waktu malaysia
 
galeri gambar
 
tempahan online


TEMPAHAN ONLINE

iklan

 

 

jadual  kursus/Seminar
BULAN KURSUS/SEMINAR
Kursus
 
dipejabat
Meru, Klang

sesi Consultant
No 69, Tgkt 2, Jalan Besar, Pekan Meru
(Atas Bank BSN depan RHB Bank)
iklan tajaan

 

 

 
 

Saturday, December 1, 2007
BAHAGIAN 2
“ENERGY LIFE FLOW”
Carta tenaga kehidupan (Energy Life Flow) dihasilkan dari penggunaan satu perisian komputer “"Life Model Generator"”, yang mengandungi pengiraan-pengiraan saintifik yang begitu kompleks untuk menggambarkan paras “tenaga” seseorang mengikut tarikh lahir, waktu kelahiran dan jantina.

Kajian:
Seorang wanita lahir pada 31 hb Ogos 1971 sekitar waktu pagi. Bekerja sebagai seorang penyelia di sebuah kilang. Apabila mencecah umur awal 30-an (petak A di geraf dibawah), beliau baru menemui jodoh dan berkahwin. Selepas berkahwin, beliau pula telah dipindahkan ke sebuah kilang cawangan baru dengan kenaikan pangkat ke tahap pegawai beserta gaji, kemudahan pejabat, taraf serta imbuhan yang lebih baik. Kemudian, beliau telah disahkan mengandung dan melahirkan seorang bayi lelaki yang sihat. Semasa bersalin, beliau telah menjalani pembedahan memandangkan anaknya itu berat hampir 4 kg. Namun, semasa menjalani tempoh berpantang, beliau telah jatuh sakit dan didapati ususnya mengalami jangkitan yang serius kemungkinan akibat dari pembedahan itu. Beliau telah koma dan terpaksa menjalani pembedahan lagi serta ditempatkan di wad ICU. Tetapi, beliau terus koma dan telah meninggal dunia pada usia 34 tahun.

Daripada pengiraan nombor kesihatan, di dapati masalah kesihatan beliau adalah di bahagian PERUT. Merujuk kepada carta tenaga beliau di bawah ini, di dapati masalah berlaku semasa kejatuhan tenaga (petak B), sebaik sahaja terdapatnya kenaikan tenaga apabila beliau mendapat kehidupan di pejabat dan rumahtangga yang baik (petak A).
Bagi pengamal "energy lifeflow“, digambarkan bahawa apabila carta tenaga seseorang itu mengalami kejatuhan, kemungkinan boleh berlakunya sesuatu yang tidak diingini seperti kecederaan atau kematian, biasanya pada paras kurang dari 5 mata. Namun, jika sesuatu kecuaian berlaku pada masa itu, kejatuhan boleh terus merundum jika tidak berbuat sesuatu yang baik. Selalunya, dinasihatkan supaya sangat berhati-hati, elak dari melakukan aktiviti atau projek yang besar dan membuat persiapan yang lebih terperinci dan awal. Digalakkan banyak membuat kebajikan dan ibadah serta membuat perubahan kepada kehidupan. Dengan cara ini, dapatlah seseorang itu memperbaiki tenaga beliau atau sekurangkurangnya menyediakan sesuatu yang terbaik bagi orang yang dikasihinya.

Labels:

posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 2:16 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

About Me


EDDY ROSYADIE MOHD SAMSURY

(Perancang pengurusan Hala
Tuju Hidup)
Penulis Kolumunis `Mingguan Wanita `Penulis buku `CJP`
Email:
qmas304@streamyx.com

http://eddyrosyadi.weebly.com

Previous Post
Archives
ADMIN BLOG EDDY


ARY
Phone :012 902 6972
my facebook

محمد أشعري عبد الرزاق

Reka Lencana Anda
CONSULTANT 

Zaini ahmad 
     019-2676727
Azli Shah            012-3127296
Nor Azlina            019-3869011
Dr Aniza              019-2438151
 

FORUM CHAT

Template by

image link to web design website

Provided by website design company .

 

widgeo.net

Site Meter
Blogger Templates