waktu malaysia
 
galeri gambar
 
tempahan online


TEMPAHAN ONLINE

iklan

 





 

jadual  kursus/Seminar
BULAN KURSUS/SEMINAR
Kursus
 
dipejabat
Meru, Klang

sesi Consultant
No 69, Tgkt 2, Jalan Besar, Pekan Meru
(Atas Bank BSN depan RHB Bank)
iklan tajaan

 

 

 




 

Sunday, May 29, 2011
Langkah pertama untuk kejayaan
ASSALAMUALAIKUM & $ELAMAT $EJAHTERA. Salam 1Malaysia, 1Nusantara.
.










.
.

Maklumbalas peserta kursus:
assalamualaikum cikgu A-D.. Saya merupakan salah seorang peserta Bengkel Psychology Tools di The Mines Wellness Hotel baru-baru ini. Saya telah menunjukkan kehebatan teknik penomboran ini kepada bos saya dan dia begitu kagum kerana kesemua potensi dirinya amat tepat melalui penggunaan teknik ini...
.
------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Maklumbalas dari Sdra Nur Edie Batu Pahat:
Salam cikgu AD, terima kasih atas kerjasama dan ilmu yg telah dikongsikan kpd saya selama ini. Alhamdulillah majlis penganugerahan di PICC kelmarin sgt bermakna buat saya, kalau cikgu AD ada lagi bagus, meriah sgt.. saya dah mcm artis pun ada..mcm vvip pun ada, bersyukur saya akan perubahan ini, dan atas kesyukuran ini saya akan menunaikan umrah pd jun ini, ... semoga kita terus sama2 berjaya...nnti kita jumpa lagi.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Cikgu A-D telah kembali ke Malaysia! Lebih awal seminggu dari yang dijangkakan (tapi akan berangkat semula ke China pada 14 Jun – 29 Jun). Semoga mereka yang telah menjalankan aktiviti berdoa kekayaan sepanjang bulan Mei yang lalu mendapat kekayaan/ kejayaan yang diimpikan.

.
Untuk makluman, organisasi yang diwakili cikgu A-D ke China baru-baru ini telah memenangi salah satu kategori dalam anugerah MIRA baru-baru ini (Malaysian Investment Relations Award) di Kuala Lumpur. Walaupun cikgu A-D bukanlah terlibat secara langsung di dalam kategori tersebut tetapi pengalaman cikgu A-D di dalam organisasi ini banyak digunakan dalam sesi kursus/ konsultansi dan pendekatan cikgu A-D lebih kepada strategi pembangunan produktiviti dan tentunya keuntungan organisasi. "Profit is a moving target - either you shoot it correctly or it moves away from you indefinitely" - cikgu A-D.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Foto Majlis Berdoa Kekayaan di Masjid Besi, Putrajaya tahun lepas dihadiri Sdra Nor Edie.

.
Bercakap tentang teknik berdoa kekayaan, pasti Cikgu A-D teringat kepada Sdra Nor Edie (Avail, Batu Pahat). Tahniah kerana telah naik pangkat ke tahap ke-2 tinggi dalam Avail dalam masa 2 tahun berbanding orang lain 5 tahun. KEBETULAN Sdra Nor Edie menerima anugerah di PICC Putrajaya, berdekatan tempat berdoa kekayaan di Putrajaya yang dihadirinya tahun lepas.
.
Sdra Nor Edie belajar Pola 696 Potensi Bisnes Berkesan pada tahun 2008, kemudian pada 2009 pelajari Pola 729 Potensi Juara Jualan. Pada 2009 beliau datang ke kursus Pola 666 Kekayaan di Kuantan dihadiri oleh tetamu khas, Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad (MMP) dan pada 2010 datang ke Meru untuk sesi konsultansi dan kemudiannya menghadiri 2 kali majlis berdoa – satu di Tasik Shah Alam dan kali kedua di Masjid Besi, Putrajaya. Kedua-dua majlis berdoa tersebut dihadiri oleh Dato’ Dr Roslizam. Walaupun sebenarnya, sdra Nor Edie berada dalam graf gaung dan belum berada dalam Virtuous Star pun tetapi beliau boleh mengubah 360 darjah corak kehidupannya yang secara teorinya sepatutnya hidup susah tetapi dapat ikhtiar jadi hidup yang lebih baik, mudah-mudahan daripada teknik pernomboran dan graf hayat versi cikgu A-D. Tentu juga daripada ilmu pengetahuan yang dipelajarinya daripada tenaga pengajar lain, seminar lain dan sebagainya.
.
Untuk Prof. Dato Dr. Ibrahim Ahmad (MMP) pula, saya menganjurkan 2 kali majlis berdoa kekayaan untuk beliau dan MMP Group pada 2010 lalu iaitu sebelum MMP meletup mengganas hingga wang mengalir macam banjir sehingga kini – kali pertama di Taman Tasik Titiwangsa dan kali kedua di Pulau Tioman jam 3.30 pagi! Sehingga kini, saya sentiasa SMS hari dan waktu berdoa kepada Prof Dato’ Dr Ibrahim Ahmad, jadi pastikan anda Master atau peserta MMP untuk sentiasa bersama Prof Dato bagi aura doa kekayaan.
.

Mudah-mudahan teknik hari dan waktu doa kekayaan ini dapat membantu anda semua menempuh kejayaan. Nantikan senarai hari dan waktu berdoa kekayaan akan datang pada bulan Julai 2011 nanti.
.
Kenapa doa kekayaan saya tidak menjadi? Ini adalah beberapa maklumbalas yang saya terima. Tentunya ada beberapa perkara yang perlu diperiksa dan diperbetulkan supaya doa anda itu boleh khusus kepada kekayaan. Antaranya, anda perlu tahu pola potensi anda, apakah konflik dalam pola potensi/ graf hayat, dan hubungan kerohanian anda dengan Yang Maha Mendengar dan sebagainya. Satu cara berkesan ialah berdoa secara berjemaah seperti yang dilakukan oleh cikgu A-D kepada ramai yang telah dapat manafaat daripada program ini.
.
Nantikan program berdoa kekayaan secara berjemaah nanti pada Julai.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.

Kursus 26 Jun 2011
Bersama Ybhg Dato' Dr Roslizam
"Fast Track to Kaya Bertuhan"
Hubungi: 016 206 3496
.
Double klik untuk besarkan imej

























.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
PROGRAM DOA BERDOA KEKAYAAN SUPERWEALTHPOWER kembali lagi!
Kali ini ada power kekayaan! Jom, mari kita ikhtiar bersama berusaha ke arah kekayaan.
Main Structure (Diri) : Virtuous Star – Jutawan.
Great Treasurer + Great Martial Artist – Dapat projek-projek mega.
Great Entertainer + Great Mediator – Berterusan dapat kejayaan dan keuntungan.
.
Kepada kaum lelaki, kalau boleh bawa seorang wanita bersama anda – isteri, kakak, ibu, adik/anak perempuan/ setiausaha/ girlfriend /tunang/ staf wanita atau ex-girlfriend pun jadi juga, kerana Great Entertainer adalah datang dari doa wanita, kalau tak ada tak pe kita kaum lelaki tumpanglah berkat mana-mana makcik yang ada kat situ nanti.
.
Pada : Isnin, 4 Julai 2011.
Tempat : Restoran mamak paling hujung di Cova Square, Kota Damansara
(berdepan Segi College / Sekolah Menengah Sri KDU)
Berkumpul : Mulai 8 malam.
.
Sila solat Maghrib di kawasan rehat Tol Kota Damansara atau di surau-surau berdekatan.
Lihat peta Google Map yang dilampirkan di sini ada kedudukan surau-surau serta kedudukan Cova Square adalah bersebelahan Tropicana Hospital (GPS: Jalan Teknologi, Petaling Jaya / Tropicana Medical Center / Sekolah Menengah Sri KDU). Jika tersesat juga, SMS ke 016 624 9666 dan anda akan dihubungi semula.
.
Tahukah anda tarikh 4 Julai adalah tarikh apa? Itulah tarikh kemerdekaan Amerika (4th of July Independent Day), dan arah berdoa pada 4 Julai nanti adalah networking ke arah Amerika sana jua. Jadi, kalau anda ada duit US Dollar, sila bawa semasa majlis berdoa nanti untuk energi kekayaan dari dunia maju.
.
Yuran : RM100 seorang
Jika hadir 2 orang pertalian darah - suami isteri, adik-beradik, anak-ibu: RM150. Kalau terpaksa bawa anak-anak kecil adalah dibenarkan.
Bank in : Maybank 512464228716 atau CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie).
Selepas bank in sila SMS taip DA dan hantarkan ke 016 624 9666 (nyatakan berapa orang datang seperti DA1 untuk seorang, DA2 untuk 2 orang) sebelum 3 Julai untuk pastikan jumlah peserta nanti nak sediakan tempat makan yang cukup.
Tetamu khas : Dato’ Dr. Rosliza – pakar kewangan, pelaburan, kekayaan dan usahawan.
.
Bonus: 2 doa akan dibacakan – versi cikgu A-D dan kemudiannya versi Dato’ Dr Roslizam.
.
TAHNIAH KELAHIRAN AHLI KELUARGA BARU: Anak lelaki Dato’ Dr Roslizam pada 18 Mei 2011 lalu. Cuba anda kira petak 18 Mei 2011, memang superpower tarikh lahir anak itu! Memang 18 Mei adalah tarikh berdoa kekayaan! Mungkin berkat kita dan Dato berdoa pada 8 Mei lalu semasa kursus pola 38 di pejabat cikgu A-D di Meru tempohari. Itulah, jika anda seorang yang positif dan berdoa secara positif, anda dapat habuan dalam bentuk yang sangat positif!
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
SENARAI HARI DAN WAKTU BERDOA JULAI 2011: Terdapat 3 hari waktu berdoa untuk Julai 2011. Berminat untuk dapatkan senarai tersebut? Bank in RM50 ke Maybank 512464228716 atau CIMB 12900007910522 (Eddy Rosyadie) dan selepas itu email ke qmas304@streamyx.com atau SMS ke 016 624 9666 berikan alamat email.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
TAKUT SYIRIK DENGAN KAEDAH PERNOMBORAN: cikgu A-D masih berterusan menerima maklumbalas mengatakan bahawa kaedah pernomboran membawa kepada syirik iaitu menyekutukan Allah. Cikgu A-D tak pasti kenapa cikgu A-D perlu menyekutukan Allah padahal setiap hari cikgu A-D ibadah kepada-Nya dan kita juga mengamalkan kaedah berdoa kepada-Nya. Kaedah pernomboran dan graf hayat bukan menentang takdir tetapi MEMAHAMI takdir supaya kita mengenali diri kita (seterusnya potensi diri kita) dan kita diberi peluang oleh Allah untuk ikhtiar buat perubahan, dengan izin-Nya jua, tetapi sekurangnya kita dah berikhtiar daripada tak buat apa-apa. Contohnya, dengan ramalan cuaca, sekurangnya kita tidaklah basah kuyup tetapi kadang kala basah juga tetapi sikit sahaja kerana kita sudah bersedia dengan payung. Mungkin kaedah nombor yang lain ada menyekutukan Allah tapi itu bukan cara kita. Kaedah nampak sama tetapi pendekatan dan pemahaman adalah berbeza.
.
DUNIA KIAMAT PADA 21 MEI 2011? KEMUDIANNYA 21 OKTOBER 2011? Heboh di internet dan di New York pada minggu sudah. Itulah yang dikempenkan oleh sebuah organisasi agama berdasarkan pengiraan mereka daripada sebuah kitab suci hinggakan ada kempen iklan tersebut di New York bernilai USD140 ribu. Akhirnya, ianya tidak menjadi, tetapi pada hari tersebut memang berlaku beberapa tragedi kecil tapi tidaklah hingga jadi kiamat. Dikatakan kiamat berlaku pada jam 6 petang di mana gempa bumi besar berlaku. Bentuk ramalan ini kurang sesuai kerana ramalan ini hanya berdasarkan pengiraan asas dan tidak berdasarkan kepada data-data (pemerhatian/ kajian dsbnya) perihal gempa bumi, justifikasi saintifik dan sebagainya. Petak 21 Mei ada pola 38!. Adakah kiamat pada 21.12.2012 pula? Dah banyak kali ramalan kiamat sebelum ini tetapi tidak berlaku. Yang penting ialah setiap hari bersedia dengan iman dan ibadat!
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
MAIN STRUCTURE “SUN” – adakah graf hayat anda/ anak anda adalah kod Zone Main Structure SUN? Seperti cikgu A-D adalah Main Structure SUN keturunan keluarga raja dari Surabaya (tapi dah terputus dek perang saudara di sana dulu), anda perlu “kembali” semula ke dunia keturunan anda dan jika ada kemampuan/ kesempatan sedaya yang ada untuk menghidupkan adat/ amalan istana anda (yang tidak bercanggah dengan undang-undang dan ajaran agama). Tak perlulah anda mengaku raja, yang penting anda ada tugasan sebagai pelindung, penyelamat dan pejuang negara. Jika anda baru dapat cahayamata yang dilahirkan sebagai Main Structure, kalau boleh buat majlis sambutan bayi ikut upacara istana yang termampu serta dapatkan kerabat raja/ individu berdarah raja sebagai mentor beliau hingga dewasa nanti.
.
Jika anda dapat trace/ kesan balik tugasan keturunan anda untuk anda bangunkan kembali – mungkin pendekar raja (pertahanan), tukang masak raja (dunia makanan), dukun raja (dunia perubatan), penjaga harta (dunia kewangan) dan sebagainya. Seperti moyang cikgu A-D adalah seorang daripada 7 beradik dan ditugaskan untuk menjaga perubatan dan persilatan di istana dahulu (kini ibu cikgu A-D buat perubatan alternatif kecil-kecilan manakala cikgu A-D lulusan Biologi dan pernah berkerja dengan hospital, dalam petak tarikh lahir ada 459 dunia perubatan dan dalam petak pentiga cikgu A-D iaitu bahagian moyang ada pola 595 iaitu dunia pertahanan – itu semua tak diketahui sebelum ini kalaulah teknik pernomboran diketahui sebelum ini…). Abang kepada ibu Cikgu A-D adalah seorang doktor alternatif dan juga guru silat… semua ini dah ada dalam keturunan…
.
Adalah mudah untuk membangunkan kembali potensi lama keturunan anda, tapi perlulah dimodenkan. Agak pelik perubatan dan persilatan digabungkan – tetapi dari segi diri cikgu A-D zodiak luaran adalah Virgo (membantu - perubatan) manakala zodiak dalaman adalah Scorpio (agresif – persilatan) – seolah melambangkan seorang wanita yang nampak lembut berpakaian pendekar. Jika anda memahami diri anda dari keturunan barulah ia masuk akal tentang zodiak/ pernomboran – ianya bukan perihal mengarut tetapi satu cara untuk kenali diri anda - Kenal diri anda dan kuasai potensi diri anda. Jika anda/anak anda Main Structure SUN dan tidak pasti mahu bawa kemana potensi anda itu, mari ke sini cikgu A-D bimbing anda kepada kejayaan. Yang tak ada Main Structure SUN pun boleh juga semestinya turut serta untuk membangunkan potensi anda, jika mahu ke arah Main Structure Sun boleh diusahakan untuk anda.
.
Pencarian mencari individu yang memiliki spesifikasi Day Master YANG FIRE + Main Structure SUN + pola-pola VIP seperti 573 dan 786 serta 38 – potensi dijadikan pemimpin dunia hebat.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Jawapan untuk soalan kuiz: Pola yang dimaksudkan adalah 399 atau 933 – dalam nombor handphone malah tarikh lahir pun ada pola tersebut. Menunjukkan bahawa individu tersebut perlu buat bisnes secara 399 seperti bermusim (untuk lebih mendalam dapatkanlah di dalam kursus Pola 696 Potensi Bisnes Berkesan atau dalam sesi konsultansi).
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Tahukah anda bahawa arah Timur Laut untuk SEMUA ORANG bagi tahun 2011 ini adalah 8 (tekanan)? Kalau dari Malaysia, itu adalah arah ke China, Jepun, Korea, Vietnam – hmm padanlah misi Cikgu A-D ke China untuk meringankan bebanan kat sana dan di sana memang terbeban sangat! Di Jepun, bandar Sendai tempat berlakunya kemusnahan gempa bumi yang teruk adalah berada di Timur Laut Tokyo. Kalau dari KL, arah Timur Laut adalah menghala ke Raub, Jerantut, Kuala Terengganu (setakat ni ok je kat sana?). Tetapi walaupun 8 (tekanan), ianya menghasilkan 6 (duit) juga. He he, cikgu A-D walaupun tertekan bertugas di China tapi duit masyuk… separuhnya dihabiskan shopping baju dan souvenier!
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Klinik Sistem Perubatan Islam An Nisaa
Telah berpindah ke 10-1, Jalan Suria U5/T, Nusa Subang, Seksyen U5, 40150 Shah Alam, Selangor (Dr Aniza: 019 2438151).
.
Dr. Aniza merupakan pelajar cikgu A-D pada tahun 2006 lalu semasa di Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya mempunyai kepakaran dalam perubatan alternatif secara Islamik. Semasa kami bergerak dalam Kelab Sains Metafizik dahulu, rumah beliau dijadikan markas mesyuarat mingguan. Selepas pelajari kaedah pernomboran, barulah beliau faham kenapa pola 67 sangat mengikuti beliau. Menariknya, dengan melakarkan petak tarikh lahir seseorang, Dr. Aniza mampu buat scanning tapak tangan ke atas lakaran petak tarikh lahir dan dapat merasa masalah penyakit seseorang…. Cuba anda tengok balik nombor telefon Dr. Aniza, apakah nombor “misteri” di situ?
.
Selain daripada Dr. Aniza, seorang pelajar cikgu A-D ialah Dato’ Dr. Norazmadinaz (Dr. Anaz) di Sg Petani (lawati www.madaniah.com). Kami sebenarnya berkenalan semasa saya membantu Dr. Oliver Tan menganjurkan kursus di PJ sekitar tahun 2004 yang mana Dato belajar dengan Dr Oliver Tan dan seterusnya beliau hadir ke kursus saya di Hotel Carlton Holiday, Shah Alam beberapa tahun lepas. Menariknya ketika mula berkenalan dengan Dato’ Dr Anaz, saya ditanya oleh beliau tentang graf hayat beliau ada bentuk V sekitar umur 30-an. Saya beritahu Dato’ bahawa itu jodoh… dan memang tidak lama selepas itu Dato’ beritahu tentang perkahwinan beliau.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
GPS KOORDINAT MERU: Tahukah anda koordinat GPS untuk Pekan Meru, Klang adalah 3°8′N 101°26′E. Kebetulan angka 38? Serta angka 26 (kursus Dato Dr Roslizam)? Tahukah anda 38th Parallel berada di mana? Itulah sempadan Korea Utara-Selatan, tempat ketenteraan yang paling kontroversi. Begitu juga angka 38 merujuk kepada sejenis peluru yang pernah dijadikan sebagai peluru utama untuk pasukan polis di US dulu. Memang angka 38 satu angka yang melambangkan kekuatan (sama ada positif atau negatif). Namun, angka 38 jika dalam dialek China / Taiwan melambangkan kebodohan atau wanita yang berperangai pelik. Memanglah jadi pelik jika 38 tidak digunakan dengan betul, jadi dalam Teknik Pernomboran, kita menggunakan Teknik Pola 38 untuk kekuatan positif. Mac 8 (iaitu 3.8) adalah Hari Wanita Sedunia.
.
Tahukah anda tahun 2012 nanti SEMUA ORANG ada pola 38! Daripada kajian cikgu A-D biasanya individu yang masuk tahun ada angka 38 mengalami masalah tekanan seperti masalah jiwa kacau, tak sihat, mistik dan seumpamanya. Kebetulan ke filem 2012? Yang dah belajar teknik pola 38 bolehlah bersedia untuk 2012 nanti untuk memastikan kita tidak berada di kelompok negatif nanti. Yang belum belajar perlu belajar untuk pastikan kehidupan anda dalam kelompok positif. Kitaran tahun 2012 adalah sama dengan 2003 yang mana tahun 2003 berlaku banyak kemusnahan seperti 26 Dis 2003 gempa bumi di Iran mengorbankan 40 ribu orang termasuk kes SARS, Wabak BSE, meletup dan perang sana sini. Mudah-mudahan 2012 selamat untuk kita pola 38!
.
Nantikan kursus Teknik Pola 38 pada Julai nanti.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Adakah anda mengalami masalah fenomena “duit masuk tapi tak dapat simpan” dalam hidup anda? Kemungkinan besar anda adalah individu yang ada gabungan kod Virtuous Star + Vacuum Star (2V) dalam zon yang sama? Kerana itulah anda pelik kenapa rakan anda buat bisnes untung sikit boleh simpan banyak tapi anda untung banyak tapi tak dapat simpan sesen pun! Oleh itu, jika anda ada kod 2V ini anda perlukan teknik-teknik khas untuk ikhtiar mengatasinya…dapatkanlah penjelasan semasa kursus Pola 6 Angka Kekayaan atau dalam sesi konsultansi.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Maklumbalas/ pertanyaan:
S: ...saya sudah belajar dengan Dr Azizan, Dr Ibrahim serta pernah bertemu Dr Roslizam serta Sdra Nor Edie… semua ini saya tengok dalam blog cikgu a-d…untuk dapatkan inspirasi kejayaan… tapi mereka semua tak pernah sebut tentang pernomboran cikgu a-d …
J: Kaedah cikgu A-D adalah untuk kegunaan mereka sendiri dan mereka melakarkan kejayaan dengan usaha mereka berdasarkan pernomboran sebagai panduan. Mereka itu adalah pakar dalam bidang masing-masing jadi mereka tidak dapatlah berpeluang untuk bercerita tentang perihal peribadi. Mungkin itu rahsia senjata kejayaan mereka jua. Yang penting mereka telah dapat memanafaatkan ilmu yang dikongsi dan kini giliran saudara pula untuk berubah berjaya.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Kursus Pernomboran Asas Tahap 1 pada Sabtu, 9 Julai 2011 di Setia Tropika, Johor Bahru.
10 pagi – 5 petang.
Yuran: RM350 – pakej istimewa: nota, buku percuma, software percuma dan makan tengahari.

Anjuran sepenuhnya: Albatross Platinum Group Sdn Bhd.
Ada hotel bersebelahan tempat kursus ini.
Pendaftaran/ Pertanyaan hubungi: 019 7450580 atau 013 7777902 atau 013 7778774.
.
Kandungan kursus adalah seperti berikut. Kursus ini sesuai untuk individu yang baru mula mengetahui/ baru mahu menggunakan kaedah pernomboran atau individu yang belum mengambil kursus asas sebelum ini serta individu yang mahu tambahan pengetahuan. Dijemput warga Johor sekitarnya untuk hadir, juga individu dari negeri lain juga dijemput hadir sama.

1. Kenali Angka Asas dan Pengiraan Petak
Untuk membimbing peserta mengenali asas di dalam pernomboran.

2. Kenali Status Kewangan
Untuk membimbing peserta mengenali potensi status kewangan dalam kehidupannya.

3. Kenali Kitaran Tahun
Untuk membimbing peserta mengenali proses turun naik dalam kehidupan dan bagaimana untuk memaksimakan potensi yang baik dan mengurangkan konflik yang kurang baik.

4. Kenali Arah Kejayaan dan Tekanan
Untuk membimbing peserta mengetahui arah-arah yang sesuai atau konflik dan teknik bagaimana untuk memaksimakan setiap arah.

5. Kenali Pola Potensi (Asas)
Untuk membimbing peserta mengenali pola potensi diri iaitu kecenderungan kepada fenomena atau kelompok tertentu.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Semasa di China tempohari, cikgu A-D terperasan yang kesemua jenis biskut yang dibawa ke sana adalah jenama Munchy’s. Semasa beli di pasaraya tempohari tak perasan jenama biskut, malah biskut-biskut di rumah juga jenama yang sama. Bukanlah cikgu A-D nak promote jenama ini cuma rasanya ada baiknya dapat menikmati biskut buatan tempatan dengan logo halal yang betul dan kini kesemua jenis biskut sudah ada dibawah 1 jenama. Apabila diperiksa nama syarikat Munchy, nama jenama Munchys, memanglah ada “vibration” nama yang baik. Malah kiraan nama adalah petak 5387 – anda tahu kan pola 38 dan teknik 87, serta dalam petak tersebut ada pola 449 iaitu dunia makanan! Juga, nombor lot kilang adalah Lot 9366, anda tahu kan apa maksud 93 tu? Di mana Munchy berada? Batu Pahat!
.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Sesi Konsultansi:
Cikgu A-D sering menjalankan sesi konsultansi di Restoran 24 jam untuk tumpang tempat. Kepada mereka yang berminat untuk sesi konsultansi (9 malam – 11 malam) caj adalah RM150 seorang (atau RM200 jika ada analisa tambahan). Berikut adalah senarai restoran tempat bertemu. Untuk tempah hari bertemu (hari biasa kecuali malam Selasa dan malam Jumaat), SMS ke 016 624 9666 atau email ke qmas304@streamyx.com.
.
Kategori A – tiada caj perjalanan tambahan:
1. Mc Donald Klang Sentral, Meru / KFC Setia Alam (susur NKVE di Setia Alam).
2. Mc Donald Puncak Alam.
3. Mc Donald Seksyen 26, Shah Alam (susur Kesas highway di Proton).
4. Mc Donald Seksyen 3, Shah Alam.
5. Mc Donald Kota Damansara.
.
Kategori B – ada caj perjalanan tambahan (RM100) kerana perjalanan jauh & ambil masa lain.
6. KFC Restoran Jejantas, Sg Buloh (untuk individu dari Utara).
7. A&W Belakang Amcorp Mall, Petaling Jaya.
8. Mc Donald Mobil atau Mc Donald Petronas dekat Tol Plus Sg Besi (untuk individu dari Selatan).
9. Mc Donald KL Sentral.
10. Mc Donald Gombak dekat UIA.
11. Mc Donald Taman Connaught, Cheras.
.
Permintaan untuk konsultansi selain di Mc Donald/KFC boleh dirundingkan.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Maklumbalas pengguna kaedah pernomboran:
.
"Alhamdulillah dah berkembang bisnes coklat n cake saya
.
Thks, eddy. Just to keep u updtes, biz runs gud…alhamdulillah.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
CUSTOMER ACQUISITION & RETENTION STRATEGIES (CARS) – Strategi Dapatkan dan Kekalkan Pelanggan (SDKP) oleh cikgu A-D.
Di dalam dunia bisnes dan jualan, keunikan produk (atau perkhidmatan) memainkan peranan untuk menarik pelanggan kepada menyerahkan wang mereka kepada sesuatu bisnes, dengan erti kata, transaksi jualan. Namun, produk sahaja tidak cukup kerana produk “tidak bercakap”. Ramai usahawan meletakkan keutamaan dalam penggunaan strategi pemasaran (marketing strategy) tetapi strategi pemasaran yang tidak khusus (non-focused targeted prospecting) boleh menyebabkan produk tidak dapat dijual dengan baik. Oleh yang demikian, strategi pemasaran adalah menjadi lebih berkesan apabila memasukkan elemen SDKP (dapat-dan-kekalkan pelanggan). Dalam kaedah pernomboran dan graf dinamik versi cikgu A-D, terdapat 6 langkah SDKP;
1. Mengenalpasti Pasaran Pelanggan (types of prospecting)
2. Seterusnya, mengenalpasti demografik pelanggan (prospecting demography).
3. Juga, mengenalpasti kehendak pelanggan (the wants and needs of customers).
4. Kemudian, “mengikat” pelanggan kepada produk (tangling product to customer’s want).
5. Memastikan pelanggan akan mengulang-beli (the repeats of sales).
6. Memastikan pelanggan berterusan puas hati (after sales satisfaction).
Jadi, untuk proses SDKP ini memerlukan dua perkara penting iaitu kepuasan sebelum membeli dan kepuasan setelah membeli (before-and-after sales satisfaction).
.
Sayangnya, ramai tenaga pemasaran, penjual, konsultant jualan termasuk agen MLM tidak menggunakan SDKP yang betul kerana mereka beranggapan bahawa “produk bercakap”. Itu pandangan yang salah! Bagaimana untuk mengamalkan sistem SDKP yang betul? Nantikan program SDKP seterusnya akan datang oleh Cikgu A-D.
.
Our specialties and services offered;
Business Potential Identification
Business Branding Applications
Customer Acquisition & Retention Strategies
Performance Projection & Profit Realization
Business Continuation Program
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Maklum balas Peserta Kursus Pola 696 di Batu Pahat;
.
Askum... hopely dr AD sihat di China tika ini.
.
sy bekas student dr AD ketika dr dtg ke BP pt raja atas jemputan saudara adie hujung bln Jan yg lepas. sy dan suami ada sesi konsultasi dgn dr AD slps habis kelas dan ketika itu dr Ad bgtau sy dan suami berada dlm 'jurang gaung' sehingga bbrp thn akan dtg termasuk kami ada 'AF' lg.

sgt kecewa malah bole dikatakan putus asa ketika itu... ketika itu sy kaji potensi diri sy berpandukan graf n buku yg sy beli dr dr AD.

skrg sy dah 1 bln buat biz printing & advertising (kekuatan:element api). alhamdulillah dah dpt 5 job rate income ant rm 100-1000/person. terkini JV … utk buku direktori utk 2700 usahawan & sy telah pun mula dpt bbrp job drpd mereka spt: name card, stiker, signboard dll

… sy anjurkan sukaneka utk belia2... anjurkan bengkel kecantikan, spa, makeup dan Imej (minat sy)... penat buat kerja byk2. (sbb sy ada no. 339-bermusim)

sy juga akan menubuhkan koperasi keluarga, permulaan buat biz ternakan ayam organic (dah ada org nak wakaf tanah 5 ekar pd kami) dan akan dipelbagaikan dgn lembu dan kambing. kursus ternakan bln jun ni dan akan dilaksanakan paling lewat awal thn dpn. suami sy akan handle (ikut kekuatan tarikh lahir suami). sykt elektrik suami, dia sub-job pd staff yg ada kekuatan dlm bidang elektrikal. (kami mmg ikut betul2 nasihat dr AD)

… sebelum ni kami mmg xde saving sbb sy byk buat loan bank. skrg sy kongsi dgn suami buka 6 jenis tabungan, alhamdulillah bole pulak menyimpan...bila digabungkan tarikh lahir kami mmg ada potensi.

minta dr AD doakan kejayaan, kekayaan & keberkatan utk kami. teringin sgt nak ke kelas 38, 696 dr AD tp kekangan masa. jk dpt buat kat BP, kami berbesar hati.... terima kasih dr AD

.
Komen cikgu A-D: Inilah yang dikatakan Pencapaian di atas Kesedaran (PAK) yang mana kaedah pernomboran dan graf dinamik berusaha membantu pelanggan untuk mengenali potensi mereka dan seterusnya mereka dapat bertindak memanafaatkan potensi dan sumber yang sedia ada. Kaedah Pernomboran dan Graf Dinamik versi cikgu A-D mementingkan “keberkesanan kos” (cost effective) dengan sumber yang sedia ada dari sekeliling bagi pelanggan untuk menempa kejayaan dari potensi mereka sendiri.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Soalan dari email;
S: Bagaimana dapat saya huraikan bahwa kaedah en AD bukan seperti kaedah meramal yang bercanggah dengan Islam kerana dalam graf hayat menunjukkan waktu atau bulan-bulan yang belum tiba tapi telah dijangkakan apa yang bakal berlaku?
.
J: Semua kaedah ada ramalannya. Kajian sains perubatan baru-baru ini mendapati panjang/pendek telomerase yang ada pada DNA boleh meramalkan jangka hayat seseorang. Jika kaedah ramalan seperti itu bercanggah dengan Islam, maka kaedah DNA sebegini dan lain-lain kaedah perubatan termasuk Biologi perlu diharamkan. Berbalik kepada kaedah saya, kita melihat kepada POTENSI sepertimana ramalan kajicuaca meramalkan POTENSI hujan. Tiada manusia boleh meramalkan berapa banyak air hujan turun esok tetapi dengan pengetahuan adanya esok hujan maka bolehlah kita bersedia dengan payung yang baik. Sekurangnya payung kita boleh dibuka digunakan kalau betul hujan. Kalau tidak hujan, maka payung itu boleh digunakan pada ramalan hujan yang akan datang. Setakat ini sudah 6 tahun dan ramai ahli agama telah menggunakan kaedah ini, jadi saya rasa kaedah saya ini berbeza dengan kaedah "ramalan" yang lain.
.
S: Bagaimana dengan arah kitaran itu pula, bukankah ianya sama seperti kaedah feng shui orang cina?
.
J: Sebagai wanita memiliki kitaran "period", itu bukan lagi feng shui tetapi sains, namun period wanita juga boleh berubah hari/minggu. Manusia bukan sahaja ada kitaran period tetapi kitaran mood yang melibatkan prestasi kerja dsbnya, jadi kami mengkaji kitaran supaya kita bersedia sepertimana seorang wanita mengira dan mengagak kitaran period pada bulan hadapan jika mahu berangkat ke Mekah mengerjakan haji/ umrah.
.
S: Berbalik kepada apakah produk utk sy jual. Buat masa ini saya sudah tidak membuat apa-apa. jadi saya perlu ada produk atau khidmat untuk dijualkan. Masalahnya, saya tak tahu apa produk untuk dijualkan.
.
J: Sepertimana yg saya beritahu, kaedah kami tidak pentingkan produk. Yang penting mengetahui pasaran yang sesuai, arah yang sesuai dan sebagainya. Apa jua produk atau perkhidmatan boleh digunakan disesuaikan dengan bajet, keupayaan dan sebagainya.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Salam Kejayaan
Cikgu A-D
Rakan konsultansi Kehidupan, Perniagaan dan Organisasi Anda.
posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 1:55 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

About Me


EDDY ROSYADIE MOHD SAMSURY

(Perancang pengurusan Hala
Tuju Hidup)
Penulis Kolumunis `Mingguan Wanita `Penulis buku `CJP`
Email:
qmas304@streamyx.com

http://eddyrosyadi.weebly.com

Previous Post
Archives
ADMIN BLOG EDDY


ARY
Phone :012 902 6972
my facebook

محمد أشعري عبد الرزاق

Reka Lencana Anda
CONSULTANT 

Zaini ahmad 
     019-2676727
Azli Shah            012-3127296
Nor Azlina            019-3869011
Dr Aniza              019-2438151
 

FORUM CHAT

Template by

image link to web design website

Provided by website design company .

 

widgeo.net

Site Meter
Blogger Templates