waktu malaysia
 
galeri gambar
 
tempahan online


TEMPAHAN ONLINE

iklan

 

 

jadual  kursus/Seminar
BULAN KURSUS/SEMINAR
Kursus
 
dipejabat
Meru, Klang

sesi Consultant
No 69, Tgkt 2, Jalan Besar, Pekan Meru
(Atas Bank BSN depan RHB Bank)
iklan tajaan

 

 

 
 

Sunday, March 20, 2011
Hebat..lebih bagus
Assalamualaikum & $elamat $ejahtera, $alam 1 Malaysia,
$alam 1Nusantara Indonesia, Singapura & Brunei.
daripada Cikgu/ Master EDDYROSYADI (Cikgu A-D)
Pengasas Kaedah Potensi, Strategi & Prestasi Pernomboran dan Graf Statik & Dinamik - semenjak 2004.
Tarikh lahir, Jam lahir, nama, nombor handphone, no plet kereta, no kad pengenalan, nombor akaun bank dan segala jenis pernomboran.
Penulis buku "Cinta, Jodoh & Perkahwinan", "Juara Pentas", "Kuasailah Diri Anda", "Teknik Menyusun Hidup Secara Graf Hayat", "How to Calculate Your Fortune Pattern 336".
Kolumnis Mingguan Wanita (ms 54) semenjak 2005.
Pencipta kaedah Graf Prestasi Bulanan, Mingguan, Harian & Jam, kaedah teknik kasih dua hala & petak pendua dan pentiga serta petak pembayang, kaedah Kiraan Nama, No handphone, No Kad Pengenalan, No Plet Kenderaan, Tafsiran Tambahan Graf Hayat, Kaedah CheckMate! Graf Hayat + Pernomboran, Teknik No Siri Duit 6, Teknik Pola 38.
Bekas peserta kursus: YBhg Dato Dr Roslizam, YBhg Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad, YBhg Dato Dr Norazmadinaz, Dr Azizan Osman, Nor Edie (Avail), Lynjb dan ramai lagi usahawan, pensyarah, guru, doktor, jurutera, MLM, mahasiswa/i > 3,000 peserta dari Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia.
Pendidikan: BSc Biology, Syracuse University, New York, USA (1993 - 1995).
Pengalaman melebihi 10 tahun: pengurus, pensyarah, konsultan.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Maklumbalas pengguna kaedah Pernomboran: kes ini agak rumit untuk dibantu kerana pengguna ini hanyalah seorang peniaga buah-buahan di sebuah deretan gerai luar bandar yang cuba mencari jalan untuk mendapatkan keuntungan juga. Dengan peniaga sekecil ini, bagaimana kita nak bercakap perihal "international branding", "entrepreneurship in retailing", "leverage power" dan sebagainya kepadanya? Malah gerai beliau juga ada cerita-cerita mistik, jadi bagaimana nak bercerita tentang "selling power", "persuasion technique", "pricing power" dan sebagainya dalam kondisi sedemikian? Maka, kaedah pernomboran digunakan untuk membantu kerana ianya simple, practical and efficient sesuai dengan skop sedemikian;
.
"Salam master AD, sy skrang dh cuba saranan2 Master sperti kurangkan guna warna merah, sentiasa menggunakan garam, tukar no hp...stkt ni hasilnya memang ok sbb sale sya yg dulu hanya rm10-20 sehari, dh jd rm60 ke atas malah lebih pd ari sbtu dn ahad."
.
Jadi, jika bisnes, organisasi, kerjaya, kewangan dan sebagainya tentang diri anda masih dalam samar-samar keraguan sama ada boleh terus hidup atau patut tutup, maka ikhtiarlah menggunakan kaedah pernomboran yang sedia membantu membina kejayaan anda.
.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .
MAKLUMBALAS PESERTA KURSUS POLA 696 POTENSI BISNES MENGUNTUNGKAN (BATU PAHAT):
.
"...Apa yang cikgu ajar hari tu saya dah practik kan. Memang banyak perubahan berlaku... Selepas seminggu je saya dapat buat promosi di uhtm dan alhamdulilah sales tinggi berbanding dgn peniaga lain... Selepas tu kolej komuniti ... mahukan kami suplies produk untuk kegunaan student. Surah ... saya amalkan memang menakjubkan .bukan saya sahaja yang terima faedahnya orang disekeliling saya juga terima faedahnya.saya dah tukar no tel..."
.
Tujuan kursus pola 696 adalah untuk membantu para usahawan mencapai lebih banyak kejayaan di dalam perniagaan. Jika terdapatnya kelemahan dalam perniagaan atau pemasaran adalah terdapatnya beberapa bentuk halangan sementara mahupun halangan kekal yang perlulah kita betulkan untuk meningkatkan produktiviti perniagaan. Dalam kes peserta di atas, setelah diberikan beberapa cadangan yang lebih sesuai dengan keperluan atau spesifikasi potensi dirinya, maka ianya menjadi lebih berkesan. Jika anda belum pelajari pola 696 dalam bisnes, maka bersamalah kami di sini untuk menjadikan bisnes anda lebih berkesan.
.
------------------------------------------------------------------------------------------------- .
Pengumuman:

Kursus 27 Mac (Teknik Juara Jualan) dibatalkan diganti dengan klinik bergerak di Meru (penuh ditempah). Sesi belajar asas masih kosong boleh ditempah di 016 206 3496.
Kursus 3 April (Pernomboran Tahap 1) dibatalkan.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
LATIHAN TERAKHIR TEKNIK POLA 38 BAHAGIAN 5, SESI 1 – MENGETAHUI TANPA PEMBACAAN.
.
Seperti yang diberitahu minggu sebelumnya, ada individu yang mempunyai kebolehan untuk mengetahui berapa jumlah wang yang ada dalam dompet seseorang. Teknik 38 boleh membantu anda untuk menggunakan "kuasa alam" untuk melihat petunjuk, ianya tidak menggunakan sebarang perantaraan atau jampi. Kesemua teknik pola 38 datang dari 2 bahagian "penjana energi" dalam tubuh anda sendiri. Tujuan teknik ini untuk meningkatkan produktiviti anda supaya jika anda berurusniaga maka anda untung berurusniaga dengan orang yang betul-betul berduit!.
.
Jawab soalan di sini: Di atas meja cikgu A-D ada sekeping sampul surat yang mengandungi sejumlah wang. Berapa jumlah wang tersebut? Cikgu A-D telah menghantar frekuensinya, jadi bolehkah anda mengetahui, membaca frekuensi yang dihantar itu?
.
Apakah: RM25? RM15? RM6? RM27? RM5? RM36? RM24? RM16?
.
Lihat jawapan di bawah (skrol hingga ke tulisan ungu). TAPI MOHON JANGAN DITULIS JAWAPAN DI CHATROLL jika anda berjaya untuk memberi laluan kepada orang lain menjawabnya juga.
.
Minggu hadapan: latihan terakhir teknik pola 38 iaitu "menyentuh tanpa pergerakan" - ada sesuatu kejutan untuk anda dalam latihan ini! Untuk mengetahui kesemua 38 jenis latihan, hadirlah kursus teknik pola 38 nanti pada 9 dan 10 April 2011.
.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .
Lirik lagu nyanyian Belinda Carlisle - Heaven is a Place on Earth.
Mari kita bersama mencipta "syurga" keamanan dan ketenangan di dunia ini yang kini sarat dengan kebencian... ramai orang hidup dengan kebencian maka tiada ketenangan, padahal sudah ramai yang mula hidup dengan ketenangan tiada kebencian... berubahlah daripada kegagalan kepada kejayaan, daripada ketakutan kepada keberanian, daripada kemiskinan kepada kekayaan!
.
When the night falls down
I wait for you
And you come around
And the world's alive
With the sound of kids
On the street outside
When you walk into the room
You pull me close and we start to move
And we're spinning with the stars above
And you lift me up in a wave of love...
Ooh, baby, do you know what that's worth ?
Ooh heaven is a place on earth
They say in heaven love comes first
We'll make heaven a place on earth
When I feel alone
I reach for you
And you bring me home
When I'm lost at sea
I hear your voice
And it carries me
In this world we're just beginning
To understand the miracle of living
Baby I was afraid before
But I'm not afraid anymore
Ooh, baby, do you know what that's worth ?
Ooh heaven is a place on earth
They say in heaven love comes first
We'll make heaven a place on earth
Ooh heaven is a place on earth
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
JADUAL KURSUS CIKGU A-D: MAC & APRIL
.
26 Mac – Worksyop “Angka 7 Pola Kejayaan” RM50 (2.30 ptg – 5.30 ptg) di Meru, Klang
27 Mac - Bengkel Bergerak - Meru (penuh).
.
9 April – Kursus "Teknik Pola 38 Tenaga Dalaman Kuasa Positif“ Bahagian 1 RM138 (2.30 ptg – 6.30 ptg) di Meru, Klang.
10 April – Kursus "Teknik Pola 38 Tenaga Dalaman Kuasa Positif“ Bahagian 2 RM238 (10 pg – 5 ptg) di Meru, Klang

16 April – Klinik Bergerak di Melaka (penuh).
17 April – Klinik Bergerak di Seremban (penuh).
.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .
Worksyop Sabtu 26 Mac - Pola 7 (penjelasan segala-galanya tentang pola 7 dalam networking, kerohanian, arah, kitaran tahun dan sebagainya). Pekan Meru, Klang, 2.30 ptg - 5.30 ptg, RM50. Daftar SMS taip WS dan hantarkan ke 016 624 9666 (bayaran di sana nanti).
.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.
KURSUS “TEKNIK POLA 38 TENAGA DALAMAN KUASA POSITIF”.
Diadakan di pejabat Pekan Meru, Klang (cadangan untuk buat di resort dibatalkan untuk mengelakkan masalah keselamatan, wabak penyakit dan seumpamanya).
Sabtu, 9 April – Bahagian 1 (RM138)
Ahad, 10 April – Bahagian 2 (RM238).
Daftar: SMS taip TD dan hantarkan ke 016 624 9666 (bayaran di sana nanti) atau email ke qmas304@streamyx.com. Terhad kepada 20 orang sahaja.
.
Pengenalan: Kursus unik satu-satunya dan yang pertama seumpamanya di dunia dibangunkan sendiri oleh cikgu A-D daripada kajian selama 5 tahun. Teknik Pola 38 adalah satu teknik awalan dan permulaan di dalam kaedah menjana tenaga dalaman. Kaedah tenaga dalaman adalah satu cara untuk meningkatkan keupayaan diri secara metafizik dan kerohanian di dalam mengharungi kehidupan yang penuh cabaran dengan lebih yakin dan lancar. Di dalam metafizik, setiap orang pasti mengalami kejatuhan tenaga dalaman secara semulajadi pada tahun atau usia tertentu yang menyebabkan prestasi atau tuah dirinya tidak lagi bagus seterusnya mengalami kejatuhan, kegagalan atau kesusahan dalam bisnes, kerjaya, rumahtangga, kewangan, kesihatan dan sebagainya. Ketika itulah, pandangan, pendengaran dan perasaan kita seupama “ditutup” daripada melihat banyak petunjuk kejayaan yang terdapat di alam sekitar yang demikiannya anda mula terperangkap dan buntu di dalam pelbagai masalah kehidupan.
.
Jadi, adalah penting untuk kita sentiasa berada dalam tenaga dalaman yang tinggi untuk mengelakkan kita daripada terdorong kepada fenomena kejatuhan tersebut. Maka, untuk meneruskan atau meningkatkan momentum tenaga dalaman yang baik, perlu ada cara untuk menjana tenaga dalaman secara berterusan menggunakan kesemua deria yang ada secara fizik dan metafizik.
.
Oleh itu, teknik pola 38 mengandungi beberapa latihan untuk menjana dan mengekalkan tenaga dalaman. Teknik pola 38 ini membantu jurus metafizik yang lain seperti Reiki, Aura, NLP dan sebagainya. Sama ada anda memang memiliki pola 38 di dalam tarikh lahir anda atau tidak, anda perlu ada kekuatan tenaga dalaman. Ramai orang terkenal berjaya memiliki pola 38 di dalam tarikh lahir mereka. Oleh itu, jika anda mempunyai pola 38 di dalam tarikh lahir anda, maka marilah maksimumkan kekuatan anda untuk kejayaan. Jika anda tidak mempunyai pola 38 anda sepatutnya ditinggalkan jatuh di belakang tetapi marilah di sini juga untuk anda mempelajari teknik tersebut supaya anda juga setaraf dengan mereka yang berjaya yang lain.
.
Teknik Pola 38 seolah menajamkan keupayaan metafizik anda untuk telepati, gerak hati, “mulut masin” dan teknik visualization (Law Of Attraction). Teknik ini boleh digabungkan dengan teknik tenaga dalaman yang lain seperti Reiki, Silat dan sebagainya. Apabila tenaga dalaman anda tinggi, anda dapat melihat, mendengar, merasa dan menyentuh pelbagai petunjuk yang ada di alam sekitar anda untuk mendapatkan kejayaan.
.
9 April Bahagian 1: 2.30 petang – 6.30 petang (RM138).
Untuk bahagian pertama adalah siri pengenalan kepada mereka yang belum pernah menghadiri kursus teknik pola 38, atau mereka yang ada bajet untuk siri pengenalan dahulu sebelum ke bahagian 2. Namun, digalakkan untuk anda mengambil bahagian 1 dan 2 sekaligus. Dijemput semua bekas peserta kursus Pola 38 (Batch JB dan Meru) untuk hadir ulangkaji (bayaran RM38 sahaja). Di dalam bahagian 1 mempelajari konsep dan beberapa teknik ringkas awalan.
a. Pengenalan mengenali konsep Pola 38.
b. Mengenali Punca, Cara Pengiraan dan Aplikasi.
b. Mengenali 2 Teknik Utama Menjana Tenaga Dalaman Pola 38.
c. Latihan Awalan 5 Teknik Pola 38 secara sendirian.
.
10 April Bahagian 2: 10 pagi – 5 petang (RM238).
Percuma: CD Brainwave dan Haruman Auralife 38 (untuk peserta baru).
Bahagian 2 adalah sambungan kepada Bahagian 1 yang mengandungi pelbagai jenis latihan praktikal. Semua bekas peserta kursus Pola 38 (Batch JB dan Meru) dijemput hadir untuk ulangkaji (bayaran RM138 sahaja).
a. Memahami Konsep 38 di dalam bisnes, kerjaya dan keluarga.
b. Sambungan 5 Teknik Pola 38 secara sendirian dan berkumpulan.
c. Teknik Menjana Tenaga dari Elemen Alam daripada Root Number.
d. Teknik Terapi Pendengaran (CD Brainwave).
e. Teknik Mendapatkan dan Mengetahui Masa Sesuai Pola 38.
f. Teknik Mengawal Konflik Tenaga Dalaman.
g. Teknik Gabungan Pola 38.
.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Jawapan Latihan Bahagian 3 Siri 1 – duit sekeping RM5. Anda dapat jawapan yang betul? Maka teruskan peningkatan tenaga dalaman anda. Atau anda menjawab salah? Betulkan semula teknik peningkatan tenaga dalaman anda dan dijemput hadir ke kursus teknik pola 38 untuk meningkatkan keupayaan anda.
.
Hantarkan maklumbalas anda, sama ada dapat jawapan betul atau tidak, ke qmas304@streamyx.com atau SMS ke 016 624 9666. Cikgu A-D memerlukan maklumbalas untuk mengetahui sejauh mana keupayaan sensitiviti anda supaya latihan-latihan seterusnya dibuat dengan lebih berkesan.
.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .
PROGRAM KLINIK BERGERAK (KONSULTANSI & KURSUS PERIBADI).
Maklumat lanjut SMS ke 016 624 9666
.
1) Sesi Konsultansi bersama cikgu A-D (Sesi 2 jam RM150).
Sila SMS ke 016 624 9666 untuk tempah hari, masa dan tempat.
Sesi konsultansi: cikgu A-D akan menganalisa potensi anda daripada Pernomboran dan Graf Hayat dan seterusnya menganalisa prestasi anda daripada Pernombora dan Graf Hayat. Dalam sesi perbincangan dua hala ini, mencari penyelesaian dan cadangan peningkatan potensi dan prestasi. Anda boleh bertanya apa saja semasa sesi konsultansi - bisnes, kerjaya, perkahwinan, kesihatan dan sebagainya. Jika anda ingin menempah sesi di luar tarikh-tarikh yang diberikan sama ada di Shah Alam/ Klang/ Kuala Lumpur, sila SMS ke 016 624 9666.
.
2) Sesi Belajar Asas Pernomboran dan/atau Asas Graf Hayat secara peribadi bersama Sdra Zuhaili atau Pn. Zuhaida (RM150 setiap sesi). Tel: 016 206 3496.
3) Jualan buku-buku & perisian software Graf Prestasi.
.
14 MEI - KOTA TINGGI

9 pg - 11 pg:
11 pg - 1 ptg:
2 ptg - 4 ptg:
4 ptg - 6 ptg:
6ptg - 8 mlm:
.
15 MEI - JOHOR BAHRU

Penuh ditempah.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
PAKEJ POLA38 - 38InnerEnergyPower (38IEP)
Dapatkan haruman Auralife Nombor 38 untuk membantu anda tingkatkan keupayaan tenaga dalaman anda dalam gerak hati, firasat, petunjuk, tenaga aura, seumpamanya untuk kegunaan dalam bisnes, kasih sayang dan sebagainya, melancarkan kehidupan dan atasi masalah kehidupan dengan mudah. Membantu anda mengatasi konflik kehidupan seperti "blocking star", "vacuum star", kitaran tahun 5 atau 8 dan sebagainya.
.
Harga: RM238
7 botol haruman 38 dan percuma 1 CD Brainwave Pola38 mengandungi 38 jenis audio/video frekuensi/ brainwave dan cara penggunaannya (CD dipasang di komputer sahaja).
.
Tambah RM15 untuk kos pos. Tempah: Pn Zuhaida 016 206 3496.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
WORKSHOP Sabtu Mac 26, 2011 - POLA ANGKA 7: Jam 2.30 petang – 4.30 petang di pejabat Pekan Meru, Klang (RM50). Boleh walk-in tapi elok daftar SMS ke 016 624 9666 kalau nanti ada notis perubahan. Ketahui kesemua aspek pola 7 seperti pola 729, 786, 777, 753, 7 tengah mata angin dan seumpamanya 7 iaitu cara bacaan, fungsi, kebaikan dan keburukan setiap pola 7 di dalam mencipta networking yang banyak dan kukuh, dalam bisnes, kerjaya atau kehidupan. Serta mendapatkan penyelesaian dan teknik peningkatan.
- Kenapa pola 729 dikatakan pelaris? Sebenarnya pola 786 dan 777 juga pelaris!
- Bagaimanakah cara untuk mendapatkan pola-pola 7 dan menggunakannya dengan baik dalam sales?
- Bagaimana mencipta pola 7 di dalam plet kereta dan nombor handphone?
- Tahukah anda individu pola 786 menjual cara yang berbeza dengan 729 atau 753?
- Apa maksud kitaran 7, Root No 7, terlebih angka 7, tiada angka 7, kesihatan angka 7, warna angka 7.
.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .
Worksyop Setiap Sabtu Terpilih: di No 69B, Tgkt 2, Atas bank BSN, Pekan Meru, Klang.
Jika anda menggunakan GPRS, masukkan BSN Pekan Meru atau Klang Sentral. Pekan Meru berada jauh daripada bandar Klang dan ianya berada ke laluan ke Kapar atau Puncak Alam.
.

.
.

Peta ke pejabat saya di Meru, Klang. Paling mudah ikut NKVE menghala ke Pelabuhan Klang/Shah Alam tetapi keluar di susur Setia Alam dan anda akan sampai di Tesco Setia Alam, Giant, Mc Donald dan Stesen Klang Sentral. Buat U-turn dibawah flyover selepas Tesco. Lalu depan Mc Donald terus ke depan dalam 1 km hingga nampak Petronas di sebelah kiri dan lebih kurang 30 meter nampak RHB Bank di sebelah kiri. Berdepannya ada BSN dan saya berada di tingkat dua atas bank BSN. Pejabat saya bernombor 69, Tgkt 2, Atas BSN Pekan Meru. Jika pintu atau pagar berkunci, boleh tekan loceng di peti surat atau telefon 016 624 9666.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Webinar Percuma Secara On-line pada setiap SELASA, 9pm bersama Master Eddy Rosyadie, semua dijemput hadir, kita bertemu secara on-line di depan komputer anda di rumah anda sendiri atau di mana-mana tempat yang ada WIFI:
Daftar di
http://www.urdworld.org/modules/events/event.php?eid=12

.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Berminat untuk mendapatkan nota percuma tentang cara pengiraan petak tarikh lahir dan previu keterangan tentang pola nombor kewangan? sila email ke qmas304@streamyx.com.
.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .
Samazon Energy Booster769 atau 9$9:
.
Tempah sekarang di Admin URD di telefon 016 216 3796.
Testimoni: cikgu, selepas sy memakai pendant 769, mmg banyak perubahan. saya betul-betul bersyukur dapat dipertemukan dgn cikgu dan hadir ke kursus tempoh hari (8 & 9 mei,JB)... terutama mengenai kedai saya, orang semakin ramai cikgu. saya betul-betul gembira. angka 7 networking tu mmg betul-betul ada "power"... dulu sebelum pakai pendant, setiap hari bangun pagi saya akan sakit kaki (sebab byk berjalan amik dan hantar pesanan/makanan di kedai). tapi selepas pakai pendant, alhamdulillah. sakit kaki dah tak ada. n betul-betul saya terkejut. saya tak pernah pi urut atau apa-apa. cuma lepas pakai pendant ni betul-betul saya terasa perubahannya.


.
.
.
.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .
$alam Perjuangan dan Kejayaan Berkekalan $epanjang Hayat $epanjang Masa
posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 10:42 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

About Me


EDDY ROSYADIE MOHD SAMSURY

(Perancang pengurusan Hala
Tuju Hidup)
Penulis Kolumunis `Mingguan Wanita `Penulis buku `CJP`
Email:
qmas304@streamyx.com

http://eddyrosyadi.weebly.com

Previous Post
Archives
ADMIN BLOG EDDY


ARY
Phone :012 902 6972
my facebook

محمد أشعري عبد الرزاق

Reka Lencana Anda
CONSULTANT 

Zaini ahmad 
     019-2676727
Azli Shah            012-3127296
Nor Azlina            019-3869011
Dr Aniza              019-2438151
 

FORUM CHAT

Template by

image link to web design website

Provided by website design company .

 

widgeo.net

Site Meter
Blogger Templates