waktu malaysia
 
galeri gambar
 
tempahan online


TEMPAHAN ONLINE

iklan

 





 

jadual  kursus/Seminar
BULAN KURSUS/SEMINAR
Kursus
 
dipejabat
Meru, Klang

sesi Consultant
No 69, Tgkt 2, Jalan Besar, Pekan Meru
(Atas Bank BSN depan RHB Bank)
iklan tajaan

 

 

 




 

Monday, January 25, 2010
Satu Malaysia Satu Matlamat: JUTAWAN
A$$ALAMUALAIKUM & $ELAMAT $EJAHTERA, $ALAM 1 MALAY$IA
.
Kursus RM50 yang dijadualkan pada 7 Mac ditunda ke 28 Mac 2010 atas banyak permintaan peserta kesibukan pada 7 Mac tersebut. Masih ada ruang kosong (daftar: Lynjb 019 7556102). Kursus ini ada kelainan sedikit iaitu tajuk kursus adalah bebas - anda boleh tanya apa yang anda nak belajar. Antara perkara yang telah dipinta ialah pengiraan waktu untung, teknik mengira nama, cara gabungkan pola-pola tafsiran dan interaksi elemen. Jika ada ada apa-apa perkara lain yang anda nak belajar, bolehlah bertanya terus pada hari itu atau boleh kemukakan dahulu soalan-soalan anda ke qmas304@streamyx.com.
.
Cadangan untuk mengadakan kelas mini setiap Isnin jam 9 malam - 11 malam di pejabat saya di Meru, Klang. Kelas mini Batch 2 ini akan dimulakan dengan Modul Asas Tahap 1 sehinggalah tamat Tahap 4, mungkin mengambil masa beberapa bulan (4x sebulan). Setiap kelas caj RM25 seorang (jika suami isteri adalah RM25 sahaja) termasuk nota (harga agak tinggi kerana ini modul Asas). Jika berminat, sila email ke qmas304@streamyx.com. Kelas mungkin bermula Mac 2010 nanti. Kelebihan teknik kelas cara sebegini ialah anda belajar secara berperingkat walaupun perlahan tetapi lebih praktikal untuk kesemua teknik-teknik metafizik pernomboran.
.
FIFA WORLD CUP 2010 SOUTH AFRICA: bakal berlangsung Jun dan Julai 2010 ini. 2 juta tiket sudah habis ditempah dan tentunya berjuta orang di dunia akan mengikutinya. Mungkin anda boleh ambil peluang dari bisnes untuk sesi World Cup ini, tentunya jualan TV plasma/ LCD besar dijangka laris, kedai-kedai makan juga dah mula menempah screen projector dan alat projector serta set amplifier, jadi bolehlah anda promotekan barangan elektrik anda. Anda ada apa-apa yang anda nak bisnes untuk World Cup ni? Kopi tahan mengantuk untuk peminat World Cup atau bisnes SMS keputusan World Cup atau poster team World Cup...
.
Nombor boleh berubah pengalaman setiap tahun. Orang kata angka 6 angka ong tapi untuk tahun 2009 angka 6 memang tertekan (rumah atau kereta angka 6 termasuk 24, 213 dan seumpamanya), tapi tahun 2010 ianya bagus. Untuk tahun 2010 ini, angka yang membawa kekayaan adalah 3, untung networking adalah 8 dan peluang-peluang adalah 6. Manakala angka 4 ada kehilangan tahun ini, angka 5 tertekan dan angka 2 halangan. Contohnya, rumah bernombor 4 atau 67 atau 4954 dijangka ada kehilangan sesuatu tahun ini, jadi berhati-hatilah ye! Sama ada anda tukar nombor (kalau ada dua rumah, bolehlah pindah ke rumah satu lagi buat sementara) atau hadapinya dengan kuat, tabah, tenang dan positif.
.
GRAF HAYAT UNTUK JODOH: kegunaan graf hayat juga boleh untuk mengenalpasti usia jodoh. Konsep jodoh juga sama juga dengan fenomena lain iaitu FAKTOR MASA. Jika masa jodoh belum sampai, kisah cinta anda sukar untuk dibawa ke jinjang pelamin, mandi air bunga bergelen-gelen pun masih sukar jodoh, tapi kita ikhtiarlah mudah-mudahan dengan izin Nya dapat kita peluang itu. Dan apabila usia jodoh dah sampai, perkahwinan mudah pula berlaku walaupun anda hanya naik motor kapcai, bila miang dah sampai, jodoh boleh berlaku walaupun yang lalu depan anda adalah seseorang yang anda tidak suka pun jika orang itu juga dah sampai waktu jodohnya (itu yang terjadi kepada saya suami isteri jodoh kami sama-sama pada umur 21 tahun, walaupun 3 bulan perkenalan terus menjadi, padahal sebelum itu dah pasang beribu boyfriend/girlfriend). Jadi, jika anda bercinta cintun tapi masih belum dapat jejak jinjang pelamin, kemungkinan besar masa jodoh (sama ada anda atau pasangan) belum sampai. Jadi, tunggulah untuk usia jodoh sampai (itupun kalau sama-sama sampai). Jika tidak, perlulah cari alternatif ikhtiar seperti rawatan, doa dan sebagainya, juga perlu keras hati untuk terus berkahwin.
.
Sebenarnya apabila usia jodoh belum sampai, memang di mulut kata nak kahwin tapi dalam hati bergelora belum bersedia. Itu yang terjadi kepada seorang client saya yang usia jodohnya adalah sekitar 60 tahun (kini berumur 30 tahun) berdasarkan dari graf hayat. Walaupun dah ada steady boyfriend dan mereka memang bahagia bersama tapi masih tak kahwin-kahwin lagi walaupun bercinta dah 6 tahun. Bila diperiksa, rupanya si wanita ini ada tanggungjawab kepada adik-adik (grafnya jodoh lambat biasanya menunjukkan ada tanggungjawab besar perlu dipikul dulu). Si wanita itu mengakui memang berhajat nak kahwin tapi tak sampai hati nak kahwin dulu mengenangkan adik-adiknya masih memerlukan beliau, lagipun apabila diajukan perkara ini kepada boyfriendnya, jawapan adalah mengelirukannya: boyfriend tak mahu si wanita ini terus menanggung adik-adik dan mahu berpindah ke bandar lain selepas berkahwin kerana boyfriend mahu tinggal di kampung rumah pusaka jimat kos. Diluah mati mak, ditelan mati ayah, memang dilema besar! Jalan penyelesaiannya sebenarnya mudah - keras je hati kahwin tinggalkan adik-adik, tapi bukan semudah itu rupanya...
.
Majoriti orang ada kemiangan untuk kahwin lagi jika dalam graf hayat ada dua atau tiga waktu jodoh! Itu hanya perasaan dan dorongan sahaja apabila tiba waktunya, bertahanlah setia, tapi kalau tak tahu nak tahan memanglah terjadi nasi minyak kali kedua atau ketiga. Hidup anda telah diprogramkan sebegitu tapi anda yang memilihnya dan Yang Maha Kuasa menentukannya.
.
Saya kurang setuju dengan pandangan orang yang mengatakan "dah takdir, biarkan.." atau "biar Tuhan yang menentukan". Hidup kita masih ada ruang untuk memilih dan berikhtiar, tak perlu semuanya perlu tuhan yang menentukan. kalau kita biarkan Tuhan tentukan yang susah untuk kita, apakah kita lalui sahaja tanpa ada usaha ikhtiar dan perancangan awal? Contohnya, jika anda atau pasangan anda melalui fasa Widowed Star dalam usia tertentu iaitu fenomena "ingin menjanda/ menduda", apakah anda biarkan sahaja anda menjadi janda/ duda? Bolehkah kita memilih untuk tidak mengikut dorongan fenomena itu dan berikhtiar mengatasinya? Atau anda perlu melalui gaung atau Vacuum Star iaitu ujian kegagalan demi kegagalan, apakah kita boleh memilih untuk berjaya dan ikhtiar supaya berjaya? Tuhan Maha Pengasih dan Penyayang memberikan kita ruang pilihan dan ikhtiar serta petunjuk-petunjuk untuk kita bersedia menghadapi ujian-ujian yang bakal datang.
.
Contohnya, terdapat satu teori di mana hidup makhluk-makhluk di dunia ini telah ditentukan kepupusannya daripada genetik DNA. Cuba lihat kenapa dinosaur pupus, begitu juga dengan kes manusia purba yang pupus. Cuma asbab atau penyebabnya perlu ada untuk menjadikannya pupus. Begitu juga dengan kaum manusia ada yang dah pupus. Antara kaum yang dijangka pupus adalah penduduk Palestin. Apakah kita membiarkan sahaja kaum ini pupus - bolehkah kita memilih dan berikhtiar untuk menjadikan kelangsungan kaum ini berterusan dengan baik, mudah-mudahan Yang Maha Kuasa membantu kita semua dalam hal ini.
.
Baru tadi berjumpa dengan client suami isteri yang kini sudah ada peningkatan dalam kewangan setelah beberapa bulan yang lalu mengalami kesempitan kewangan. Cadangan saya untuk suami memakai batu Blue Sapphire sedikit sebanyak membantu memberi anjakan positif. Tentunya, ilmu metafizik dan doa-doa serta tawakal kepada Nya juga, atas izin-Nya jua, membantu mereka untuk terus berjaya. Namun batu Blue Sapphire memang mahal - ianya batu kedua keras selepas berlian. Seketul sebesar kuku boleh mencecah ratusan ringgit. Tapi bak kata Prof Dato Dr Ibrahim, kalau nak kaya kenalah bernafsu besar untuk kaya dan sanggup berkorban untuk kaya berjaya!
.
Majlis Makan Malam 6 Febuari 2010 - Restoran Nelayan, Tasik Titiwangsa - RM60 seorang. Aturcara penting: networking & jana tenaga positif secara berkumpulan dan bacaan doa Main Structure Sun+Great Marshal (menjadi pemimpin hebat). Daftar: Pn Effa sblm 2 Febuari 019 696 2696
.
Seorang wanita lahir 3 Ogos 1989 mengadu sering kesempitan wang. Jika anda lakarkan Rajah Segitiga atau Petak Digit Tarikh Lahir memang ada angka 6 yang baik, jadi apa masalahnya? Apabila dilakarkan graf hayat, barulah nampak petunjuk beliau adalah Zon Wealth Great Logician_AF, sebentuk kerugian akibat kurang mahir mengendalikan bajet perbelanjaan. Oleh itu, kaedah Graf Hayat sangatlah perlu digunakan di dalam proses kenali potensi diri. Sekadar Rajah Segitiga atau Petak Digit sahaja tidak memadai. Setakat ini ada permintaan untuk Seminar Graf Hayat Percuma di KL dan Kuantan, insyallah kami cuba anjurkan nanti.
.
$elamat Hari Jadi ! Happy Birthday kepada Puan Effa KL! pada 27 hb jan lalu. Kenangan manis untuk beliau kerana pada harijadi beliau, bos beliau telah membelikan sebentuk batu cincin yang mahal untuknya! Beberapa hari sebelum itu, bos beliau ada berjumpa beliau dan bos hairan kenapa Puan Effa sejak akhir-akhir ini nampak selalu tersenyum, ceria dan bertenaga serta sales pun bagus. Apalagi, puan Effa buka cerita dia gunakan kaedah batu sungai serta beliau memakai 2 jenis batu cincin. Bos pun nak juga dan belikan untuk dirinya sebentuk batu berharga RM3ribu manakala bos hadiahkan Puan Effa sebentuk batu cincin berharga RM800. Memang tak sia-sia belajar Metafizik+Mindpower! Kelmarin, Puan Effa tersilap parkir dan hampir kena saman, tapi bila Puan Effa bercakap sepatah dua kata dengan pegawai penguatkuasa, terus sahaja saman itu dibatalkan. Kawan-kawan Puan Effa katanya mensyaki Puan Effa memakai susuk - tapi mereka tak tahu, Puan Effa menggunakan kaedah batu serta tentunya ada kefahaman tentang pernomboran metafizik serta ada mindpower yang baik. Apakah anda ingin berjaya dan cemerlang dalam hidup anda seperti Puan Effa, Puan Lynjb dan ramai lagi? Ada caranya...di sini... jom belajar kaedah metafizik dengan saya yang sangat mudah, praktikal dan murah, malah percuma pun ada! Ini adalah sebentuk ikhtiar, tentunya disamping kita berdoa dan bertawakkal kepada Nya jua.
.
Bagaimana anda nak berjaya bersaing dalam perniagaan atau tender? Jika pesaing-pesaing anda ada menggunakan kaedah seperti metafizik, mindpower dll tapi anda satu pun tak tahu apa-apa, jadi memang anda ketinggalan dibelakang pesaing-pesaing. Disamping menambahkan ilmu pengetahuan serta berdoa, ikhtiarlah menggunakan metafizik + mindpower untuk anda bersedia menyaingi pesaing anda.
.
Ramai orang bertanya tentang teknik warna dan seumpamanya. Sebenarnya, teknik warna tidak boleh main-main ikut root number sahaja. Salah pakai nanti salah kesannya! Contohnya, walaupun anda root number 3, tapi anda tidak semestinya kena pakai merah atau hijau - ada kes-kes tertentu yang perlu diperiksa, kerana itulah ada kes kajian orang root number 3 atau 8 nampak hantu bila pakai merah atau kuning! Begitu juga individu root number 1 atau 6 makin bertambah sakit kepala atau bertambah kemalangan jika pakai warna emas, terutamanya jika rumah beliau berdekatan pencawang elektrik spt di Bukit Beruntung. Oleh itu, anda perlu tahu situasi dan cara menggunakan teknik warna yang sesuai dengan situasi dan kes anda. Hadirlah Seminar 30 Mei di Meru, Klang nanti untuk penjelasan tentang teknik warna dalam rumah/ pejabat. Begitu juga akan dijelaskan nanti dalam Seminar Elemen Alam dengan Pernomboran di Pulau Tioman pada Mac.
.
Ramai orang juga bertanya tentang kaedah-kaedah lain untuk jadi cemerlang. Sebenarnya, jika anda sudah tiba masanya untuk berjaya, kalau anda pakai selipar jepun lain sebelah masuk ke dewan bursa saham, memang anda untung pelaburan. Jika anda sudah tiba masanya untuk diuji gagal, memang anda gagal walaupun pakai tangkal apa pun! Cuma kaedah-kaedah lain bolehlah membantu mengurangkan tekanan ujian itu. Kaedah seperti Feng Shui serta minda bawah sedar dan seumpamanya adalah tahap 3, manakala kaedah pernomboran metafizik adalah tahap 2. Di dalam kepercayaan orang Cina, kejayaan manusia ada 5 tahap iaitu;
Tahap 1: Ming atau Takdir; sesuatu yang sudah ditetapkan dan tidak boleh diubah.
Tahap 2: Tuah; jika anda ditakdirkan hidup susah, maka anda perlu mencari tuah untuk anda berjaya. Maksud tuah ialah berada pada tempat yang betul, hari yang betul, arah yang betul dan seumpamanya betul. Inilah matlamat kaedah Metafizik yang saya perjuangkan iaitu mengira tuah anda (contohnya, teknik pola 336 untuk pelaburan atau pertandingan).
Tahap 3: Feng Shui - jika anda ditakdirkan hidup susah dan tuah pun tiada, maka gunakan kaedah Feng Shui seperti mencari posisi rumah yang sesuai, warna yang sesuai, haruman yang sesuai termasuk juga kaedah seperti mindpower, minda separa sedar, dan seumpamanya.
Tahap 4: kebajikan (Charity) - Jika Feng shui pun tak menjadi, maka anda perlu buat amalan jariah kebajikan dikatakan boleh bantu anda cemerlang dalam hidup.
Tahap 5: pendidikan (education) - jika kebajikan pun tidak boleh membantu anda, maka anda perlulah belajar! Tentu sekali! Belajar ilmu-ilmu pengetahuan untuk anda buat perubahan nanti.
Di dalam kaedah metafizik, tahap 2 diutamakan manakala tentunya tahap 3, 4 dan 5 juga dimasukkan juga dalam silibus pembelajaran supaya metafizik anda mencapai tahap yang lebih berkesan. Apabila anda sudah capai tahap 2, anda tidak perlu bergantung sepenuhnya lagi tahap 3, 4 dan 5, sekadar diamalkan juga tahap 3, 4 dan 5 untuk tambah keceriaan.
.
Dijemput untuk hadir Seminar Master Reiki bersama Prof Dato Dr Ibrahim pada 30 Jan dan dapat percutian percuma di Tioman pada 13 - 16 Mac 2010. Di sana nanti anda akan dapat seminar percuma tentang "Pernomboran dan Elemen Alam" (Eddy Rosyadie) dan "Teknik Gabungan Energi Alam Universal" (Prof Dato Dr Ibrahim). Daftar: AJ 019 218 1886
Serta hadirilah Majlis Minum Petang Peluang Perniagaan bersama Prof Dato Dr Ibrahim di pejabat beliau di Medan Idaman Business Park, Gombak - PERCUMA. Jika nak jadi stokis bawalah wang RM500 atau RM1000 untuk 2 pakej atau boleh hadir percuma untuk berkenalan dengan Dato dan bisnesnya. Hubungi AJ untuk daftar percuma.
.
Tawaran Seminar Percuma: bagi merealisasikan program perjuangan ilmu berkebajikan, anda dipelawa untuk hadir ke seminar yang biasanya berharga RM199 secara percuma pada 7 Mac 2010 nanti di Skudai (Daftar: Lyn 019 7556102). Caranya ialah anda promote dan bawa 10 orang untuk hadir ke kursus tersebut (RM50 seorang untuk tajuk khas "Penyelesaian Secara Pernomboran" iaitu satu seminar untuk anda tanya apa saja dan kami jawab persoalan-persoalan yang selama ini anda cari seperti bagaimana mengira waktu untung, penjelasan tentang kitaran elemen dsbnya). Dengan bawa 10 orang, anda boleh hadir serminar itu percuma.
.
Pengalaman dari Seminar Graf Hayat Tahap 1: Saya menerima maklumbalas positif tentang seminar 23 Jan lalu. Lynjb menceritakan ada satu keluarga datang ke seminar tersebut dan mereka semua mendapati graf mereka rendah dan dalam gaung menunjukkan kehidupan mereka sukar berjaya. Selepas seminar mereka berjumpa dengan ayah mereka dan menceritakan fenomena itu. Tidak disangka ayah mereka yang selama ini seorang yang garang dan tegas tiba-tiba menangis; mereka tidak pernah melihat ayah mereka menangis. Beliau berkata semasa mereka kecil dulu beliau selalu tengking dan marah-marahkan mereka, dan beliau tidak tahu perlakuan beliau itu boleh menyebabkan mereka hidup susah sekarang. Kini, mereka semua sedar dengan fenomena itu. Begitulah kesan positif daripada kaedah graf hayat. Sepertimana yang saya jelaskan di dalam seminar graf hayat, ayah dan ibu adalah antara faktor utama yang menyumbang kepada kesihatan tenaga graf hayat kerana itulah semasa ibu mengandung, kedua-dua ibu dan ayah TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI bersikap negatif, ianya boleh menyumbang kepada tenaga negatif yang akan dibawa oleh anak itu sehingga dewasa kelak.
.
Jika ada rezeki dan masa nanti, kami akan anjurkan sekali lagi Seminar percuma Pengurusan Graf Hayat Tahap 1 Bahagian 2 iaitu lanjutan dari seminar 23 Jan lalu. Ada beberapa perkara lagi yang perlu dikongsikan lagi terutamanya tentang perihal pergerakan graf hayat. Insyallah, jika tiada halangan, mungkin Julai nanti.
.
Baru-baru ini seorang client berjumpa saya kerana masalah suami ada hubungan sulit yang berumur 41 tahun. Daripada graf hayat suami, memang jelas dan tepat sehinggakan ke usia yang sama apabila dibandingkan graf hayat suami dengan ayahnya yang pernah berkahwin 4 kali. Contohnya, ayahnya berkahwin kali keempat pada umur 41 tahun dan graf suami menunjukkan potensi itu ada pada umur 41 tahun. Yang paling menariknya ialah kedua-dua anak lelaki suami itu mempunyai potensi yang sama pada umur sekitar 41 tahun! Uniknya lagi, si isteri juga ada potensi masalah sekitar umur 41 tahun! Ini menguatkan teori bahawa kebanyakkan peristiwa dalam hidup anda boleh berulang dan andalah yang patut belajar dari kejayaan/kegagalan ayah/ibu anda untuk anda dan generasi seterusnya dapat jalani kehidupan yang anda mahukan lebih baik bukannya didorong oleh tenaga keturunan (faktor genetik).
.



SEMINAR PENGURUSAN DIRI GRAF HAYAT TAHAP 1

berlangsung di Dewan Kuliah 5, Blok P19, UTM Skudai, Johor.


Terima kasih kepada anda yang sudi hadir dan sudi mendapatkan ilmu pengetahuan dan pengalaman dari saya. Dihadiri lebih 250 orang, mohon maaf jika ada salah silap dalam penganjuran majlis tersebut.








Seminar percuma RM0 itu diharap dapat beri kesedaran kepada anda bahawa hidup manusia ini ada tempoh masa diuji dengan pelbagai jenis fenomena seperti diuji duit (Vacuum Star), diuji perkahwinan (Widowed Star) dan sebagainya. Dengan menggunakan kaedah ini, anda sudah boleh bersedia lebih awal serta memahami kenapa anda mengalami situasi yang pelik dalam hidup anda. Kadang kala bukannya anda salah potensi tetapi kerana anda (atau pasangan) sedang diuji pada tempoh masa itu. Dengan itu, anda boleh redha dan tenang serta tabah dan membuat strategi untuk pembetulan, pembaikian atau pencegahan.

Sambutan seminar sangat menggalakkan, kalau boleh rasanya lain kali Graf Hayat Tahap 1 ini dikembangkan modulnya lagi dengan beberapa tambahan perincian seperti asal usul kaedah ini dsbnya. Kami akan kembali ke Johor lagi nanti, jika ada sambutan untuk Graf Hayat Tahap 1 Bahagian Kedua (PERCUMA RM0) jika ada permintaan! Sementara itu, jika anda yang berada di Pulau Pinang, Kuantan, Kuching, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur malah di Jakarta, Brunei atau Singapura yang berminat untuk menganjurkan seminar ini secara PERCUMA di tempat anda (minima 300 orang), sila beritahu kami cuba cari jalannya (email di qmas304@streamyx.com).
.
Testimoni peserta Seminar Graf Hayat
"sy student en eddy dari jb. Terima kasih kerana memberi ilmu tentang graf hayat..selepas mengetahui graf hayat sy sendiri, barulah saya mengerti dan faham mengapa perjalanan hidup sy selama ni penuh dgn halangan dan cubaan"
.
Insyallah, saya akan berada di UiTM Dungun pada 11 March 2010 untuk seminar pengurusan pembangunan pelajar untuk kira-kira 200 pelajar UiTM di sana.
.
28 Januari 2010 - saya akan berada di Damansara Damai, KL untuk kursus Pola 279 Potensi Juara Jualan untuk 10 orang di sana, jika berminat nak turut serta, hubungi 0132099676. Yuran RM150 termasuk makan dan nota.
.
PENDAFTARAN SYARIKAT PADA 29 JANUARI 2010: tarikh cermin atas bawah kiri kanan. Waktu yang mana tenaganya kuat berpanjangan pada permulaan kehidupannya adalah;
Lelaki : antara jam 9 pagi - 10.59 pagi
Wanita: antara jam 3 petang - 4.59 petang
walau bagaimanapun, jenis tenaga adalah biasa-biasa sahaja.
.
SEKSOLOGI DALAM ILMU PERNOMBORAN
Satu subjek yang unik dalan pernomboran menjadi tarikan ramai ialah seksualiti/ seksologi (hubungan intim lelaki dan wanita). Memang ada dalam metafizik perihal seksologi. Salah satunya ialah dari kitab Kamasutra (India) serta The Perfumed Garden (Arab), juga kitab Ananda Ranga dan Tao. Teknik seksologi juga boleh dikenalpasti daripada tarikh lahir seseorang secara astrologi. Untuk hubungan seks yang baik, berikut adalah beberapa cara secara metafizik;
1. Pihak lelaki perlu mengira berapa kali anda membuat "kemasukan" - di dalam Tao, dicadangkan anda buat 6 atau 7 atau 9 kali setiap satu pusingan di mana anda rehat seketika sebelum menyambung pusingan seterusnya.
2. Terdapat titik ghairah pada bahagian tubuh wanita seperti dibawah paha.
3. Individu yang punyai pola 123 dikatakan nak cepat habis je! Dalam seks, yang diutamakan ialah sensualiti iaitu sentuhan manja yang mana sekurangnya 30 minit adalah masa yang biasa untuk sesuatu hubungan.
4. Secara teori numerologi, individu yang lahir pada 4 Jun 1977 dikatakan tinggi keinginan untuk seks yang kerap.
5. Individu Gemini dikatakan sukakan aktiviti seks yang "banyak cakap" iaitu melibatkan pertukaran suara antara suami dan isteri.
6. Tahukah anda budaya Islam tidak menggalakkan hubungan seks pada 13hb, 14hb dan 15hb setiap bulan? Begitu juga waktu selepas maghrib sebelum isyak dan beberapa waktu lain lagi.
7. Individu pola besi 11566 sering sukar mendapat zuriat, salah satu sebabnya ialah suka sangat/ kerap ambil makanan laut yang tinggi zat besi seperti sotong dan udang.
8. Warna cadar atau langsir bilik berwarna merah sesuai untuk individu root number 3 atau 8 beraksi lebih mantap dalam hubungan seks.
9. Wanita boleh menggunakan teknik Latihan Kegel yang diperkenalkan oleh Dr Kegel untuk menguatkan otot bahagian sulit anda, terutamanya wanita yang banyak angka 4 atau pola 459459 supaya lebih kuat.
.
Untuk ketahui banyak lagi perkara tentang seksologi secara metafizik supaya hubungan anda suami isteri intim serta menghasilkan anak yang baik secara berkesan, nantikan kursus seksologi secara metafizik! Selamat mengadakan hubungan seks yang halal dan sihat!
.

AKTIVITI SETERUSNYA;
.
Aktiviti Prof Dato Dr Ibrahim
30 Januari - Kursus Reiki Master bersama Prof Dato Dr Ibrahim (RM3,888) percuma percutian 3 hari 2 malam di Tioman pada March 2010 dan sepasang jaket Millionaire Mindpower.
1 Febuari - Majlis Minum Petang Peluang Perniagaan bersama Prof Dato Dr Ibrahim
peluang menjadi stokis eksklusif produk Aura Seri dan garam kristal (pakej RM500 atau RM1000 percuma kursus percuma).
Hubungi: AJ 019 218 1886
.
6 FEBUARI 2010 - MAJLIS MAKAN MALAM "MENGGAPAI CITRA JUTAWAN"
8 malam - 12 tghmalam
RESTORAN NELAYAN, TASIK TITIWANGSA, KUALA LUMPUR
bersama Prof Dato Dr Ibrahim & Eddy Rosyadie
Bayaran: RM60
Daftar: Effa 019 696 2696
Bank in RM60 ke CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie) dan hubungi Pn Effa sebelum 2 Febuari 2010.
.
Aturacara:
7.00 malam - 8.00 malam: Ketibaan tetamu dan solat Maghrib
8.00 malam: Majlis bermula
Ucapan Alu-aluan
Amanat Guru
Makan Malam - buffet style nasi + lauk campur
Aktiviti Keceriaan
Majlis Doa Main Structure Sun.
12 tengahmalam: bersurai dan solat isyak.
.
Majlis makan malam ini julung kali gabungan peserta Metafizik, Metafizik+Mindpower dan Mindpower untuk tujuan networking dan bergabung tenaga untuk berdoa secara berjemaah yang lebih berkesan pada waktu Main Structure Sun+Great Marshal untuk menjadi Pemimpin Hebat. Ini satu ikhtiar mudah-mudahan anda diizinkan Nya menjadi seorang Main Structure Sun walaupun anda bukan dilahirkan Main Structure Sun. Untuk pengetahuan anda, pada 25 Febuari 2009 pada satu waktu tertentu, saya telah berdoa yang mana waktu itu adalah untuk mendapat sokongan dari orang kenamaan. Syukur doa dimakbulkan Nya, anda boleh lihat sekarang Prof Dato Dr Ibrahim yang menyokong saya kini. Mahukah anda menjadi pemimpin hebat? Hadirlah majlis makan malam itu nanti.
.
7 Febuari 2010 - SEMINAR POLA 696 POTENSI USAHAWAN TAHAP 1
KL International Hotel, KL
RM250
Daftar: Pn Aisyah - 016 626 1696
9.30 pagi - 5 petang.
.
Pelajarilah teknik dan pola-pola berkaitan membina perniagaan yang berkesan seperti tarikh daftar syarikat sesuai, jenis perniagaan sesuai dan pilihannya, cara memilih nama syarikat, arah kejayaan syarikat serta kitaran tahunan dan prestasi bulanan syarikat. Teknik ini pernah dipelajari oleh sdra Nor Edie (Batu Pahat) yang kini meraih jualan RM500ribu dalam masa 6 bulan setelah dibuat pembetulan secara metafizik. Kata seorang jutawan bisnes, 9/10 usahawan gagal semasa mula berniaga, oleh itu janganlah jadikan diri anda tergolong dalam golongan itu dan elak dengan pelajari secara metafizik. Jika saya dapat membantu pihak Dato Ibrahim naik semula bisnes beliau tahun ini, mestilah juga saya boleh membantu anda untuk menjadi usahawan yang berjaya nanti.
.
13 dan 14 Febuari - Batu Pahat, Johor
13 Febuari - Kursus Pola 696 Potensi Usahawan Tahap 1
14 Febuari - Kursus Pola 6 Angka Kekayaan Tahap 1
RM250 seorang sehari
Daftar: Pn Azima 019 783 1950
.
20 dan 21 Febuari - Pulau Pinang
20 Febuari - Kursus Pola 279 Potensi Juara Jualan Tahap 1
21 Febuari - Kursus Pola 6 Angka Kekayaan
Pulau Pinang - tempat akan diberitahu
RM199 seorang sehari - ada diskaun jika datang bersama kawan / daftar 2 hari.
Daftar: Lyn 019 7556102.
.
Individu yang mendaftar untuk kedua-dua kursus di Pulau Pinang layak hadir kursus Graf Hayat Tahap 1 pada RM50 sahaja (biasa: RM199).
.
27 dan 28 Febuari - Tawau, Sabah
27 Febuari - Kursus Pola 279 Potensi Juara Jualan Tahap 1
28 Febuari - Kursus Pola 6 Angka Kekayaan & Millionaire Mindpower
(Bersama Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad)
RM99 sehari seorang - ada diskaun datang bersama kawan / daftar 2 hari.
Daftar: Pn Hermawati 013 88 19672
.
6 Mac 2010 - Temerloh, Pahang
Kursus Pola 279 Potensi Juara Jualan Tahap 1
Daftar: 017 968 6558
.
28 Mac 2010 - Skudai, Johor
Sama ada di UTM atau MPJBT, Skudai
RM50 termasuk nota percuma
Daftar: Lyn 019 755 6102
9 pagi - 5 petang.
Atas permintaan ramai, kursus Gabungan Pola ditawarkan pada harga RM50 sahaja. Kursus ini unik kerana ini pertama kali dibuat; biasanya saya mengajar apa yang saya rasa anda perlu tahu tapi kali ini saya mengajar apa yang anda nak tahu.
.
Pagi:
Teknik Kiraan Waktu Untung
Teknik Gabungkan Tafsiran Pola.
Penjelasan Teknik Pilihan Elemen
Terbaru: Teknik kenali orang dari nama (2 teknik terbaru).
Petang:
Tanyalah apa sahaja yang anda nak belajar! Kita berkongsi ilmu bersama-sama semua peserta kursus.
.
Tambahan bayaran RM15 untuk pakej makan 3X (pagi Mee Goreng, tghari Nasi Briyani, Petang kuih).
.
3 April 2010 - Kuantan, Pahang
Kursus Pola 459 Pemulihan dan Kesihatan Tahap 1
Kompleks Dagangan Mahkota
RM50 termasuk nota percuma.
Daftar: Alin 019 790 7972
hari sabtu - dijemput penduduk Kemaman, Kuantan, Rompin, Jengka, Temerloh.
Kenali teknik kenalpasti masalah kesihatan dari tarikh lahir; sesuai untuk semua individu yang perlu jaga kesihatan serta pengamal perubatan yang mahu tambah pengetahuan serta sales produk kesihatan untuk memudahkan anda menjual produk sesuai dengan kesihatan pelanggan. Salah seorang pelajar kursus ini adalah Prof Dr Sabri (pengasas produk Sabjack) pakar Iridologi.
.
11 April 2010 - Melaka
Kursus Pola 696 Potensi Usahawan Tahap 1
.
1 & 2 Mei 2010 - Meru, Klang atau Shah Alam
Kursus Asas Potensi Diri Tahap 1 dan 2.
RM400 sehari jika di pejabat saya atau RM500 di Hotel Carlton Holiday, Shah Alam.
Daftar: email ke qmas304@streamyx.com
.
30 Mei - Meru, Klang
Kursus Teknik Arah Sekeliling Tenaga Rumah & Pejabat Tahap 1
RM200 termasuk nota dan makan.
9.30 pagi - 5 petang.
Daftar: email ke qmas304@streamyx.com
.
Kursus julung-julung kali di adakan - modul terbaru 2010! Belum pernah diajar selama ini. Harga ini promosi seblum kursus ini menjadi modul seterusnya pada RM369 (kerana ada nilai eksklusif di dalamnya yang boleh dibuat duit pendapatan tambahan!).
.
Perhatian: Kursus ini ada sedikit elemen Feng Shui seperti teknik warna dan batu kristal untuk energize rumah/pejabat anda menjadi penjana kekayaan dan kebahagian, oleh itu kursus ini hanya untuk individu yang terbuka dengan pengetahuan sedemikian sahaja. Juga kenalipasti sama ada rumah atau pejabat anda mudah dimasuki makhluk halus atau tidak serta cara mengatasinya.
Sesuai untuk semua orang, termasuk anda yang mahukan bisnes atau rumahtangga anda punyai tenaga yang bagus. Juga sesuai untuk pengamal/peminat feng shui / konsultan untuk anda membantu pelanggan anda.
Percuma: 1 batu sungai - untuk tenaga rumah anda.
.
Teruskan berjuang, $alam Perjuangan
Eddy Ro$yadie
Rakan konsultan Hidup & Perniagaan Anda.
posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 7:32 PM   1 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Monday, January 18, 2010
Strategi Kejayaan Berpanjangan
A$$ALAMUALAIKUM & $ELAMAT $EJAHTERA.
.
SEMINAR 23 JAN BERPINDAH TEMPAT:
UTM SKUDAI - DEWAN KULIAH 5, BLOK P19 .
untuk sebarang maklumat, telefon Lyn 019 7556102
Mohon maaf, pihak UTM menggunakan Dewan N24 untuk peperiksaan pelajar, oleh itu kita berpindah ke tempat baru - sila beritahu rakan-rakan yang lain. Jangan lupa bawa Graf Hayat atau maklumat jam lahir atau surat beranak. Seminar ini percuma tiada bayaran langsung. Sesiapun boleh hadir walaupun anda pernah atau tidak pernah belajar sains metafizik atau kaedah tarikh lahir. Kali ini perspektif baru iaitu kajian WAKTU LAHIR. Sudah belajar kaedah tarikh lahir tanpa waktu lahir adalah kurang tepat kerana anda perlu tahu MASA potensi anda itu positif/ negatif.
.
Jika anda perlukan graf hayat ianya ada dijual RM10 sekeping manakala jika anda perlukan nota ada dijual RM10 senaskah (stok terhad). Tiada paksaan untuk membeli/membayar apa-apa pun. Lagi percuma: Setiap peserta akan diberikan percuma sekeping Jadual Pengurusan Hidup Graf Hayat (2 mukasurat) yang akan digunakan semasa seminar itu nanti. Bawalah buku tulis dan pensil bersama.
.
Pengumuman: Permohonan Laporan Diri Asas - DITUTUP SEMENTARA
Sejak akhir-akhir ini saya menerima banyak tempahan untuk membuat laporan (report) asas tentang potensi diri. Oleh kerana giliran semakin panjang menyebabkan kelewatan menghantarnya, maka sebarang permohonan laporan diri kepada saya adalah ditutup untuk sementara sehingga diberitahu kelak. Mohon jangan bank-in duit ke dalam akaun saya bagi tujuan menempah laporan asas. Jika anda perlukan laporan asas buat masa ini sementara menunggu saya, anda sebenarnya boleh menghubungi Encik Zaini / Encik Arie di nombor talian tertera di sebelah.
.
1 FEBUARI 2010
Minum Petang & Peluang Perniagaan Bersama Prof. Dato Dr Ibrahim
2 pm - 5 pm: Percuma - semua dijemput hadir
No 38-A, Jalan Jernai 6/21D, Medan Idaman Business Center, Gombak, KL
Tel: 03 4025 2286 / 4386
Dapatkan peluang menjadi pengedar eksklusif untuk produk Aura Seri, Garam Kristal dsbnya. Terdapat 2 pakej ditawarkan;
RM500 - pengedar biasa
RM1000 - pengedar eksklusif; percuma Dowsing Rod serta percuma Kursus 1 Hari.

24 JAN 2010
Kursus Mindpower Asas Bersama Prof. Dato Dr Ibrahim
KL International Hotel, KL
RM588
9 pagi - 5 petang
Daftar: AJ - 019 218 1886
Percuma Buku Duit & Poster Duit 1 Juta
Pelajarilah teknik mindpower untuk membina kekuatan minda, jiwa dan serta teknik minda di bawah sedar untuk mengenali diri bagi mencapai kejayaan.


SEMINAR 23 JAN 2010 di UTM Skudai, DEWAN N24
seminar pengurusan hidup secara graf hayat
masuk UTM melepasi pengawal pertama dan terus ke pengawal kedua. Belok kiri dan terus hingga Blok D007, di atas bukit ada dewan kuliah N24 berdekatan CICT dan kantin Makjah.
Yuran: RM0 percuma tanpa sebarang bayaran.
Jam 9.30 pagi - 5 petang.
sila bawa graf hayat anda atau boleh dibeli RM10 di sana nanti (bawa maklumat jam lahir anda dan ahli keluarga/ pasangan).
Julung kali dibuat di Malaysia/ di dunia tentang penggunaan graf hayat untuk menyusun dan mengurus hidup anda. Kenali tahap 1 dahulu iaitu konsep graf hayat, graf turun naik dan aplikasi fenomena "star" spt Vacuum Star dll.

BELUM PERNAH DI BUAT DI MANA-MANA DI DUNIA, maka jadilah anda batch pertama mempelajarinya, percuma pula tu! Kursus ini akan menjadi modul baru tahun 2010 dengan caj RM199 mulai April 2010 nanti.

Daftar: SMS taip JB (nama) dan hantar ke 016 2379856.

Jemputan istimewa: Prof Dato Dr Ibrahim (motivasi Mindset untuk betulkan halatuju hidup anda), Dato Dr Roslizam (motivasi kewangan) dan Dato Dr Syed Ahmad (motivasi halatuju)
.
"Di dalam usaha kita menuju kejayaan dan kekayaan, di situ terletaknya cabaran dan halangan. Jika anda seorang yang gigih dan tahu strategi yang baik, anda akan dapati halangan menjadi peluang dan cabaran menjadi petunjuk kejayaan. Berusahalah dengan gigih untuk berjaya!"- Eddy Rosyadie

Pengumuman: Seminar 31 Januari di Ipoh (Pola 279 Potensi Juara Jualan) DITANGGUHKAN. Anda boleh bergabung dengan kelas di Pulau Pinang pada 20 Feb (Pola 279 Potensi Juara Jualan) dan 21 Feb (Pola 6 Potensi Kekayaan) nanti. Daftar: Lyn 019 7556102. Yuran RM199 seorang sehari dan ada diskaun jika datang dengan kawan serta daftar 2 hari ada diskaun.
.
MAJLIS MAKAN MALAM 6 FEBUARI 2010: Kemungkinan besar majlis akan dipindahkan ke Restoran Nelayan, Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur. Setelah mengambil kira beberapa aspek seperti aplikasi kekuatan energi elemen air, maka majlis itu akan dibuat di sana. Dijemput anda semua hadir untuk kita bertemu, beramah mesra, networking, mendengar amanat guru dan tentunya berdoa pada jam xx:xx pm untuk energi Main Structure Sun+Great Marshal iaitu menjadi pemimpin/leader hebat. Jika anda tidak dilahirkan sebagai Main Structure Sun (seperti saya adalah Main Structure Sun iaitu keturunan raja), maka inilah masanya kita berikhtar, bersama-sama beramai-ramai mengumpulkan tenaga positif kita berjemaah dan berdoa untuk hasil yang hebat. Sila datang dalam pakaian terbaik anda serta bawalah peluang-peluang bisnes untuk dikongsi. Insyallah saya akan bacakan sepotong doa rahsia kekayaan yang diajar oleh seorang terkaya di Malaysia mudah-mudahan menjadi satu ikhtiar. Dijemput semua pelajar Mindpower/ Metafizik+Mindpower/ Metafizik serta orang awam untuk hadir.

Daftar: Puan Effa 019 696 2696. DAFTAR SEBELUM 2 FEBUARI 2010.
Yuran: RM60 seorang (maaf tiada diskaun, ini harga kos)
Bank in RM60 ke CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie) dan kemudian hubungi Puan Effa untuk daftarkan nama anda. Bawa slip bank semasa datang ke majlis.
.
PENEMUAN TERBARU! (kajian 01-2011-01)
Kaedah: Pernomboran Nama
Objektif: Mengetahui potensi dan konflik seseorang daripada nama.

Sebelum ini memang telah ada kajian yang diilhamkan, dicipta dan dikaji oleh saya sendiri iaitu membuat kod angka dari 4 abjad nama seseorang, contohnya kod untuk nama SITI ROSLINA adalah 3951 (ada pola 393 bergerak sana sini, pola 279 marketing dan pola 336 iaitu ekonomi/pelaburan/forex). Kini daripada nama seseorang kita ambil 4 abjad yang berada pada 4 posisi berlainan dan daripada nama SITI ROSLINA adalah kod 1991. Apabila dibina petak digit 1991 iaitu petak cermin atas ke bawah kanan dan kiri (iaitu orang hebat popular) dan pola 213 yang banyak (iaitu banyak/ petah bercakap) dan sekali lagi pola 336 iaitu kewangan/ pelaburan/ forex. Itulah dia nama Lynjb - siapa yang tak kenal dengan Lynjb yang popular, petah bercakap dan tentunya bercakap tentang kewangan pelaburan. Anda boleh lihatkan bahawa tanpa perlu menggunakan tarikh lahir seseorang iaitu daripada nama seseorang pun anda boleh tahu potensi seseorang itu! Ingin tahu bagaimana aplikasi kaedah ini? Tentunya nanti di seminar akan datang. APA ADA PADA NAMA ANDA?.

.
Pengumuman: Mulai Febuari 2010, yuran untuk kursus Potensi dan Prestasi Asas Modul 1, Modul 2, Modul 3 dan Modul 4 adalah RM460 setiap satu modul. Kursus Asas adalah kursus yang membimbing anda dengan kesemua teknik-teknik pengiraan untuk tarikh lahir, jam lahir dan pernomboran nama. Mohon maaf yuran bagi Modul Asas ini dinaikkan kerana beberapa sebab, antaranya untuk mengumpul dana bagi membaiki beberapa prasarana perkhidmatan yang selama ini agak kekurangan seperti ketiadaan website dan sebagainya. Diskaun boleh dirundingkan jika anda bawa kawan atau berkumpulan. Yuran untuk modul lain masih sekitar RM99 - RM199 bergantung kepada tempat, sumbangan penaja dan sebagainya. Walau bagaimanapun, yuran kursus mungkin akan dinaikkan lagi sebanyak tambahan RM60 untuk menampung beberapa tambahan kos operasi. Kursus Modul Asas seterusnya dijangka di buat pada bulan Jun 2010 nanti dan bagi mengelakkan harga kos tinggi, tentunya akan dibuat di pejabat saya di Meru, Klang, Selangor.
.

BUKU CINTA, JODOH & PERKAHWINAN cetakan kedua sudah mula dipasarkan. Cetakan pertama sebanyak 3,000 ribu naskah sudah habis. Anda boleh dapatkan dari pejabat Alaf21 di Seksyen 16 Shah Alam atau dari laman web Alaf21 atau boleh tempah dari saya (RM25 termasuk kos pos ekspress).
.

Kaedah Energi Batu Sungai: Kaedah yang baru diperkenalkan tahun ini mendapat maklumbalas positif daripada beberapa peminat/ pengguna kaedah ini. Contohnya, Puan Effa menggunakannya untuk energi semangat harian dan batu itu juga digunakan untuk memberi kelegaan kepada penat kaki apabila diletakkan di bawah tapak kaki. Juga digunakan sebagai hiasan pokok dan pokok itu dapat hidup subur. Namun, hanya batu-batu terpilih sahaja dibenarkan dan ada cara-cara berkesan untuk aktifkan tenaga positifnya itu. Dalam simpanan saya masih ada lagi beberapa batu, kepada individu yang berminat, dapatlah datang ke Meru untuk diambil (atau jika anda nak juga dihantar ke tempat anda, perlulah bayar kos pos sebanyak RM30 - RM50) - sila hubungi saya di qmas304@streamyx.com. Oleh kerana batu ini diambil dari satu tempat yang jauh, batu ini dijual pada harga RM60 seketul, bolehlah cover kos minyak dan tol, ianya jauh lebih murah dari batu-batu dijual di kedai gemstone yang mencecah RM800 - RM30ribu (ini sebagai satu alternatif bajet buat permulaan untuk berjinak-jinak menggunakan kaedah batu, pakai yang murah lah dulu!).




SEMINAR SETERUSNYA;

7 Febuari - 2 dalam 1: Pola 696 Potensi Usahawan + Pola 6 Potensi Kekayaan.
KL INTERNATIONAL HOTEL, KL
Daftar: Puan Aisyah 016 626 1696.
Yuran RM250.
Jam 9.30 pagi - 5.00 petang.
.
Kursus tahap asas untuk individu yang terlepas kursus 2 Jan lalu untuk mengetahui bisnes apa yang sesuai dengan anda serta kenali arah, masa, kitaran serta pemilihan nama syarikat/ tarikh daftar syarikat serta memilih nama syarikat yang menguntungkan. Juga kenali beberapa teknik pola angka 6 untuk mendatangkan kekayaan yang berkesan.
.
15 Febuari Isnin Cuti Raya Cina - Kursus Pola 696 Potensi Usahawan
Muar, Johor
Yuran: RM250 seorang.
Daftar: Puan Zila 013 631 8745
Tempat diberitahu nanti oleh Puan Zila.
.
20 Febuari - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas
21 Febuari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - tips Mindset Jutawan
Seberang Prai, Pulau Pinang - tempat akan diberitahu oleh Lyn
Yuran: RM199 (ada diskaun jika datang 1 kawan dan/atau daftar 2 hari)
Daftar: Lyn 019 7556102
.
27 Febuari - Seminar Pola 279 Potensi Juara Jualan Asas
28 Febuari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - tips Mindset Jutawan
Tawau, Sabah
Yuran: RM99 sehari (ada diskaun jika datang 1 kawan dan/atau daftar 2 hari)
Daftar: Puan Harmawati 013 881 9672.
.
Cadangan kursus seterusnya setakat ini;

Mac
- Mungkin ke Beijing China ikut group Prof Dato Dr Ibrahim
- Kursus ala Klinik Pemulihan Kesihatan Secara Metafizik (RM99)
- Kursus Pola 336 Potensi Untung Pelaburan & Menang Peraduan (teknik
mengira tuah anda) - RM299

April
- Kursus ala Klinik Pemulihan Kesihatan Secara Metafizik (RM199)
- Kursus ala Klinik Pemulihan Perkahwinan dan Jodoh (RM199)
- Kursus Arah Dan Objek Sekeliling Rumah Anda (Rumahku Syurgaku)
(lbhkurang fengshui spt warna sesuai untuk rumah anda mengikut arah
mata angin berbanding root number dan banyak perkara menarik tentang
rumah anda daripada tarikh lahir anda dan ahli keluarga anda. (RM199)
- Kursus APA ADA PADA NAMA (RM199)
- Kursus Pengurusan Hidup dari Graf Hayat (RM199).

Mei
- Rehat. Mgkn hanya sesi Meditasi 5 Elemen di Templer Park (RM60).

Jun
- Kursus Potensi Asas Modul 1, 2, 3 dan 4 di Meru, Klang (RM460 setiap modul)

Julai
- Kursus Gabungan Energi Alam di Kg Janda Baik (sekitar RM500).

Ogos
- Ramadhan.

September
- Slps Raya - Gala Dinner Sambutan Raya untuk peminat Metafizik (sekitar RM60)

Oktober
- Kursus ala Klinik Pemulihan Kekayaan Secara Metafizik (RM1599)

November
- Kursus ala Klinik Pemulihan Kesihatan (RM199)
- Kursus Pola 336 Potensi Untung Pelaburan (RM299)

Disember
- Kursus Halatuju Hidup Pelajar dan Pilihan Kerjaya Pelajar (RM99).


$alam Perjuangan
Eddy Ro$yadie
Rakan Konsultan Hidup dan Perniagaan Anda.
posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 10:25 PM   0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Monday, January 11, 2010
Hadapilah Kekayaan Dengan Cemerlang
A$$alamualaikum & $alam $ejahtera.
.

Eksperimen mengesan medan tenaga menggunakan alat "dowsing rod" yang sensitif dengan medan tenaga atau aura. Foto pertama, dowsing rod ditujukan kepada segulung kertas tisu. Dua bilah dowsing rod terbuka membentuk V. Ini adalah bukaan yang biasa.




Foto 2: Dua bentuk cincin batu milik saya diletakkan di hadapan dowsing rod dan kedua bilah rod tersebut terpisah lebih besar bukaannya berbanding apabila dowsing rod ditujukan kepada segulung tisu. Ini menunjukkan terdapat satu tolakan medan tenaga dari batu-batu cincin tersebut yang menyebabkan kedua-dua bilah rod itu terbuka lebih besar.
.
Inilah teknik Energy Enhancing yang dikatakan dapat memberikan anda tambahan tenaga menggunakan batu mineral atau kristal. Bayangkan jika anda memakai batu cincin tersebut. Ujian ini juga berkesan apabila dowsing rod ditujukan kepada produk aura seri. Cubalah gunakan kaedah ini untuk mengesan tenaga daripada produk-produk lain yang anda gunakan.
.
Gerhana Matahari pada Jumaat, 15 Januari: Antara jam 3 - 5 petang. Dijangka maksimum pada 4.25 petang. Pastikan anda menulis azam baru anda dan jangan lupa kemudiannya berniat/ berdoa / solat sunat gerhana sekitar jam 4- 5 petang supaya anda memasuki alam baru yang lebih cemerlang. Ini adalah satu ikhtiar dari petunjuk/ kekuasaan Yang Maha Penyayang.
.
SEMINAR PADA 16 JAN dan 17 JAN KUANTAN - Kompleks Dagangan Mahkota. Masih ada tempat, sila SMS taip KK dan hantarkan ke 016 2379856. Beserta nota dan makan 3X disediakan.
.
JULUNG KALI DIADAKAN - MAJLIS MAKAN MALAM MENGGAPAI JUTAWAN GEMILANG pada 6 Febuari 2009 beserta doa secara berjemaah untuk mendapatkan kehebatan Main Structure Sun+Great Marshal - sila lihat jadual di bawah.
.
1 Febuari - Majlis Minum Petang Peluang Perniagaan: bersama Prof Dato Dr Ibrahim di pejabat beliau: No 38-A, Jalan Jernai 6/21D, Medan Idaman Business Center, Gombak.
.
No tel: 03-4025 2286 / 03- 4023-4386
Jam: 2 petang - 4 jam.
.
Dijemput kepada anda yang berminat untuk mendengar, melihat dan mendapatkan peluang menjadi stokis/ ejen produk seperti Aura Seri, Garam Kristal dan sebagainya. Sign-up dapat percuma dowsing rod.
.
Percuma hadir tapi diminta telefon untuk beri nama anda.
.
Jangan lupa: Solat sunat Gerhana Matahari pada 15 Januari 2010. Berdoalah untuk masuk ke alam baru yang lebih cemerlang. Tuliskan hajat-hajat anda sebelum solat dan tampalkan di dinding almari anda sebagai azam anda yang perlu dilunaskan! Mohon izin-Nya untuk dipermudahkan perjalanan hidup anda.
.
019 696 2696 - hubungi puan Effa untuk nombor-nombor handphone cantik seperti 016 696 XXXX atau 017 777 77XX.
.
Tahukah anda 2, 11, 20 dan 29 Januari 2010 adalah tarikh cermin: 2.1.2.1. terdapat pola 336 pelaburan, 459 dunia kesihatan dan dunia 456 kewangan.
.
Modul terbaru untuk tahun 2010 ini;
1. Kursus Pemulihan Tenaga Kekayaan
2. Kursus Pemulihan Tenaga Perkahwinan
3. Kursus Pemulihan Tenaga Kesihatan
4. Kursus Energi Metafizik Gabungan Elemen Alam & Asmaul Husna.
5. Kursus Energi Rumahku Syurgaku (dari kiraan arah mata angin)
6. Kursus Teknik Energy Enhancing secara Batu Gemstones
7. Kursus Pemulihan Tenaga Positif (retreat di Kg Janda Baik, Pahang)
.
Jadual Kursus:
.
16 Januari - Teknik Pola 279 Potensi Juara Jualan Berkesan
17 Januari - Teknik Pola 6 Angka Kekayaan
Kompleks Dagangan Mahkota, Kuantan, Pahang
9 pagi - 5 petang - termasuk makan dan nota.
Yuran: RM99 seorang sehari
Diskaun:
RM89 jika datang bersama 1 kawan untuk salah satu hari
RM79 jika datang bersama 1 kawan untuk kedua-dua hari.
.
Daftar:
SMS taip KK1 (nama) dan hantarkan ke 016 2379856 untuk kursus 16 Jan
SMS taip KK2 (nama) dan hantarkan ke 016 2379856 untuk kursus 17 Jan
SMS taip KKP (nama) dan hantarkan ke 016 2379856 untuk kursus 16 dan 17 Jan
.
Sila bank in deposit RM50 ke CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie) terlebih dahulu.
.
16 Jan - Pelajari teknik membuat sales secara metafizik seperti arah kejayaan serta kenali prospek dari nama atau plet kereta.
.
17 Jan (sama seperti 6 Dis lalu) - pelajari tentang potensi kekayaan anda seperti pola angka 6 serta teknik energi kekayaan. Terbaru: pelajari kaedah mengira jam pukul berapa untung.
.
23 Januari - Seminar Teknik Pengurusan Hidup Secara Graf Hayat
UTM, Skudai - akan diberitahu tempat.
9.30 pagi - 5.00 petang
Yuran: PERCUMA TANPA BAYARAN.
Daftar: SMS taip JB (nama) dan hantarkan ke 0162379856
.
sila bawa graf hayat anda atau boleh dibeli di tempat seminar nanti. Kursus percuma (sebelum kami mula caj RM199 bermula Mac nanti). Pelajari kaedah graf hayat yang sangat penting digunakan bersama kaedah rajah segitiga atau petak tarikh lahir. Semua orang dialu-alukan hadir.
.
Jemputan istimewa: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad, Dato' Dr. Roslizam Abdul Rahman & Dato Dr Syed Ahmad Syed Samsuddin.
.
31 Januari - Kursus Pola 279 Potensi Juara Jualan Berkesan
Grand View Hotel, IPOH, PERAK
9 pagi - 5 petang: termasuk makan dan nota.
Yuran: RM199 seorang
Diskaun:
RM189 jika bawa 1 kawan.
Daftar: Lin 019 7556102
.
6 Febuari - Majlis Makan Malam Anugerah Menggapai Jutawan Cemerlang.
bersama-sama Prof. Dato Dr Ibrahim (Mindpower) & Encik Eddy Rosyadie (Metafizik)
KL INTERNATIONAL HOTEL, KL
8 malam - 12 tghmalam
Yuran: RM60
Daftar: hubungi Effa 019 696 2696
.
Deposit RM50 ke akaun CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie) dan faxkan slip ke 03 -20785321 attn Nizar.
.
Dijemput semua pelajar Mindpower / Metafizik+Mindpower / Metafizik untuk hadir. Sila hadir dalam pakaian termahal dan terbaik anda (sut, kasut kilat, tudung paling mahal dll), inilah masanya untuk anda semua yang memiliki energi positif berkumpul dan berkongsi pengalaman serta networking. Juga untuk anda menyerlah kekuatan energi positif anda. Bersama-sama makan bersama dan mendengar amanat dan tips kekuatan untuk mencapai jutawan pada tahun 2011 tahun kekayaan. Dijemput juga kepada orang awam (bukan pelajar) yang berminat untuk bersama-sama kami serta mendekati mengenali kaedah kami dengan lebih rapat lagi; terus dari pengasas-pengasasnya sendiri!
.
Pada jam XX:XX malam itu (maaf tidak boleh diberitahu di sini, nanti di sana akan diberitahu), kita semua akan bergabung berkumpul tenaga positif untuk berdoa sebagai ikhtiar mendapatkan energi Main Structure Sun dan Main Structure Sun + Great Marshal; iaitu tenaga untuk menjadi leader yang hebat dan dikenali ramai. Mungkin sebelum ini anda pernah berdoa tapi kurang menjadi kerana anda berdoa keseorangan tetapi kali ini kita bergabung bersama-sama kuasa jemaah dan bersama-sama guru-guru kita berdoa supaya energi itu lebih kuat masuk ke dalam kehidupan kita - inilah peluang terbaik anda untuk menjadi leader/ketua yang hebat dalam industri/ kerjaya anda dan seterusnya mencapai matlamat jutawan yang berilmu, beriman dan berkebajikan.
.
Aturcara majlis:
6 petang - 8 malam: Tiba di hotel dan solat maghrib
8 malam: pendaftaran dan mengambil tempat
8.30 malam: Ucapan alu-aluan
9.00 malam: Makan Malam
- ucapan pengasas-pengasas
- persembahan hiburan
- cabutan bertuah
- penyampaian anugerah
- doa Main Structure SUN + GREAT MARSHAL
12 tengah malam: bersurai dan solat isyak.
.
Sila bawa kad perniagaan / flyers serta produk-produk anda untuk diperkenalkan kepada rangkaian rakan-rakan pelajar yang lain di situ.
.
Kepada penganjur atau leader negeri, termasuk stokis Aura Seri, sila bawa peserta atau rakan pelajar ke majlis makan malam tersebut.
.
7 Febuari - 2 dalam 1: Pola 696 Potensi Usahawan + Pola 6 Potensi Kekayaan.
KL INTERNATIONAL HOTEL, KL
Daftar: Puan Aisyah 016 626 1696.
Yuran RM250.
Jam 9.30 pagi - 5.00 petang.
.
Jika anda ada rezeki dan masa, bolehlah daftar untuk makan malam pada malam sebelumnya (6 Febuari) dan menginap di hotel itu dan seterusnya sebelah pagi esoknya (7 Febuari) masuk kursus metafizik pula. Kursus tahap asas untuk individu yang terlepas kursus 2 Jan lalu untuk mengetahui bisnes apa yang sesuai dengan anda serta kenali arah, masa, kitaran serta pemilihan nama syarikat/ tarikh daftar syarikat serta memilih nama syarikat yang menguntungkan.
.
15 Febuari Isnin Cuti Raya Cina - Kursus Pola 696 Potensi Usahawan
Muar, Johor
Yuran: RM250.
Daftar: Puan Zila 013 631 8745
Tempat diberitahu nanti.
.
20 Febuari - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas
21 Febuari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - tips Mindset Jutawan
Seberang Prai, Pulau Pinang - tempat akan diberitahu
Yuran: RM199 (ada diskaun jika datang 1 kawan)
Daftar: Lin 019 7556102
.
27 Febuari - Seminar Pola 279 Potensi Juara Jualan Asas
28 Febuari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - tips Mindset Jutawan
Tawau, Sabah
Yuran: RM99 sehari (ada diskaun jika datang 1 kawan)
Daftar: Puan Harmawati 013 881 9672.
.
$alam Perjuangan
Eddy Ro$yadie
Rakan Konsultan Hidup dan Perniagaan Anda.
posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 8:26 PM   0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sunday, January 3, 2010
Menempa kejayaan Tahun Baru 2010
A$$alamualaikum & $alam $ejahtera...$elamat Tahun Baru 2010 & 1431 H
.
Terbaru: Kursus 7 Febuari di KUALA LUMPUR/ SHAH ALAM (akan diberitahu): Pola 696 Potensi Usahawan Asas + Pola 6 Potensi Kekayaan. Pendaftaran: Puan Aisyah 016 626 1696. Yuran RM250. Jam 9.30 pagi - 5.00 petang

Kursus 15 Januari di KEMAMAN (Bangunan MPK): POTENSI PILIHAN KERJAYA DAN HALATUJU PELAJAR.
Yuran RM60. Pendaftaran: Puan Nori 013 944 1887.
.




KURSUS 16 JANUARI (JUARA JUALAN) DI KUANTAN PAHANG

Tempat: Dirancang di Kompleks Dagangan Mahkota

Yuran:

RM99 seorang

RM89 seorang jika datang dengan 1 kawan

RM79 seorang jika datang dengan 1 kawan dan daftar juga untuk 17 Jan

sila bank in deposit RM50 ke CIMB 1290000610522 (Eddy Rosyadie) & selepas itu SMS taip KK1 (nama) ke 016 2379856. Jika hadir kedua-dua hari 16 dan 17 Jan, SMS taip KKP (nama) dan hantarkan ke 016 2379856.

untuk flyer yang jelas, email ke qmas304@streamyx.com









KURSUS 17 JANUARI - POLA 6 POTENSI KEKAYAAN - KUANTAN

dirancang di Kompleks Dagangan Mahkota

BONUS dapatkan teknik terbaru: Mengira jam - pukul berapa untung / rugi.

Yuran:

RM99 seorang

RM89 seorang jika datang bersama 1 kawan

RM79 seorang jika datang bersama 1 kawan dan datang untuk 16 Januari juga.

Sila bank in deposit RM50 CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie) & selepas itu SMS taip KK2 (nama) dan hantarkan ke 016 2379856. Jika hadir kedua-dua hari 16 dan 17 Jan, SMS taip KKP (nama) dan hantarkan ke 06 2379856

Flyer untuk lebih jelas, email ke qmas304@streamyx.com




Saya baru sahaja konsultansi bersama puan Siti Solehah di pejabat saya Meru, Klang. Sungguh tidak disangka dapat bertemu lagi dengan beliau, pelajar saya tahun 2006, seorang penjual nasi lemak yang memperolehi RM50ribu dalam masa sebulan membuat bisnes ICT, selepas dicungkil potensi diri dan arah kejayaan. Kali ini beliau mahu buat bisnes HPA pula kerana bisnes lama ada masalah (biasalah masalah 67 dan semasa beliau belajar dengan saya tahun 2006 lalu, tidak silap saya Dr. Azizan juga ada ketika itu belajar dengan saya, belum lagi ada tafsiran mendalam tentang pola 67, 459, 83 dan Graf Prestasi Bulanan). Bila diperiksa, memang pola 67 banyak sangat dalam hidup beliau termasuk beberapa akaun bank yang sering kering, penangan pola 67. Jadi, perubahan strategi dilakukan dan kini beliau lebih yakin untuk memulakan bisnes baru. Kepada individu berminat untuk sertai beliau dalam HPA sila hubungi Puan Siti Solehah 012 2068516. Walaupun masih menjual nasi lemak seperti biasa tetapi hidup bebas hutang dan sudah menunaikan ibadah haji! Beliau ada pola 456 iaitu rapat dengan dunia perbankan dan kebetulan gerai nasi lemak beliau berada betul-betul berhadapan Alliance Bank di Taman Seri Muda, Shah Alam!
.
Marilah belajar dengan saya dalam kursus/seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas (sila lihat jadual dibawah) dan anda dibimbing untuk berjaya seperti Puan Siti Solehah, serta seperti sdra Nor Edie dari Batu Pahat (jualan RM500ribu dalam 6 bulan) yang telah mempelajari kaedah ini.
.
Pengumuman: Mulai 1 Januari 2010, nama kaedah metafizik saya kini dikenali sebagai Kaedah Sains Metafizik Pernomboran, Astronomi dan Geografi: Strategi Potensi dan Prestasi Dinamik. Ini bersesuaian dengan penggunaan meluas kaedah ini bukan sekadar tarikh lahir semata-mata, tetapi jam lahir, abjad, angka-angka serta termasuk fenomena kosmologi angkasa lepas juga posisi atau lokasi mukabumi. Ini membezakan kaedah ini daripada kaedah tarikh lahir yang biasa dan banyak di pasaran yang sekadar menceritakan kelakuan manusia dan bukannya strategi kehidupan. Juga menunjukkan bahawa untuk menjadi konsultan kaedah ini anda perlu mahir dalam bidang berkaitan astronomi, geografi dan sains-sains yang lain.

.
Pengumuman: Buku Cinta, Jodoh dan Perkahwinan sebanyak 3,000 naskah sudah habis stok langsung di penerbit. Cetakan kedua sedang dalam proses. Sila tunggu pemberitahuan nanti untuk stok terbaru, yang telah ditambah dengan sedikit maklumat mengenai "married star" serta beberapa editing.

.
Apakah tahun 2009 yang lalu memberikan kesan yang indah kepada anda? Tidak indah? Kalau indah, mari kita teruskan tingkatkan keindahan itu. Jika tidak indah, maka inilah masanya untuk anda menjadikan perjalanan hidup anda dan keluarga anda indah.
.
Kepada peserta kursus 1 Jan 2010 di Meru "Strategi Melangkah dan Menghadapi Tahun 2010" jangan lupa pesan saya untuk kaedah Gerhana Matahari pada 15 Januari ini ye! Gerhana Matahari itu dijangka pada JUMAAT 15 Jan petang, di Malaysia mungkin sekitar jam 4 petang (tak pasti, nanti kita periksa)! Subhanallah, banyak betul khasiat hari Jumaat untuk tahun 2010 ini... kepada mereka yang memahami dan telah mempelajarinya.
.
MISI ANAK JUTAWAN!
Seorang peserta kursus 2 Jan di Brisdale Hotel, KL lalu bertanyakan tarikh sesuai untuk lahirkan anak. Pada saya alang-alang tahun 2011 tahun kekayaan dan tahun 2010 ada pola 235 yang kurang baik sikit, apakata anda buat anak pada bulan Mei 2010 ini supaya anak anda lahir pada 2, 11 atau 20 Febuari 2011. Cubalah kira, tengok ada 4 angka 6, serta ianya petak cermin! Juga pola 83 yang berkuasa! Kalau tak sempat Mei tahun ini, boleh juga buat anak pada Febuari 2011 dan lahir November 2011 nanti. Jadi, jika anda tidak dilahirkan jutawan, kini anda boleh cuba cipta satu anak jutawan! nanti masa mengandung, sangat-sangat digalakkan membaca buku-buku kekayaan disamping surah atau doa berkaitan. Walau bagaimanapun, sebenarnya individu pola sedemikian sudahpun ada di dunia ini kini - iaitu individu yang lahir pada 2, 11 atau 20 Febuari atau November 2002 - anda ada kenal anak sesiapa lahir tarikh sedemikian? Tahun ini 2010 memasuki Darjah 2 persekolahan.

Seminar seterusnya;
.
9 Januari - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas
10 Januari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim - tips Mindset Jutawan
DEWAN MPJBT, SKUDAI, JOHOR
9 pagi - 5 petang
Pendaftaran: Linjb 019 7556102
Yuran: RM199 sehari (ada diskaun jika datang 1 kawan dan dapatkan percuma buku pola 336 dan sebotol Aura Seri).
.
15 Januari - Seminar Pola 444 Potensi Kecemerlangan Akademik
sesuai untuk para pelajar memahami potensi dalam kecemerlangan akademik dan cara-cara tingkatkan kecemerlangan akademik menggunakan ilmu pernomboran.
MPK, KEMAMAN
Yuran: RM60
Pendaftaran: Puan Nori 013 944 1887

.
16 Januari - Seminar Pola 279 Potensi Juara Jualan Asas
17 Januari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
KUANTAN - tempat akan diberitahu
Yuran: RM99 sehari
ada diskaun RM89 sehari jika daftar kedua-dua hari
atau diskaun RM89 sehari jika daftar untuk salah satu hari bersama 1 kawan.
atau diskaun RM79 sehari jika daftar kedua-dua hari bersama 1 kawan.
Pendaftaran: SMS taip KK dan hantarkan ke 016 2379856. Sila deposit RM50 ke akaun CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie) dan bawa slip deposit.
9.30 pagi - 5 petang.
.
23 Januari - Seminar Pengurusan Hidup Secara Graf Hayat
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim dan beberapa Dato lain sdg dirunding
Skudai - mungkin di UTM
9.30 pagi - 5 petang
Yuran: bukan RM250 bukan juga RM30 tetapi PERCUMA TANPA BAYARAN
Walk in tetapi hantarkanlah SMS taip JB hantarkan ke 016 2379856
Sila bawa graf hayat anda atau boleh dapatkan graf hayat anda di sana nanti pada harga RM10.
Kaedah Kenali Potensi Diri secara tarikh lahir tidak lengkap tanpa pengetahuan dari Graf Hayat - ketahuilah turun naik dalam hidup anda untuk dibuat pembetulan serta tahu usia bila Vacuum Star dan usia bila Awarding Star serta lain-lain konflik seperti Widowed Star, Ministerial Star dan lain-lain. Walaupun anda belum pernah hadir kursus asas, anda masih boleh hadir kursus ini.
.
31 Januari - Kursus Pola 279 Potensi Juara Jualan Asas
IPOH - tempat akan diberitahu
Yuran: RM99 seorang
Pendaftaran: Linjb 019 7556102.
.
6 Febuari - Seminar Pengurusan Graf Hayat Percuma KEMAMAN - ditangguhkan
.
7 Febuari - Kursus 2PK (2 in 1) - Pola 696 Potensi Usahawan Asas + Pola 6 Potensi Kekayaan
KUALA LUMPUR/ SHAH ALAM - akan diberitahu
Yuran: RM250
Pendaftaran: Puan Aisyah 016 626 1696


13 dan 14 Febuari - Seminar di Batu Pahat (tertutup)
.
15 Febuari - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas + Pola 6 Kekayaan
Muar - tempat akan diberitahu.
Yuran: RM250 seorang.
.
20 Febuari - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas
21 Febuari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - tips Mindset Jutawan
Seberang Prai, Pulau Pinang - tempat akan diberitahu
Yuran: RM199 (ada diskaun jika datang 1 kawan)
Pendaftaran: Linjb 019 7556102
.
27 Febuari - Seminar Pola 279 Potensi Juara Jualan Asas
28 Febuari - Seminar Pola 6 Potensi Kekayaan Asas
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - tips Mindset Jutawan
Tawau, Sabah
Yuran: RM99 sehari (ada diskaun jika datang 1 kawan)
Pendaftaran: Puan Harmawati: 013 881 9672
.
Pengumuman: Oleh kerana sejak akhir-akhir ini jadual saya sangat ketat, mohon maaf permintaan untuk menyediakan report/ laporan potensi diri tidak dapat dibuat untuk sementara waktu. Juga, untuk tempahan sesi konsultansi, anda akan diminta menunggu 3-4 minggu oleh kerana giliran panjang - sila tempah awal untuk mengelakkan anda dari menunggu terlalu lama. Juga, soalan SMS atau email anda mungkin akan lewat dijawab - sila ingatkan diri saya ya! Namun, SMS atau email bekas peserta kursus akan dijawab terlebih dahulu.
.
Sinopsis Tahun 2009:
.
Tahun 2009 adalah tahun cermin untuk saya - cermin pendidikan 426 dan pelaburan 336. Syukur saya dapat sambutan yang baik dalam pendidikan dan pelaburan
.
Yang manis 2009:
1. Rakaman TV dan Radio
Masuk tahun 2009 saya dipanggil untuk rakaman TV untuk 4 siri motivasi terbitan MEP JAKIM untuk rancangan Dian Iman. Juga, dipanggil sekali lagi untuk 30 rakaman siri mini motivasi terbitan MEP JAKIM untuk radio AsyikFM di RTM. Juga, jemputan ke TV9 rancangan "Nasi Lemak Kopi O" untuk promosi buku Cinta, Jodoh & Perkahwinan serta 4 siri rancangan temuramah pagi di Astro Awani.
.
2. Pelaburan
Menggunakan teknik pola 336, saya membantu seorang rakan pelabur untuk mendapatkan keuntungan dalam Bursa Saham;
pada Jun 2009 sebanyak RM75ribu,
Julai 2009 sebanyak RM83ribu
dan Disember 2009 sebanyak RM98ribu.
Kalau sudah tiga kali berturut-turut dan meningkat pula tu, bermakna teknik pola 336 jika digunakan dengan betul, kita boleh mendapatkan hasil sebaiknya. INGAT! SEMUA ORANG mempunyai pola 336 pada tahun 2011! Kerana itulah, kami tidak sabar-sabar nak habiskan tahun 2010 ini dan bersiap sedia segala mungkin dalam tahun 2010 untuk melangkah tahun kekayaan dan pelaburan pada 2011 nanti. Juga "pelaburan" dalam bentuk program sumbangan secara wang pos menjadikan modal permulaan RM500 menjadi RM7000 dalam masa 5 bulan.
.
Oleh itu, untuk menjadi kaya ialah dari cara yang mustahil. Jika dulu saya berfikir mustahil saya boleh jadi buat duit dengan main saham dsbnya, kini ianya tidak lagi mustahil, ianya boleh dibuat! Tuhan Maha Kaya, semua orang diberi peluang dan diberikan akses kepada ilmu-ilmu-Nya. Mahukah anda berjaya dan kaya pada tahun 2011 ini? Kalau tak nak kaya sekarang, tunggulah nanti pada tahun 2020 pula nanti ya!
.
3. Penemuan-penemuan Terbaru
Mungkin disebabkan tahun 2009 ini tahun kitaran 4 untuk saya, maka banyak penemuan terbaru untuk kaedah pernomboran yang pertama di dunia. Antaranya, kaedah pengiraan prestasi bulanan, mingguan, harian dan jam. Serta kaedah Graf Hayat Pendua, Petak Digit Pendua dan Pentiga, Kenali Orang dari nombor handphone, nama, plet kereta dan nombor rumah secara Petak Digit. Semua ini yang pertama di dunia, hanya di sini! Juga, saya perkenalkan Petak Digit menggantikan Rajah Segitiga dan kini Petak Digit sudah mula digunakan oleh ramai orang pula! Jika anda menjumpai Petak Digit di tempat lain selain dari sini, maka individu tersebut sudah langgar pantang yang saya tetapkan - jangan gunakan petak digit untuk latihan atau konsultansi di khalayak umum/ internet - padah jika langgar pantang!. Juga banyak penemuan terbaru dari segi maksud pola-pola dan sebagainya seperti pola 459 sebagai penyerap tenaga serta yang utama ialah teknik pola 336 teknik untung pelaburan!
.
Juga, telah diperkenalkan kaedah teknik Energy Enhancing menggunakan batu gem/ kristal. Serta Kaedah Nombor Wang Siri diperkenalkan.
.
Pada tahun 2009 ini, saya menyertai beberapa jenis program untuk menambahkan sumber wang masuk serta pelajari pelbagai kaedah kewangan;
a. Wang Pos (kaedah sumbangan mahabbah) - hubungi Linjb 019 7556102.
b. Ejen EPP Kad Kredit (kaedah pembayaran kad kredit secara fleksibel)
c. Ejen Goldlabel (kaedah jualbeli blok emas untuk rebate 2.5% sebulan)
d. Ejen AMKEY (produk kesihatan dan pelan pemasaran)
e. Ejen janaduit.com (http://janaduit.com/?ref=812)
.
4. Buku-buku.
Buku Cinta, Jodoh dan Perkahwinan diterbitkan pada Febuari 2009 dan cetakan pertama sebanyak 3 ribu naskah sudah habis! Sebanyak 1 ribu naskah ditempah oleh Perpustakaan Negara Malaysia. Terima kasih kepada team Buku Prima serta Alaf21.
Buku Teknik Pola 336 Versi English juga telah mula dijual secara kecil-kecilan tetapi tidak akan dijual secara terbuka. Buku tersebut akan masuk versi 4 nanti.
.
Kesimpulan: walaupun saya kitaran 4 pada tahun 2009 dengan 3 di bawah petak iaitu kurang wang, tetapi rezeki banyak masuk sebab nombor tengah mata angin saya ialah 6! Dengan kitaran 4 ini, banyak pula penemuan terbaru dijumpai.
.
5. Testimoni Kejayaan.
Pada tahun 2009, saya berjaya membantu Saudara Nor Edie dari Batu Pahat di dalam memberikan pengetahuan untuk beliau gunakan dalam bisnes beliau kini mendapat jualan RM500ribu dalam masa 6 bulan dan beliau muncul dalam Majalah Mingguan Wanita, khabarnya pendapatan sebulan beliau kini RM18ribu. Beliau belajar dengan saya pada Disember 2008 dan kemudian April 2009 seterusnya Ogos 2009 dan yang terakhir 6 Disember 2009. Kata Dato Ibrahim, jika anda mahu kaya anda perlu sentiasa tambah ilmu pengetahuan!.
.
Juga, kenangan manis membantu puan Siti Roslina dikenali sebagai Linjb. Saya berjumpa beliau sekitar Januari 2009 di Mc Donald Tol Sg Besi untuk sesi konsultansi. Beliau ada masalah dalam perniagaan dan kewangan. Beliau seterusnya mahu masuk kursus potensi usahawan di Skudai pada Febuari 2009 tapi ingat lagi beliau beritahu yang beliau tiada duit langsung dan terpaksa merayu kepada suami untuk menggunakan duit dapur RM200 yang terakhir untuk masuk kursus. Syukur, setelah menggunakan petak digit, barulah diketahui potensi sebenar beliau ialah pola 573 orang kenamaan, 456 iaitu dunia kewangan dan sebagainya dan bermulalah perjuangan beliau dalam program wang pos yang kini menjana hampir RM10ribu sebulan kepadanya (sila hubungi beliau 019 7556102 untuk maklumat lanjut - sila beritahu beliau nama saya ok!). Kini, beliau mempromosikan beberapa lagi jenis-jenis perniagaan termasuk menguruskan kursus saya di Johor. Tq Linjb, you're the best! Tq juga abang Soani yang supportive!
.
Juga ramai individu-individu lain yang telah dapat dibantu - walaupun tidak dapat diceritakan di sini tetapi anda tetap di ingatan saya. Kepada para pelajar yang sudah mendapat bimbingan saya tetapi masih belum berjaya, itu adalah kerana ada beberapa perkara lagi yang perlu anda dalami dan anda perlu juga tunggu masa yang sesuai yang bakal datang untuk anda mendapatkan perubahan. Teruskan bersama saya untuk kenali dan cungkil potensi anda yang lebih berkesan.

Yang Kurang Baik 2009:
1. Disabotaj
Pada bulan April 2009, saya melanggar satu petunjuk yang memang saya sudah ketahui dan saya terkena sabotaj itu, mungkin kerana saya terlalu ikut sangat dengan tawaran oleh seorang wanita, bekas pelajar saya, yang mahu membina satu konsortium latihan menggabungkan saya dan beberapa motivator terkenal. Walaupun sebelum ini beliau pernah buat hal dengan saya, namun sebagai pejuang, saya teruskan dengan beliau atas dasar ihsan. Pada mulanya, ianya berjalan lancar namun menjadi keruh pada pertemuan mesyuarat pertama kali yang beliau temukan saya dan Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad di pejabat Dato'.
.
Ingat lagi saya teruja dapat dipertemukan dengan Dato yang terkenal itu, menyangkakan perjuangan saya ini diterima di peringkat atasan, namun di dalam mesyuarat itu, saya pula dihentam dengan pelbagai tuduhan oleh wanita tersebut dimalukan di depan Dato - saya tidak buat apa salah tapi salah saya juga percayakan beliau sangat. Kemudian Prof Dato Ibrahim mengatakan beliau tidak mahu bekerjasama dengan saya kerana saya tidak ada pangkat Dr dan bukan ada pangkat Dato, nanti apa pula pandangan orang jika seorang Dato digandingkan dengan orang biasa macam saya. Memang sedih dihentam ketika itu seorang diri tapi saya cool sebab saya pernah lalui situasi ini dengan Dato Dr Syed ketika beliau dihentam oleh anak-anak muridnya. Saya balik rumah dengan rasa kecewa kerana adanya pandangan masyarakat bahawa jika nak berjuang perlu ada pangkat Dr dan Dato. Seminggu rasanya emosi saya terganggu dan rasa nak tinggalkan sahaja industri ini. Namun, saya pujuk hati teruskan perjuangan... pedulikanlah apa yang orang nak cakap, saya boleh diperlukan oleh orang lain yang memerlukan perjuangan saya.
.
Seminggu selepas itu, saya dapat panggilan telefon dari Prof Dato yang memohon maaf kerana kata-kata beliau - sebenarnya beliau sengaja berkata sedemikian untuk menghentikan mesyuarat itu dengan baik dengan mengecewakan wanita itu. Buat permulaan, memang sukar untuk memaafkan walaupun apa jua alasan. Akhirnya, pada 22 Oktober 2009, kami berjumpa di pejabat Dato dan seterusnya kerjasama dibuat untuk beliau menyokong perjuangan saya dengan menghadiri seminar yang saya buat dan berikan tips dan pengetahuan tambahan kepada pelajar-pelajar saya. Saya tidak dapat sebarang bayaran komisen namun saya tidak perlu bayar Dato untuk jemput beliau dalam seminar saya! Itulah cantiknya susunan Yang Maha Kuasa, untuk kebaikan anda jua!
.
Walaupun Dato Ibrahim dikatakan mempunyai beberapa dakwaan kontroversi oleh beberapa individu, setakat ini saya tidak mengalami apa-apa pengalaman kurang baik dengan Dato (kecuali peristiwa yang diceritakan di atas, tapi saya faham situasi itu). Pada saya kita belajarlah dengan sesiapa, lagipun ilmu dan pengalaman beliau bagus untuk kita pelajari, ambil mana yang baik. Dalam pada itu anda belajar dengan sesiapa pun dan kemudian tidak perlu taksub dengan sesiapa pun jua kecuali Yang Maha Esa. Yang penting ialah ANDA YANG PERLU KUASAI DIRI ANDA. Janganlah berharap sangat orang lain boleh ubah hidup anda - mereka memberikan anda jalan dan pengetahuan dan ANDALAH yang perlu ubah hidup anda sendiri dengan keputusan anda sendiri.
.
Saya juga menerima SMS dari seorang UT (unit trust) consultan dari JB yang marah-marahkan saya kerana katanya saya memburukkan Public Mutual. Saya pelik, kerana saya juga melabur dalam Public Mutual malah isteri saya adalah ejen Public Mutual juga, jadi kenapa beliau kata sedemikian! Kalau sendiri tidak perform dalam industri janganlah marahkan saya; atau jika tersalah dengar, kalau ya pun tanyalah dulu.
.
Juga seperti biasa, saya masih menerima banyak maklumbalas kaedah pernomboran ini ditolak ramai dengan alasan kaedah ini tidak berguna, khurafat dan lain-lain. Terpulanglah apa kata anda... yang penting saya sudah berjaya dengan pola 336 saya! Yang anda masih rugi tu atau masih sanggup bayar ribuan atau jutaan ringgit kepada orang tetapi bukan kepada kami, jadi apa gunanya tu? Baik anda pelajari kaedah ini untuk jadikan hidup anda lebih bahagia, lebih kaya dan lebih berjaya.
.
Sejak akhir-akhir ini, ramai pula yang memanggil saya "Master Eddy" serta masih juga yang panggil cikgu Eddy. Terpulanglah, ini kerana Prof Dato Ibrahim meletakkan saya di tahap itu bukan saya minta. Memang dalam graf hayat saya di usia sekarang ini saya ada Honourable Star iaitu mendapat pangkat. Tahun ini saya ada pola 573 iaitu pola orang kenamaan, memang saya rapat dengan beberapa Dato - mana tahu mudah-mudahan saya dapat pangkat Dato pulak!
.
Semenjak mempelajari kaedah Gerhana Bulan, semangat saya berkobar-kobar, rasanya saya nak sangat tak sabar-sabar mencapai angka RM10 juta dalam masa terdekat. Itulah nikmat apabila anda kenal diri dan minda anda, rasa tak puas untuk lebih berjaya. Kalau dulu saya sering berdoa kepada Tuhan ambil nyawa saya kerana masalah duit hutang, kini saya berdoa agar belum lagi ambil nyawa saya kerana saya ada misi jutawan! Mari kita sama-sama menuju kejayaan dengan azam yang baru serta teknik pernomboran yang baru!
.
$alam Perjuangan.
Eddy Rosyadie
Rakan Konsultan Strategi Perniagaan dan Hidup Anda
.
posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 9:45 PM   0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

About Me


EDDY ROSYADIE MOHD SAMSURY

(Perancang pengurusan Hala
Tuju Hidup)
Penulis Kolumunis `Mingguan Wanita `Penulis buku `CJP`
Email:
qmas304@streamyx.com

http://eddyrosyadi.weebly.com

Previous Post
Archives
ADMIN BLOG EDDY


ARY
Phone :012 902 6972
my facebook

محمد أشعري عبد الرزاق

Reka Lencana Anda
CONSULTANT 

Zaini ahmad 
     019-2676727
Azli Shah            012-3127296
Nor Azlina            019-3869011
Dr Aniza              019-2438151
 

FORUM CHAT

Template by

image link to web design website

Provided by website design company .

 

widgeo.net

Site Meter
Blogger Templates