waktu malaysia
 
galeri gambar
 
tempahan online


TEMPAHAN ONLINE

iklan

 





 

jadual  kursus/Seminar
BULAN KURSUS/SEMINAR
Kursus
 
dipejabat
Meru, Klang

sesi Consultant
No 69, Tgkt 2, Jalan Besar, Pekan Meru
(Atas Bank BSN depan RHB Bank)
iklan tajaan

 

 

 




 

Friday, December 18, 2009
Menggapai Semangat Kekayaan
A$$alamualaikum & $elamat $ejahtera
.
Terkini: nombor handphone bagus, berikut adalah nombor-nombor lain yang ditawarkan. Sila hubungi Puan Effa 012 220 25061. Nombor-nombor berikut adalah 016 dan anda boleh bertukar kepada talian lain seperti Celcom atau Maxis menggunakan nombor 016.
0166969627
0166969624
0166969729
0166969651 dan pelbagai lagi nombor.
Jangan lepaskan peluang dapatkan nombor tersebut
.
TERBARU: Video streaming. Ini adalah projek sulung saya, insyallah jika berjaya, akan banyak lagi video streaming di sini untuk memudahkan saya berkongsi maklumat dengan anda seperti pengiraan tertentu dan sebagainya. Sila cuba klik dan tonton video clip yang ini untuk melihat kualiti tayangan, sound dan sebagainya. Selepas itu sila maklumbalas feedback ke qmas304@streamyx.com untuk saya membuat peningkatan tayangan untuk video-video seterusnya nanti. Berikut adalah "montaj" untuk pengenalan kepada perkhidmatan saya.



video
.



KURSUS 3K di KUALA LUMPUR PADA 2 JANUARI NANTI: SILA LIHAT FLYER DI BAWAH INI UNTUK MENDAFTAR
.
Jika anda perlukan flyer yang lebih jelas; sila emailkan ke qmas304@streamyx.com



.

Tahukah anda: Cabutan Mega Karnival SSP (Sijil Simpanan Premium) akan berlangsung pada 26 Disember 2009 di Square One Mall, Batu Pahat, Johor. Cabutan hadiah-hadiah - cabutan utama BMW 5 Series! (sila lihat Mingguan Malaysia ms 23 bertarikh 20 Dis 2009). Kebetulan 21 Disember 2009 adalah "hari pelaburan", kepada individu-individu yang telah memiliki maklumat jam sesuai untuk pelaburan, anda digalakkan untuk membeli SSP (minimum RM1000 untuk cabutan kereta), terutama sekali jika anda memiliki pola-pola 336 yang sesuai (sila rujuk buku pola 336), mana tahu boleh menang BMW kalau tak pun pembakar roti pun jadi lah ! - Inilah manafaat mempelajari ilmu metafizik pola 336 iaitu anda boleh yakin ada strategi untuk mencapai kejayaan sebagai jutawan dan kekayaan; tidak seperti orang lain yang saja mengharap bermimpi tanpa ada strategi. JOM KITA MENANG DAN JADI KAYA! Juga, jangan lupa tarikh tutup pertandingan JUTAWAN POWER ROOT pada 31 Disember 2009, tarikh 21 Disember boleh sempat hantar borang-borang tu!
.
Tarikh bagus untuk tahun 2010:
24 Febuari 2010 - sangat bagus untuk mendaftar syarikat berasaskan kewangan - termasuk pelaburan. Juga kesihatan/perubatan, kejuruteraan atau berkaitan polis/ tentera/ keselamatan atau pengangkutan. Sesuai untuk daftar agensi kewangan seperti insuran/takaful/ unit trust malah untuk buka insititusi kewangan serta berkaitan saham. Tarikh ini adalah 6 di tengah mata angin, 6 di sebelah kiri dan 6 di bawah - INI ADALAH KEKAYAAN TAHAP 2 HEBAT !! Kepada pelajar kursus Angka 6 Kekayaan/Pola 666 sudah tahu bahawa TAHAP 2 adalah TAHAP HEBAT untuk kaya! Malah, dalam petak pendua banyak angka 7 - networking ! Juga dalam pendua ada 4 angka 6 ! Pada saya ini adalah salah satu tarikh hebat untuk cipta kekayaan - ikhtiarlah! Sesiapa yang serius nak kaya dan jutawan, sila gunakan tarikh ini! (Kalau nak anak jutawan, lahirkanlah pada hari tersebut kalau boleh).
.
Untuk mengetahui waktu (masa) sesuai untuk daftar, caj RM50 (kali ini caj mahal sikit ye, sebab kalau nanti dah terkaya lupakan saya pulak dah) sila bank in Maybank 512464228716 (Eddy Rosyadie) atau CIMB 12900006910522 (Eddy Rosyadie). Ingat, jangan main daftar sahaja tanpa ketahui masa sesuai, sebab pada hari itu ada Wealth Great General menunggu!
.
Testimoni: Baru-baru ini seorang client tetap saya di Muar, Johor yang bekerja di sebuah bank terkenal menceritakan bagaimana beliau dapat closing sales RM2.3 juta dalam satu sesi ceramah mengenai pelaburan ASB di Melaka. Apabila sudah kena arah kekayaan, kena pada pendekatan kekayaan dan tahun kekayaan, kena dengan warna serasi, maka mudahlah mendapat kekayaan - seminar/kursus pola 6 Angka Kekayaan boleh membantu. Jadi, siapa kata nak kaya susah? Senang saje nak kaya kalau dah tahu caranya.
.
Kursus 26 Disember di Kemaman, Terengganu - sila buat confirmation kehadiran anda dengan puan Nori (0139441887) selewatnya Selasa 22hb ini sebab pihak kami nak tempah makanan dan sediakan nota secukupnya. Kursus 26 Disember adalah perihal Pola 696 Potensi Usahawan Asas + Pola 6 Angka Kekayaan. Kursus pada 16 dan 17 Januari di Kuantan adalah Pola 279 Potensi Juara Jualan (16 hb) dan Pola 6 Angka Kekayaan (17 Januari).
.
Gangguan komunikasi: kepada para pelajar, client dan peminat metafizik, jika anda ada menghantar SMS atau email kepada saya dan saya tidak menjawab, sila ingatkan saya kembali 2-3 hari selepas itu kerana buat masa ini jadual saya sangat ketat dan kadang kala terlepas pandang. Namun, ada email atau SMS yang saya KIV dan cuba jawab kemudian kerana datangnya dari peminat metafizik yang belum pernah datang kursus/konsultansi. Kadang tu soalan terlalu panjang sukar untuk saya jawab balik dalam email atau SMS - elok berjumpa dengan saya untuk penjelasan secara terus. Juga, jika anda berminat untuk konsultansi, sila tempah awal kerana buat masa ini anda perlu tunggu 3-4 minggu untuk giliran anda!
.
Jadual saya setiap Sabtu dan Ahad untuk Januari 2010 dan Febuari 2010 telah penuh. Berikut adalah tempat-tempat yang akan saya kendalikan kursus untuk Sabtu dan Ahad akan datang ini (sila lihat maklumat kursus di bahagian bawah);

Khamis 24 Disember 2009 - Meru, Klang - Pola Usahawan + Kekayaan (RM110)
Sabtu, 26 Disember 09 - Kemaman - Pola Usahawan + Kekayaan (RM60)
Sabtu, 2 Januari 2010 - KL - 3K (Kasih Sayang, Kerjaya & Kekayaan) - RM250
Sabtu & Ahad, 9 & 10 Januari 2010 - Skudai - Pola Usahawan & Kekayaan (RM199)
Sabtu & Ahad, 16 & 17 Januari 2010 - Kuantan - Pola Juara Jualan & Kekayaan (RM99)
Sabtu, 23 Januari 2010 - Skudai - PERCUMA - Kursus Graf
Ahad, 31 Januari 2010 - Ipoh - Pola Juara Jualan + Kekayaan (RM99)
Ahad, 7 Febuari 2010 - Muar - Pola Usahawan
Sabtu & Ahad, 13 & 14 Febuari 2010 - Batu Pahat (kursus tertutup)
Sabtu & Ahad, 20 & 21 Febuari 2010 - Pulau Pinang - Pola Usahawan & Kekayaan
Sabtu & Ahad, 27 & 28 Febuari 2010 - Tawau - Pola Juara Jualan & Kekayaan

.
Nombor handphone BEST!: Kepada para pelajar yang berminat untuk mendapatkan "nombor cantik kekayaan 6 dan 9" serta nombor networking 7 untuk handphone personal dan bisnes anda, silalah hubungi Puan Effa di talian 012-2025061.
.
Antara nombor-nombor yang ditawarkan beliau adalah seperti berikut;
0196962696 - habis dijual, ada orang offer RM1000 untuk nombor ini.
.
019-696 6929 (buat masa ini belum aktif lagi) - ini nombor baru saya yang satu lagi - kepada pelajar yang menggunakan Celcom 019, anda boleh gunakan nombor ini untuk hubungi saya bagi menjimatkan kos panggilan anda, namun ini nombor Prepaid, oleh itu saya jarang menggunakannya untuk SMS atau telefon. Nombor ini ada orang offer RM500!
0169666156
0129199109
0166969664
0166969687
0166969727
0166969747
0166969744
0166969884
0166969885 dan beberapa nombor lain anda boleh berurusan terus dengan Puan Effa.
.






Amalan hari As-Syura pada 10 Muharram 1431 H bersamaan 27 Disember 2009: Elok untuk anda dapatkan energi yang lebih baik untuk mulakan hidup baru dengan amalan-amalan pada hari itu seperti bersedekah kepada anak yatim, berpuasa dan sebagainya. Jangan lupa doakan kekayaan, keimanan, kebahagiaan, ketenangan, keberkatan, kasih sayang dan kebaikan untuk diri anda, keluarga, perniagaan dan umat.



.



Perasan tak 1431 adalah pola 549, sama dengan tahun 2010 ada pola 549? Apakah ini kebetulan? Apakah itu pola 549 - iaitu tahun kesihatan/ perubatan.



.



Tahun lepas 2009 tahun pendidikan dan sebelum masuk tahun 2009, timbalan Menteri Pelajaran telah meninggal dunia. Untuk tahun 2010 tahun kesihatan, minggu ini Menteri Kesihatan ada konflik dalam parti serta masalah rasuah isterinya... macam ada trend pula bila nak masuk sesuatu tahun yang ada keterangannya. Nanti tahun 2011 tahun kekayaan, mungkin Menteri/Timbalan Menteri Kewangan yang ada hal pula hujung tahun 2010 ini?



.



Tahukah anda 1 Muharram 1 Hijrah (1.1.1) jatuh pada 16 Julai 622 M, manakala 1 Muharram 0 H (1.1.0) jatuh pada 26 Julai 621 M.



.



KEMENANGAN SKUAD BOLASEPAK MALAYSIA DI LAOS: Setelah kemarau hampir 20 tahun, akhirnya pingat emas dapat dicapai...ini adalah petunjuk baik untuk tahun 2010. Sepertimana yang telah saya umumkan di blog baru-baru ini, untuk tahun 2010 arah Timur Laut adalah bagus kepada rakyat Malaysia iaitu menghala ke China, Jepun, Korea dan termasuk juga Laos dan Vietnam yang berada sedikit Timur Laut dari Malaysia. Kerana itulah kursus saya + Dato Ibrahim dirancang dibuat di Beijing untuk mencari peluang di China dan sekitarnya. Apa yang berlaku pada November/ Disember biasanya beri petunjuk kepada tahun akan datangnya.
.
Juga, skuad bolasepak Malaysia memakai jersi biru. Sepertimana yang saya umumkan juga, tahun 2010 sesuai warna biru kerana tahun 2010 dikatakan tiada elemen air oleh itu perlu digantikan dengan warna biru. Petunjuk-petunjuk ini jelas menunjukkan trend tahun 2010 iaitu arah Timur Laut dan warna biru. Untuk tahun 2011 dijangka arah tenggara seperti Kota Tinggi, Johor Bahru, Jakarta dan Sydney.
.
Apabila tarikh 17 Disember 2009 digabungkan dengan tarikh kelahiran Malaysia, menghasilkan kitaran 2-6 (kitaran "sejuk" untuk berusaha), pola 786 (ketua; dengan kata lainnya juara) dan 7 tengah mata angin (ramai penyokong). Arah harian ke Laos adalah 3 iaitu persaingan/ pertandingan dan dengan usaha yang betul, maka kemenangan boleh berlaku.
.
PENEMUAN TERBARU: BATU TENAGA YANG SESUAI DENGAN ANDA
Kini, pihak kami ada menawarkan perkhidmatan untuk memadankan (matching) tarikh lahir anda dengan batu tenaga (gemstone) yang sesuai dengan diri anda. Kaedah ini berbeza dengan kaedah gemstone biasa yang mana batu dipilih mengikut bulan kelahiran atau zodiak. Di sini pemilihan dibuat ke atas angka tarikh lahir anda secara numerologi (kajian pernomboran). Jika anda berminat untuk mengetahui batu gemstone jenis apa yang sesuai, sila bank in RM30 ke Maybank 512464228716 atau CIMB 12900006910522 (atas nama Eddy Rosyadie) dan kemudian email tarikh lahir anda beserta sedikit maklumat bank in itu ke qmas304@streamyx.com
.
Contohnya, individu yang lahir pada 21 Januari sesuai menggunakan batu jenis Blue Sapphire di mana batu ini dikatakan boleh membekalkan energi kekayaan dan kejayaan besar kepada pemiliknya. Cubalah sebagai satu ikhtiar!
.
Namun, walau bagaimanapun, untuk membeli, memakai dan menjaga serta mengaktifkan balik batu energi ada cara / pantang larang tersendiri. Jika ada kesempatan nanti kita akan buat satu seminar khas tentang pemakaian batu energi ini. Beberapa hadis ada menyebut tentang sunnah memakai cincin dan junjungan Nabi saw dikatakan memakai batu agate. Seorang penjual batu gemstone di KL menyatakan beliau mempunyai ramai pelanggan Melayu yang sering berkunjung ke kedainya dan ada yang membeli batu hampir setiap bulan. Salah satu batu gemstone yang popular di kalangan budaya Melayu ialah batu Jarum Emas yang dikatakan boleh membekalkan energi kekayaan.
.
Jika anda benar-benar serius dalam menggunakan batu energi secara tahunan, bulanan atau harian serta mahu menjadi konsultan khusus dalam batu energi, marilah belajar dengan seorang sifu kami di sini. Yuran RM2000 untuk kelas Gemstone Energy Enhancing atau jika anda perlukan konsultansi (yuran RM1000) sila emailkan kepada saya di qmas304@streamyx.com untuk saya aturkan pertemuan anda dengan sifu tersebut. Pihak saya ada cuba sediakan satu kursus asas nanti pada harga pengenalan/ promosi.

.
SEMINAR/ KURSUS seterusnya;
.
Pada 23 Disember 2009 di Teluk Panglima Garang, Selangor (RM150) untuk kursus pola 696 Potensi Usahawan Asas & Pola 6 Angka Kekayaan Asas. Berminat sila SMS ke 016 2379856.
.
24 DISEMBER 2009 - Pejabat MERU, KLANG (no 69B, tgkt 2, atas BSN Meru).
Kursus Pola 696 Potensi Usahawan Asas & Pola 6 Angka Kekayaan Asas
Yuran: RM110
Jam 9.30 pagi - 4.00 petang
Daftar: SMS taip KM (nama) hantarkan ke 016 2379856
.
kandungan kursus lebih kurang sama dengan kandungan kursus 26 Disember (Kemaman) sila lihat dibawah.
.
26 DISEMBER 2009 - KEMAMAN, Terengganu
Dewan Seri Geliga: 9 pagi - 5 petang
Yuran: RM60 termasuk makan dan nota
Daftar: Norilah - 0139441887
Seminar 2K - Keusahawanan & Kekayaan.

pagi- Keusahawanan
1. Teknik memilih perniagaan yang sesuai.
2. Teknik memilih arah perniagaan sesuai.
3. Teknik memilih nama perniagaan sesuai.
4. Teknik memilih tahun dan tarikh memulakan perniagaan sesuai.
5. Faktor-faktor menjadikan perniagaan maju dan untung selalu seperti memilih pekerja, warna, nombor telefon dan sebagainya.
.
petang - Kekayaan
1. Pola-pola Kekayaan
2. Teknik Energi Kekayaan
3. Tips minda jutawan: oleh Prof Dato Dr. Ibrahim Ahmad;
pengasas Positive Mind Resources dan Aura Seri.
.
Kursus Strategi Melangkah ke Tahun Baru 2010 dengan Berkesan.
1 Januari 2010 di pejabat Meru, Klang (No 69B, Tgkt 2, Atas BSN Meru)
9.30 pagi - 4.00 petang.
Yuran: RM110 termasuk makan dan nota
Daftar: SMS taip TB (nama) dan hantarkan ke 016 2379856

Percuma: Dapat sebiji batu sungai yang diambil dari Sg Lembing, Kuantan - amalan orang tua-tua mengambil dan menyimpan batu sungai pada 1 Jan setiap tahun untuk energi kekayaan dan kebahagian sepanjang tahun.
.
Pelajarilah 2 kaedah terbaru: teknik Graf Prestasi Mingguan dan Membina Kalendar Numerologi Tahun 2010. Juga, mengira potensi-potensi peluang untuk tahun 2010. Apa yang baik dan kurang baik untuk tahun 2010, arah yang baik untuk 2010 serta teknik memilih hari baik untuk tahun 2010 seperti tarikh nikah,daftar syarikat dll. Sangat baik untuk membuat perancangan dan persediaan tahun 2010 untuk kejayaan kerjaya, bisnes, kekayaan dan sebagainya.
.
2 JANUARI 2010 - Kuala Lumpur (RM250)
sila lihat flyer di atas.
Kursus 3K - Kasih Sayang, Kekayaan dan Kerjaya (Asas)
Sesuai untuk individu yang baru mahu mengenali kaedah astronumerologi ini dan dijemput juga pelajar lama untuk hadir sebagai ulangkaji/tambahan.
kandungan kursus lebih kurang 3K di Kota Kemuning pada Ogos lalu, cuma kali ini Kerjaya. Sesuai dihadiri oleh golongan pelajar atau mahasiswa/siswi untuk betulkan halatuju dalam kasih sayang, kekayaan dan kerjaya.

.
9 dan 10 Januari - SKUDAI - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas dan Seminar Pola 666 Angka Kekayaan
Yuran: RM199 sehari termasuk makan dan nota (ada diskaun jika datang berkumpulan dan/atau daftar untuk kedua-dua hari). Percuma buku pola 336 Edisi 2 English Version dan sebotol Aura Seri.
tempat: Dewan Audio Visual, Bgnan MPJBT, Skudai, Johor.
Daftar: Lin 019 7556102
.
16 dan 17 Januari - KUANTAN - Seminar Potensi Juara Jualan Pola 729 dan Seminar 2K Kekayaan dan Kewangan Asas Group 2.
Yuran: RM99 sehari termasuk makan dan nota (ada diskaun jika datang berkumpulan dan/atau daftar untuk kedua-dua hari).
tempat: akan diberitahu
Daftar: SMS taip EDDY KK dan hantarkan ke 016 2379856.
.
23 Januari 2010 - UTM SKUDAI - Seminar Percuma tanpa bayaran - Pengurusan Perjalanan Hidup dari Graf Hayat.
Modul ini BELUM PERNAH diajar sebelum ini, dapatkan secara percuma dahulu! Modul ini akan dilancarkan sebagai modul baru untuk tahun 2010 pada harga RM199 nanti.
Walk-in, tapi elok hantar SMS taip EDDY JB (nama) dan hantarkan ke 36553.
Sila bawa maklumat jam lahir atau bawa graf hayat anda.
Yuran: Percuma - tiada bayaran untuk belajar tentang Kaedah Graf Hayat. Ini adalah jariah daripada saya dan sumbangan saya untuk masyarakat.
Petang: Dapatkan tips kejayaan dari Prof Dato' Dr Ibrahim Ahmad, Dato' Dr. Syed Ahmad dan Dato' Dr. Roslizam.
.
31 Januari 2010 - IPOH - Seminar 2K Kekayaan dan Kewangan
RM99 seorang.
Tempat: WHR cawangan Ipoh, No 27, Jalan Pinggiran Perpaduan 1, Taman UK Raya, Ulu Kinta, Ipoh.
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - untuk tips minda jutawan!.
Daftar: Lin 019 7556102
.
Febuari 2010
20 dan 21 Febuari - Seminar Potensi Usahawan dan Seminar Potensi Kekayaan - Pulau Pinang (RM199 sehari dan ada diskaun).
Tempat: akan diberitahu
Daftar: Lin 019 7556102.

27 dan 28 Febuari - Seminar Juara Jualan dan Seminar Potensi Kekayaan - Tawau (RM99 sehari dan ada diskaun).
Tempat: akan diberitahu.
Daftar: Harmawati 0138819672
Untuk mendapatkan flyer seminar di Tawau, sila emailkan ke qmas304@streamyx.com
.
Lain-lain kursus:
Kursus di Pulau Redang - Gabungan Diri dengan Alam
bersama Encik Eddy dan Prof Dato Dr. Ibrahim
harga pakej/ tarikh akan diumumkan
.
Kursus di BEIJING, CHINA (sambil belajar+makan angin+cari peluang arah 6)
bersama Encik Eddy dan Prof Dato Dr Ibrahim
harga pakej / tarikh akan diumumkan.
.
Kursus untuk Teknik Energy Enhancing (Gemstones) dan Microtime masih dibuka untuk pendaftaran - sila email di qmas304@streamyx.com
.
$alam Perjuangan,
Eddy Rosyadie
Rakan Konsultan Perniagaan dan Kehidupan Anda.








posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 7:30 PM   2 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tuesday, December 15, 2009
A$$alamualaikum & $elamat $ejahtera,
In the name of God The Most Gracious and The Most Merciful of All.
.
Kepada rakan-rakan dan pelajar-pelajar yang beragama Islam, $elamat Menyambut Awal Muharram pada Jumaat, 18 Di$ember ini. Sebenarnya, pada maghrib 17 Disember 2009 nanti sudah pun masuk tahun Hijriah yang baru 1430 H. Jangan lupa untuk membaca doa akhir tahun sebelum waktu maghrib dan doa masuk tahun baru selepas maghrib. Dapatkan doa-doa tersebut segera.
.
Kepada rakan-rakan dan pelajar beragama lain, selamat bercuti!
.
Jika dilihat di sini, di dalam agama Islam sendiri pun ada pemilihan hari dan waktu yang dikatakan baik, bukankah itu juga sebahagian daripada ilmu metafizik yang mana kita juga memilih hari dan waktu tertentu, jadi usahlah anggap ilmu metafizik yang kami bawakan di sini sesuatu yang kolot kerana dalam agama juga ada kaedah sebegitu. Tahukah anda bagaimana Nabi Muhammad saw dikenalpasti sebagai seorang nabi semasa beliau masa muda - terdapat satu kisah di mana seorang paderi berbangsa Yahudi terlihat Nabi Muhammad saw (ketika itu baginda masih muda dan belum menjadi nabi) dan memberi arahan kepada bapa saudaranya supaya menjaga baginda dengan baik - dikatakan terdapat satu tanda kelahiran yang terdapat di bahu baginda (sila rujuk kepada beberapa kitab-kitab lama). Oleh yang demikian, ilmu metafizik melibatkan pengiraan, bentuk tubuh badan dan seumpamanya memang telah ada sekian lama. Namun, di dalam agama Islam, anda dilarang menggunakannya sebagai satu kaedah menilik nasib kerana apa juga tanda atau pengiraan yang merujuk kepada sesuatu tafsiran tidak semestinya boleh berlaku, apabila anda berusaha untuk mengatasinya, itupun setelah anda memahaminya. Tuhan Maha Kaya memberikan kita peluang untuk memilih membuat perubahan.
.
Maka untuk tahun 2010 ini, marilah kita berazam untuk membuat perubahan yang lebih positif. Anda perasan tak Awal Muharram jatuh pada hari Jumaat dan Tahun Baru 1 Januari juga pada hari Jumaat. Satu kitab lama menyatakan jika sesuatu tahun itu bermula Jumaat, tahun itu terdapat satu jangka masa tempoh huru hara. Dijangka pada bulan Mei 2010 dan huru hara ini melibatkan jenayah dari kaum wanita. Oleh itu, marilah kita bersama-sama berubah untuk tidak menyumbang kepada huru-hara - keep it cool! Jangan marah-marah! Jaga emosi tu... juga marilah kita doakan supaya tahun 2010 nanti dapatlah kita dijauhkan dari huru-hara, dihindarkan dari masalah kewangan dan dielakkan dari masalah kesihatan.
.
Awal Muharram jatuh pada maghrib 17 Disember 2009 iaitu mengandungi pola 83 dan 235 serta Root 5. Jika kita semua berada dalam polariti negatif, pola-pola ini diaktifkan untuk negatif seperti mudah naik angin, memberontak dan sebabkan kemarahan. Kaedah Ba Zi pula menyatakan tiada elemen air satu pun untuk tahun depan - air itu penyejuk tapi tak ada elemen air tahun depan 2010! Yang paling banyak ialah elemen kayu, dan tentunya, jika pada tahun 2010 kita marah-marah iaitu elemen api maka makin maraklah kemarahan kita itu - jadi stay cool and be cool!!!.
.
Pernahkah anda bertanya?...
- Bolehkah aku menjalani hidup yang lebih bahagia dan kaya?
- Bolehkah aku keluar dari kemelut kesusahan dalam hidup yang ku alami sekarang?
- Bolehkah aku mendapat peluang kejayaan dan kekayaan?
- Bolehkah aku berjaya seperti orang lain yang berjaya?
- Bolehkah aku bergerak maju ke hadapan dan berjaya?
... ya anda TENTU BOLEH, jika anda memberi laluan membolehkan diri anda untuk melakukannya. Mulakan dengan langkah pertama, berimpian, langkah kedua, mendapatkan ilmu, langkah seterusnya berusaha, berdoa dan bertawakal.. anda PASTI berjaya kerana andalah yang mahukan ianya berjaya!.
.
KAEDAH TERBARU! Memeriksa persediaan energi anda pada sesuatu hari:
.
Buat 9 keping kad/kertas keras berukuran 6cm x 4cm. Tuliskan satu nombor berikut pada setiap satu kad: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dan 9. Anda boleh lipat kad atau letakkan secara terbalik untuk anda tidak nampak angka-angka itu dan masukkan dalam bekas dan kalau boleh kad-kad itu dicampur-campur selerak setiap hari. Setiap pagi setelah bangun tidur, ambil satu kad secara rawak dan lihat angka yang anda cabut. Itu bukan nombor ekor atau tilik nasib, tetapi angka itu menunjukkan anda perlu buat sesuatu seperti berikut;
Angka
1 - anda perlu yakin dengan diri sendiri yang anda boleh melakukannya.
2 - anda perlu meluahkan/ bercakap, janganlah nak memendam sahaja.
3 - anda perlu kreatif dan bergerak maju ke hadapan, jangan nak malas sahaja
4 - anda perlu mencari ilmu atau fakta
5 - anda perlu buat perubahan strategi kerana strategi lama kurang berkesan.
6 - anda perlu pastikan kewangan terurus dan keluarga dalam keadaan baik
7 - anda perlu insaf ingat tuhan dan berjumpa orang (networking)
8 - anda perlu pikul tanggungjawab dan tekanan - uruskanlah dengan baik
9 - anda perlu lihat/ bantu masyarakat sekeliling seperti jiran/ komuniti.
.
Ini adalah satu kaedah disiplin untuk anda tahu apakah persiapan anda secara luar sedar pada sesuatu hari dan dengan itu anda boleh bertindak dengan sewajarnya. Setiap sesuatu dalam dunia ini berlaku secara bersebab dan setiap aksi menghasilkan reaksi, ini adalah satu ikhtiar untuk mengetahui jenis reaksi kepada tindakan anda pada hari semalam dan sebelumnya.Semoga menjadi panduan berguna!
.
APAKAH ALASAN ANDA GAGAL? tidak bersedia lah, tidak cukup ilmu lah, tidak ada semangat lah, tiada mentor lah....
APAKAH ALASAN ANDA BERJAYA? sudah bersedia, sentiasa cari ilmu, sentiasa semangat, ada mentor ....
OLEH ITU APAKAH ALASAN ANDA HARI INI? - Eddy Rosyadie
.
TAHUKAH ANDA? Dalam ilmu pernomboran abjab, perkataan EMAS, GOLD dan KAYA serta DOA masing-masing mempunyai nilai hasil yang sama iaitu 2?
Begitu juga WANG, DUIT dan MONEY mempunyai hasil yang sama iaitu 9?
Apabila DUIT+WEALTH+MONEY= 69!
Juga, setiap perkataan Rugi, Gagal dan Takut menghasilkan nilai hasil yang sama iaitu 1. Oleh itu, "frekuensi" adalah sama untuk perkataan-perkataan tersebut.
Manakala Semangat, Berjaya dan Impian mempunyai hasil yang sama iaitu 8.
Perkataan Tuhan, Ilmu dan Air pula masing-masing mempunyai hasil yang sama iaitu 19.





Gambar di Suzhou, China pada bulan Jun lalu. Berhadapan sebatang sungai yang bersih melalui bandar besar Suzhou. Agak-agak ada persamaan tak dengan Sungai Klang? Sungai Melaka sudah bersih dan menarik...







.

.
SEMINAR/ KURSUS seterusnya;
.
26 DISEMBER 2009 - KEMAMAN, Terengganu
Dewan Seri Geliga: 9 pagi - 5 petang
Yuran: RM60 termasuk makan dan nota
Daftar: Norilah - 0139441887
Seminar 2K - Keusahawanan & Kekayaan.


pagi- Keusahawanan
1. Teknik memilih perniagaan yang sesuai.
2. Teknik memilih arah perniagaan sesuai.
3. Teknik memilih nama perniagaan sesuai.
4. Teknik memilih tahun dan tarikh memulakan perniagaan sesuai.
5. Faktor-faktor menjadikan perniagaan maju dan untung selalu seperti memilih pekerja, warna, nombor telefon dan sebagainya.
.
petang - Kekayaan
1. Pola-pola Kekayaan
2. Teknik Energi Kekayaan
3. Tips minda jutawan: oleh Prof Dato Dr. Ibrahim Ahmad;
pengasas Positive Mind Resources dan Aura Seri.
.
Kursus Strategi Melangkah ke Tahun Baru 2010 dengan Berkesan.
1 Januari 2010 di pejabat Meru, Klang (No 69B, Tgkt 2, Atas BSN Meru)
9.30 pagi - 4.00 petang.
Yuran: RM110 termasuk makan dan nota
Daftar: SMS taip TB (nama) dan hantarkan ke 016 2379856

Percuma: Dapat sebiji batu sungai yang diambil dari Sg Lembing, Kuantan - amalan orang tua-tua mengambil dan menyimpan batu sungai pada 1 Jan setiap tahun untuk energi kekayaan dan kebahagian sepanjang tahun.
.
Pelajarilah 2 kaedah terbaru: teknik Graf Prestasi Mingguan dan Membina Kalendar Numerologi Tahun 2010. Juga, mengira potensi-potensi peluang untuk tahun 2010. Apa yang baik dan kurang baik untuk tahun 2010, arah yang baik untuk 2010 serta teknik memilih hari baik untuk tahun 2010 seperti tarikh nikah,daftar syarikat dll. Sangat baik untuk membuat perancangan dan persediaan tahun 2010 untuk kejayaan kerjaya, bisnes, kekayaan dan sebagainya.
.
9 dan 10 Januari - SKUDAI - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas dan Seminar Pola 666 Angka Kekayaan
Yuran: RM199 sehari termasuk makan dan nota (ada diskaun jika datang berkumpulan dan/atau daftar untuk kedua-dua hari). Percuma buku pola 336 Edisi 2 English Version dan sebotol Aura Seri.
tempat: Dewan Audio Visual, Bgnan MPJBT, Skudai, Johor.
Daftar: Lin 019 7556102
.
16 dan 17 Januari - KUANTAN - Seminar Potensi Juara Jualan Pola 729 dan Seminar 2K Kekayaan dan Kewangan Asas Group 2.
Yuran: RM199 sehari termasuk makan dan nota (ada diskaun jika datang berkumpulan dan/atau daftar untuk kedua-dua hari). Percuma buku pola 336 Edisi 2 English Version dan sebotol Aura Seri.
tempat: akan diberitahu
Daftar: SMS taip EDDY KK dan hantarkan ke 016 2379856.
.
23 Januari 2010 - UTM SKUDAI - Seminar Percuma tanpa bayaran - Pengurusan Perjalanan Hidup dari Graf Hayat.
Modul ini BELUM PERNAH diajar sebelum ini, dapatkan secara percuma dahulu! Modul ini akan dilancarkan sebagai modul baru untuk tahun 2010 pada harga RM199 nanti.
Walk-in, tapi elok hantar SMS taip EDDY JB (nama) dan hantarkan ke 36553.
Sila bawa maklumat jam lahir atau bawa graf hayat anda.
Yuran: Percuma - tiada bayaran untuk belajar tentang Kaedah Graf Hayat. Ini adalah jariah daripada saya dan sumbangan saya untuk masyarakat.
Petang: Dapatkan tips kejayaan dari Prof Dato' Dr Ibrahim Ahmad, Dato' Dr. Syed Ahmad dan Dato' Dr. Roslizam.
.
31 Januari 2010 - IPOH - Seminar 2K Kekayaan dan Kewangan
RM99 seorang.
Tempat: WHR cawangan Ipoh, No 27, Jalan Pinggiran Perpaduan 1, Taman UK Raya, Ulu Kinta, Ipoh.
Jemputan: Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad - untuk tips minda jutawan!.
Daftar: Lin 019 7556102
.
Febuari 2010
20 dan 21 Febuari - Seminar Potensi Usahawan dan Seminar Potensi Kekayaan - Pulau Pinang (RM199 sehari dan ada diskaun).
Tempat: akan diberitahu
Daftar: Lin 019 7556102.

27 dan 28 Febuari - Seminar Juara Jualan dan Seminar Potensi Kekayaan - Tawau (RM99 sehari dan ada diskaun).
Tempat: akan diberitahu.
Daftar: Harmawati 0138819672
Untuk mendapatkan flyer seminar di Tawau, sila emailkan ke qmas304@streamyx.com
.
Lain-lain kursus:
Kursus di Pulau Redang - Gabungan Diri dengan Alam
bersama Encik Eddy dan Prof Dato Dr. Ibrahim
harga pakej/ tarikh akan diumumkan
.
Kursus di BEIJING, CHINA (sambil belajar+makan angin+cari peluang arah 6)
bersama Encik Eddy dan Prof Dato Dr Ibrahim
harga pakej / tarikh akan diumumkan.
.
Kursus untuk Teknik Energy Enhancing (Gemstones) dan Microtime masih dibuka untuk pendaftaran - sila email di qmas304@streamyx.com
.
$alam Perjuangan,
Eddy Rosyadie
Rakan Konsultan Perniagaan dan Kehidupan Anda.




posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 12:06 AM   0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tuesday, December 8, 2009
Pedang Kekayaan Semangat Kemewahan
A$$ALAMUALAIKUM & $ALAM $EJAHTERA

Dengan nama Tuhan Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani
in the name of God the Most Gracious and the Most Merciful of All.
.
Peristiwa Maut di KB Mall: Tahukah anda apa nombor plet kereta yang terbabit dalam kemalangan di KB Mall? Ia adalah 3210, apabila dicampurkan 3+2+1+0+2+0+0+9= hasilnya adalah 8 iaitu tekanan. Memang pun tekanan! Tekanan kerana rosak dan tekanan menyebabkan kemalangan. Periksalah kereta anda pula untuk tahun depan 2010 !! Tekanan ke? Kalau ya, cepat-cepatlah baiki dan bagi rehat sikit kereta tu!.
.
Perihal Masalah Kewangan tahun 2010 kini ditambah: pengumuman terbaru kadar baru mas kahwin di negeri Selangor kini RM300 (seingat saya dulu RM80).
.
Pengumuman: Derma Wang Siri Pola 676 kepada Badan Kebajikan.
Kepada mana-mana badan atau institusi berasaskan kebajikan seperti rumah anak yatim, pusat pendidikan Tahfiz, yayasan dan seumpamanya - saya ingin mendermakan wang siri pola 676 kepada organisasi anda sebagai satu ikhtiar untuk membantu organisasi anda dalam dunia kebajikan, sila berikan alamat pos anda ke qmas304@streamyx.com. Selepas menerima wang siri tersebut, sila simpan di pejabat anda sahaja.
.
Nombor siri-siri tersebut adalah (not RM1 - satu not untuk satu organisasi sahaja);
6776998
6776997
6776996
6776995
6776027
6776746
6776136
.
Cubalah sebagai satu ikhtiar, mudah-mudahan rezeki lebih banyak masuk atas landasan infak, derma dan kebajikan.
.
SEMINAR "STRATEGI MELANGKAH TAHUN BARU 2010 DENGAN BERKESAN"
pada Jumaat, 1 Januari 2010 di pejabat Meru, Klang (no 69B atas BSN Pekan Meru)
Yuran: RM100
Masa : 9.00 pagi - 4.00 petang.
Daftar: SMS taip TB (nama) dan hantarkan ke 016 2379856.
.
Untuk melangkah masuk ke tahun baru dan seterusnya melalui tahun 2010 yang dikatakan penuh cabaran, marilah pelajari selok belok dan liku-liku tahun 2010 supaya anda boleh melalui tahun 2010 dengan baik;
1. Memeriksa peluang terbaik anda untuk 2010 (pola peluang tahun 2010).
2. TERBARU: Belajar keadah mengira Graf Prestasi MINGGUAN.
3. Cara membaca/ mengira Graf Prestasi Bulanan tahun 2010.
4. Kenali potensi baik dan kurang baik untuk Tahun 2010.
5. Kenali arah baik dan kurang baik untuk Tahun 2010.
6. Teknik mencari hari yang baik dalam tahun 2010 (berniaga, berkahwin, pelaburan, dll)
7. TERBARU: Teknik membina Kalendar Harian 2010 secara Numerologi untuk diri anda sendiri.
Bulan Mei 2010 dijangka situasi agak buruk dari segi emosi, kewangan dan kesihatan, maka bersedialah dari sekarang dengan membuat perancangan sebaiknya untuk tahun 2010.
.
WANG POS PELAN B (pelan duduk diam dapat duit):
Kepada peserta-peserta program wang pos yang telah berdaftar dengan kumpulan Dato' Dr. Ibrahim, anda digalakkan untuk mendaftar juga ke Pelan B iaitu sistem sumbangan yang mana ianya diberikan secara berperingkat-peringkat dalam masa 12 - 18 bulan sehingga RM10,000 untuk 1 lot tanpa anda perlu menaja. Ini adalah satu insentif tambahan kepada peserta Pelan A yang perlu penajaan networking. Yuran 1 lot adalah RM136.50 dan anda boleh masuk seberapa banyak lot.
.
Setakat ini Dato' hanya mempromosikan Pelan A sahaja sebagai satu usaha kebajikan serta satu ikhtiar membantu membina networking yang berduit serta mencipta magnet duit iaitu duit sentiasa mengalir masuk ke rumah anda. Jika berminat, anda boleh hubungi saya di qmas304@streamyx.com dan pihak saya akan bantu untuk pendaftaran.
.
Arah 6 di Timur Laut dan Tahun 2010 tahun pola 336 untuk Malaysia: Pada minggu ini (sekitar 7-9 Disember), terdapat 2 misi dari Malaysia pergi ke arah Timur Laut untuk mencari peluang pelaburan iaitu arah rezeki 6. Seperti yang telah saya beritahu sebelum ini, arah Timur Laut adalah arah yang bagus untuk kekayaan untuk tahun 2010. Mungkin kebetulan... dari Malaysia, arah tersebut menuju ke China, Korea dan Japan. Misi oleh TPM ke Jepun membawa potensi pelaburan hampir RM8 billion ringgit, manakala misi dagang oleh Dewan Perniagaan Melayu Malaysia pula ke China membuka pejabat di China dan banyak kerjasama dan peluang pelaburan. Tahun 2010 adalah tahun sesuai untuk negara Malaysia bagi pelaburan kerana ia berada dalam pola 336 dan kitaran tahun 6. Misi Menteri Besar Perak ke California pula membawa pelaburan hampir RM800 juta ringgit di mana kilang membuat panel solar bakal beroperasi pada tahun 2011 iaitu tahun terbaik untuk pelaburan berhasil. .
Secara kesimpulan, tahun 2010 adalah tahun bagus untuk mulakan pelaburan di negara Malaysia di mana hasil boleh diperolehi dalam tahun 2011. Semua orang berpotensi menggunakan arah tersebut dalam tahun 2010. Ambil peta dan lihat - jika anda tinggal di KL, arah Timur Laut adalah ke Kuala Terengganu hinggalah China/ Jepun. Manakala jika anda tinggal di Melaka, arah tersebut ke Kuantan, dan jika anda tinggal di Johor Bahru, arah tersebut ke Sabah/ Sarawak atau jika anda tinggal di Pulau Pinang adalah arah ke Baling hingga Narathiwat, Thailand. Tidak semestinya arah itu perlu tepat dalam garisan selari, jadi untuk orang Batu Pahat, arah anda boleh ke Kuantan juga - sedikit menyimpang dari garis selari Timur Laut tetapi tidak melalui arah Utara.
.
Penggunaan batu kristal dalam teknik Energy Enhancing: tahukah anda bahawa kebanyakan jam tangan di dunia ini menggunakan batu quartz untuk mengerakkan jarum jam? Konsepnya ialah getaran yang dihasilkan oleh batu quartz sekitar 32 ribu Hz. Batu sekecil itu sangat berkuasa menggerakkan alat mekanikal dan memberi ketepatan masa. Oleh itu, setiap batu (gemstones) memiliki keupayaannya tersendiri dalam perihal energi. Ini adalah satu ikhtiar untuk anda gunakan bagi membantu anda dalam peningkatan energi. Batu adalah medium untuk energi dan ianya perlu digunakan dengan cara yang betul seperti penjagaan dan pembersihannya. Namun, bukan sekadar batu, bahan lain seperti batu gunung berapi malah batu magnet serta logam juga memberikan kesan kepada sesuatu energi berkaitan sepertimana terdapatnya banyak di pasaran sekarang ini.
.
Untuk orang Islam, satu batu yang sangat dimuliakan ialah batu Hajaratul-Aswad (rujuk Wikipedia Black Stone).
.
Secara umum, petua orang tua-tua untuk kekayaan menggunakan bahan batu ata logam adalah seperti berikut; jadikan sebagai sebentuk ikhtiar.
.
1. Pada awal pagi terbit matahari setiap 1 haribulan Januari, anda perlu keluar dari rumah dan cari sebentuk batu yang besar yang selalunya terdedah kepada cahaya matahari, mungkin di laman rumah atau tepi pagar masuk. Ambil batu tersebut dan letak dalam rumah di satu ruang yang bersih. Dikatakan letak batu tersebut di arah BARAT LAUT (Northwest) dalam rumah anda - sila gunakan kompas di tengah rumah anda. Setiap awal tahun, tukar batu tersebut. Kerana itulah, elok anda amalkan buat landscaping di luar rumah dengan meletakkan batu-batu yang bersih untuk anda bawa masuk dan simpan dalam rumah anda.
.
2. Ambil batu-batu sungai, terutamanya sungai yang mengalir dengan baik dan letak di taman landscaping atau dalam rumah anda sebagai perhiasan pokok dan sebagainya. Batu-batu sungai dikatakan memiliki energi dari aliran air (air sungai atau air terjun mempunyai banyak ion negatif yang baik untuk energi). Gantikan batu-batu sungai yang lama (letak balik dalam sungai) dengan yang baru sentiasa. Selalulah memegang batu sungai tersebut seperti apabila anda mengemas menyusun batu-batu itu.
.
3. Tentunya bahan logam yang paling baik untuk kekayaan ialah emas tulen. Menyimpan emas dikatakan boleh membantu anda merealisasikan kekayaan. Mungkin kerana itu wanita sering lebih kaya dari lelaki. Walaupun lelaki Islam tidak boleh memakai emas, tetapi anda boleh letak di dalam bilik atas meja dan sebagainya.
.
4. Bahan logam untuk kekayaan yang seterusnya adalah tembaga (copper). Tentu sekali bagus kerana harganya pun mahal sampai sanggup orang curi kabel elektrik dan telefon untuk mendapatkan wayar tembaga di dalamnya. Tembaga adalah pengalir tenaga elektrik yang sangat bagus, jadi begitulah juga tembaga dikatakan pengalir tenaga energi. Sesuai untuk dibuat cincin atau gelang (terutamanya lelaki Islam yang tidak boleh memakai cincin emas) - tapi pastikan anda tidak menyentuh punca elektrik nanti hangus diri anda kerana mengalir elektrik dalam badan pula!
.
Yang penting sekali ialah batu atau bahan logam sedemikian perlu ada sentuhan badan (body contact) seperti dipegang, dipakai dan sebagainya. Jika sekadar letak dalam almari kaca sebagai perhiasan, bagaimana energi itu mahu mengalir ke dalam diri anda (contoh terbaik ialah batu tungku yang dipanaskan untuk ibu bersalin).
.
Batu atau bahan logam dikatakan boleh "diprogramkan", oleh itu pastikan batu itu telah diprogramkan untuk tenaga positif. Hati-hati kerana banyak batu atau bahan logam yang dijual telah diprogramkan untuk sesuatu yang negatif (Contoh biasa ialah tenaga ketagihan nilai komersil yang sengaja diletakkan di dalamnya supaya anda perlu sentiasa kembali membeli batu baru dari seseorang).
.
Untuk mempelajari teknik Energy Enhancing (kursus lengkap RM2,000 untuk mengira batu tahunan, bulanan dan harian) termasuk cara memakai batu yang betul serta cara untuk programkan batu dengan betul dari diri anda sendiri itu lebih selamat - sila email ke qmas304@streamyx.com
.
KURSUS DITUNDA: KURSUS 12 DAN 13 DISEMBER 2009 SKUDAI DITUNDA KE 9 DAN 10 JANUARI 2010. Kursus ditunda atas permintaan ramai kerana musim kerja kahwin dan ramai tidak dapat hadir kerana urusan keluarga.
.
TERBARU: Seminar Juara Jualan kini di KUANTAN (pada 16 Januari) dan Seminar Kedua 2K Kekayaan dan Kewangan pada 17 Januari di KUANTAN juga.
.
Untuk bulan Disember ini, pada 21 Disember 2009 adalah hari yang bagus untuk pelaburan dan juga bisnes (masuk pelaburan atau daftar perniagaan) kerana terdapat 3 syarat untuk strategi pelaburan iaitu pola 69, 456 dan tentunya 336. Semoga ini menjadi satu ikhitiar dan panduan berguna, secara umum, terutamanya untuk individu yang punyai kitaran hari (tarikh lahir+bulan lahir+21+12+2009) adalah hasil 2 atau 3 atau sekurangnya 8. .
Jika anda berminat untuk ketahui dan mendapatkan waktu / jam sesuai untuk pelaburan/ daftar perniagaan pada hari itu, sila bank in RM10 ke CIMB akaun 12900006910522 atau Maybank akaun 512464228716, selepas itu email ke qmas304@streamyx.com dengan tajuk "21 Dis". Saya akan emailkan waktu-waktu tersebut (1 waktu untuk pelaburan dan 1 waktu lagi untuk bisnes) untuk lelaki / wanita. Di dalam email itu akan saya beritahu teknik berkesan untuk untung berterusan pada hari itu kerana sesiapa yang pakai main melabur/ bisnes pada hari itu mungkin akan hilang duit juga (ada satu Star yang perlu anda berhati-hati).
.
"Orang yang tidak berjaya ialah orang yang mencabar dan mengata orang lain tidak boleh berjaya. Orang yang berjaya ialah orang yang mencabar dan mengata dirinya boleh berjaya!"- eddy rosyadie.
.
"Amat mudah untuk kaya dan bahagia apabila anda bergabung sebagai pasangan suami isteri bekerjasama ke arah kejayaan. Ramai orang hidup terumbang ambing banyak tekanan dan masalah kerana mereka sendiri merosakkan elemen kebahagiaan mereka sendiri iaitu kehidupan berpasangan kasih sayang. Kasih sayang suami dan isteri adalah kunci kekayaan kerana itu adalah gabungan yang disukai diberkati Tuhan"- eddy rosyadie.
.
DITANGGUHKAN !!! KURSUS 12 dan 13 Disember 2009 di Skudai, Johor ditunda ke 9 & 10 JANUARI 2010.
.
Januari 2010 - update:
.
9 dan 10 Januari - SKUDAI - Seminar Pola 696 Potensi Usahawan Asas dan Seminar Pola 666 Angka Kekayaan
.
16 dan 17 Januari - KUANTAN - Seminar Potensi Juara Jualan Pola 729 dan Seminar 2K Kekayaan dan Kewangan Asas Group 2.
.
23 Januari - UTM SKUDAI - Seminar Percuma tanpa bayaran - Pengurusan Perjalanan Hidup dari Graf Hayat. Walk-in.
.
31 Januari - IPOH - Seminar 2K Kekayaan dan Kewangan
.
Pola Usahawan Muar (RM199) ditunda ke 7 Febuari 2010.
.
Kursus SEFARI (super elite fast track rich exclusive) di JB (RM1,500) ditangguhkan ke 14 Febuari 2010. Sila daftar awal, kelas untuk 10 orang sahaja. Pembelajaran ekstrem dan eksklusif untuk menjadikan anda magnet duit kekayaan. Pelbagai teknik seperti doa-doa rahsia dan sebagainya - hanya untuk individu-individu yang serius nak jadi jutawan!
.
Febuari 2010
20 dan 21 Febuari - Seminar Potensi Usahawan dan Seminar Potensi Kekayaan - Pulau Pinang
27 dan 28 Febuari - Seminar Juara Jualan dan Seminar Potensi Kekayaan - Tawau.
.
Lain-lain kursus:
Kursus di Pulau Redang - Gabungan Diri dengan Alam
bersama Encik Eddy dan Prof Dato Dr. Ibrahim
harga pakej/ tarikh akan diumumkan
.
Kursus di BEIJING, CHINA (sambil belajar+makan angin+cari peluang arah 6)
bersama Encik Eddy dan Prof Dato Dr Ibrahim
harga pakej / tarikh akan diumumkan.
.
Kursus untuk Teknik Energy Enhancing (Gemstones) dan Microtime masih dibuka untuk pendaftaran - sila email di qmas304@streamyx.com
.
Penjelasan tentang penglibatan Prof Dato Dr Ibrahim bersama perjuangan ini:
Saya menerima pelbagai maklumbalas dan reaksi tentang penglibatan Dato Ibrahim bersama kaedah sains metafizik perjuangan saya ini. Ada yang sangat positif dan ada yang negatif. Sebenarnya, sesiapa sahaja boleh berada dan dialu-alukan untuk bersama-sama saya, janji niat ikhlas untuk teruskan perjuangan membina masyarakat yang lebih produktif. Saya mempunyai ramai lagi Dato, Datin dan individu biasa yang boleh membantu dalam perjuangan ini. Terdapat banyak khabar angin yang kurang baik tentang Dato Ibrahim, sebenarnya hampir kesemua guru dan kenalan saya adalah individu-individu yang "kontroversi" namun mereka banyak membantu dalam memberikan pengalaman dan pengetahuan, yang penting anda mesti tahu batasan - semua orang ada buat silap termasuk saya sendiri. Jika anda dapat yang positif daripada seseorang itu, ambillah dan kemudian anda bawa diri tinggalkan yang negatif yang ditinggalkan orang sebelumnya.
.
Tidak kira dengan siapa anda belajar, yang penting jangan terlalu taksub dengan guru itu, begitu juga siapa yang belajar kaedah metafizik ini tidak perlu taksub dengan kaedah ini semata-mata. Oleh itu, yang penting di sini adalah mengambil kesempatan untuk belajar dengan sesiapa, dah habis belajar, bawalah diri masing-masing dengan baik. Anda perlu ada keyakinan diri untuk mengambilkira, tapis dan hadamkan/ amalkan apa yang anda belajar - tidak semestinya semua perlu diikut terpulang kepada diri anda juga yang memilih.
.
Juga, yang penting ialah memilih guru atau mentor yang sesuai dengan anda. Berikut adalah panduan untuk memilih guru yang berkesan untuk anda;
.
1. Guru yang berkesan, yang utama sekali ialah, individu yang tidak burukkan orang lain/ guru lain. Ikutilah sifat Nabi Muhammad saw sebagai seorang guru yang berkesan membimbing manusia tidak menggunakan kebencian tetapi menyerlahkan kecantikan sahsiah diri dan terhadap orang lain. Anda boleh lihat keikhlasan hatinya apabila menyampaikan ilmu untuk kebaikan umat, dan bukannya untuk memburukkan orang lain. Oleh itu bukan mudah untuk menjadi guru yang berkesan - menjaga sahsiah, emosi dan niat.
.
2. Guru yang toleransi dan tidak terlalu taksub. Mana ada ilmu yang boleh berkesan 100% begitu sahaja, ianya perlu dikongsi. Industri metafizik yang sihat ialah saling membantu bukannya taksub satu sahaja kaedah yang betul manakala yang lain salah. Sesekali guru boleh promosikan kaedahnya hebat sebagai tujuan tarikan pemasaran semata-mata tetapi masih memberi ruang untuk membantu kepada guru lain, tapi jika dah keterlaluan mendabik dada itu dah kurang sesuai untuk pelajar.
.
3. Untuk orang Islam dan sebenarnya untuk dunia metafizik, penggunaan bahan fizikal adalah amat jarang perlu digunakan dan jika digunakan pun untuk situasi tertentu seperti tambahan atau bantuan kritikal. Jika ada guru yang taksub untuk anda memakai itu ini dan macam-macam amalan-amalan pelik serta menyulitkan, itu kurang sesuai kerana ilmu metafizik adalah ilmu kenali diri dan seterusnya kenali Tuhan - kenali tuhan adalah sesuatu perkara yang sangat "simple". Sesekali guru akan perkenal beberapa bahan tertentu tetapi ianya terkawal tidak keterlaluan. Ramai orang gagal apabila menggunakan bahan-bahan tertentu kerana mereka tidak faham konsep sebenar metafizik ini (kenalah habis belajar dulu!)
.
4. Tentunya, guru yang berkesan adalah melihat dari anak murid atau pelajar yang berkesan! Lihat testimoni sebenar mereka. Jika pelajar mereka boleh berjaya dengan cara yang mudah, itu adalah pengajian yang berkesan.
.
5. Guru yang berkesan tidak segan silu menceritakan siapakah gurunya yang asal malah menghormati dan jika boleh berbakti kepada guru itu, atau sekurangnya meneruskan perjuangan guru itu. Malah digalakkan kepada guru itu sendiri mendoakan kepada guru asalnya itu! Jika anda ada guru yang tidak menghormati gurunya, maka agak sukar untuk anak murid mendapatkan energi pengajian yang berkesan. Sebenarnya, bukan sekadar membaca nota, yang penting dapat "terjahan aura" guru kepada diri anda.
.
6. Guru yang berkesan tidak memaksa anda untuk taksub buat sesuatu dan seumpamanya. Anda punyai pilihan dan itulah kuasa metafizik anda. Belajarlah untuk dapatkan panduan dan andalah yang perlu buat yang sewajarnya pada diri anda sendiri. Sesekali guru akan paksa buat sesuatu yang tidak keterlaluan seperti menyuruh anda berubah minda/ mindset. Atau anda perlu masuk kursus lain dan membayar yuran-yuran pengajian, itu lumrah perniagaan zaman sekarang, tetapi tidaklah terlalu tinggi hinggakan ianya tiada nilai keberkatan di situ.
.
Di dalam internet, anda boleh baca pelbagai khabar angin tidak baik tentang guru itu atau guru ini, kaedah itu kaedah ini. Anda harus datang sendiri tengok dan anda nilaikannya sendiri. Guru yang berkesan beri anda peluang untuk anda menilai dirinya sesuai atau tidak menjadi guru anda. Andalah yang buat perubahan, guru hanya perantaraan untuk berikan ilmu pengetahuan dan pengalaman.
.
Seminar 2K Kekayaan dan Kewangan (Asas) di Kuantan, Pahang pada 6 Disember 2009.
.
Seminar ini julung kali dibuat pada tahun 2009 dan sambutan melebihi jangkaan. Sebelum ini memang pernah ada kursus asas di Kuantan pada 2006 dan 2007 lalu. Daripada pihak saya mohon kemaafan kerana terpaksa bersesak dan lain kali akan tempah dewan lebih luas, selesa siap dengan makanan.
.
Seminar itu adalah peringkat asas sebagai mencetus kesedaran tentang potensi seseorang dalam perihal kekayaan. Peringkat pertengahan seterusnya mungkin awal April 2009 di mana anda dibimbing cara penyelesaian mengikut potensi masing-masing serta menggunakan kaedah graf hayat pula. Jika ada sambutan untuk Seminar Kekayaan Asas ini di Kuantan untuk kumpulan lain, kita boleh anjurkan sekali lagi pada Januari dan Febuari juga.
.
Terima kasih kepada Puan Alin dan suami, Puan Norli Kemaman dan suami Nor Hamli serta kumpulan AVAIL, tidak lupa kepada saudara Nor Edie, usahawan berjaya dan testimoni kaedah metafizik/ mindpower (rupanya saudara Nor Edie dah pelajari metafizik & mindpower - patutlah usahawan power!). Juga kumpulan AmAssurance serta individu-individu yang datang dari Pahang, Johor, Kedah (Alor Setar) dan Terengganu. Kita jumpa lagi nanti untuk perkongsian kekayaan yang lebih banyak lagi! Harap-harap dapatlah yuran RM30 lagi ye, mudah-mudahan jika ada sponsor.
.
Penuh, penuh, panas, sesak, sempit...namun untuk kaya, seperti kata Dato Ibrahim, kita perlu sanggup buat dan bayar apa sahaja untuk kaya! Tapi padat bukan sahaja dengan orang tapi dengan ilmu pengetahuan. Semoga tak serik dengan pengalaman sebegini ye!



Gambar bersama geng Avail dan saudara Nor Edie serta Dato Ibrahim. Businessmen hebat lelaki jual produk wanita! Tahun 2010 tahun Kesihatan/ Perubatan, juga tahun masalah kewangan perlu cari duit, juga tahun masalah wanita! Elok lah tu pakej bisnes sebegini - jadi sihat, dapat duit.
.
Geng MLM lain tak tercabar ke? Tak nak berjaya macam mereka? Tunggu apa lagi, nah rebutlah kami berdua di sini...
.
.
KAMI AKAN DATANG LAGI KE KUANTAN PADA 16 JANUARI (SEMINAR JUARA JUALAN) & 17 JANUARI (SEMINAR KEDUA 2K KEKAYAAN & KEWANGAN. Nantikan kami di sana!
.
$alam Perjuangan,
Eddy Ro$yadie Mohd $am$ury
Rakan kon$ultan Perniagaan dan kehidupan Anda!
.
Membantu menyebarkan nilai-nilai Tuhan untuk mencipta kasih sayang, keamanan, kekayaan, kesihatan dan kebahagiaan. Kami adalah para pejuang menjunjung ilmu Tuhan untuk mencapai satu kesepakatan bersama secara global.
















posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 11:54 AM   0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Saturday, December 5, 2009
Berjaya kerana ilmu
A$$ALAMUALAIKUM & $ELAMAT $EJAHTERA,
.
Pada 5hb Disember baru ini seorang client dari Pulau Pinang datang berjumpa untuk konsultansi kali kedua. Kali pertama semasa awal tahun 2009 untuk memulakan bisnes baru - bisnes lama kurang menjadi. Kini bisnes baru beliau mampu hasilkan pendapatan RM70,000 sebulan! Berapa kos untuk konsultansi & kursus? Tak sampai pun RM500 tapi pulangan RM70 ribu sebulan - Setelah beberapa perubahan di buat seperti teknik arah untung dan sebagainya. Cuma kali ini untung banyak tapi keluar pun banyak, jadi dalam sesi konsultansi kedua saya tunjukkan cara untuk kumpul/ retain duit. Oleh itu kepada penduduk Pulau Pinang untuk dapatkan teknik potensi bisnes berkesan, kita jumpa nanti 20 Febuari 2010 manakala penduduk Johor pada 12 Disember depan ini.
.
Ingin menjadi konsultan tarikh lahir menggunakan kaedah MICROTIME, satu pengiraan pernomboran yang unik dan tersendiri belum ada di dunia atau di internet tetapi di sini - pertama seumpamanya. Sekarang ini konsultan tarikh lahir sudah ramai di pasaran menggunakan kaedah yang serupa sahaja tiada kelainan - Rajah Segitiga, Numerologi India, Numerologi Barat (manakala kaedah saya Astronumerologi Dinamik yang agak berbeza tetapi tidak dibenarkan untuk dibuat latihan/konsultansi secara umum atau di internet tanpa kebenaran saya). Selepas anda menguasai MICROTIME anda ada teknik lain daripada orang lain dan tentunya orang mencari anda. Anda mampu caj sesi konsultansi RM300 - RM600 satu sesi (RM600 x 10 orang sebulan = RM6,000 pendapatan!) kerana kaedah anda lebih unik - siap dengan graf bulanan, arah dan sebagainya. Berminat sila email ke saya di qmas304@streamyx.com. Yuran kursus asas RM2,500 dan kursus di buat di hotel eksklusif KL/ Shah Alam oleh seorang sifu berpengalaman 15 tahun dalam kajian beliau. Kaedah ini menjadi rebutan ramai pengamal metafizik Cina yang lain tetapi sifu hanya mahu mengajarkannya kepada pelajar saya sahaja.
.
Kursus seterusnya:
.
12 Disember 2009 & 13 Disember 2009
Dewan MPJBT Skudai, Johor Bahru
9 pagi - 5 petang.
Daftar: Lyn 019 7556102
Yuran:
RM199 / RM169 seorang sehari - ada diskaun dan percuma buku pola 336 & sebotol Aura Seri hubungi Lyn.
.
12 Disember 2009 - Kursus Pola 696 Potensi Usahawan Asas.
.
Seringkali saya dihujani persoalan: "saya nak bisnes, bisnes apa yang sesuai?", "boleh untung ke bisnes saya ini" dan lain-lain tentang bisnes. Marilah datang ke seminar untuk kita sama-sama mendalami jawapan kepada pelbagai persoalan tersebut. Saya juga sangat kerap didatangi individu yang gagal dalam bisnes, puncanya adalah bukan kerana salah syarikat, tetapi salah individu yang tidak tahu potensi sebenar dan masa serta arah terbaik untuk mulakan bisnes. Dah tak payah nak ragu-ragu lagi, anda pasti yakin boleh buat bisnes! Jika saudara Nor Edie (Batu Pahat) pernah hadiri kursus ini pada Disember 2008 di Pusma, Skudai dan mendapat RM500 ribu jualan dalam masa 6 bulan, anda boleh melakukannya juga! Puan Suraya pula dapat capai RM2.1 juta bisnes!
.
Pagi:
Kenali bisnes yang sesuai dengan anda - memilih industri dan fungsi
Kenali pendekatan bisnes yang sesuai dengan anda.
Kenali kitaran tahun bisnes yang sesuai.
Kenali konflik dalam mencapai keuntungan
Petang:
Kenali nama perniagaan yang sesuai
Kenali tarikh daftar perniagaan sesuai
Kenali cara pilih pekerja
Kenali tempoh masa untung atau rugi.

.
13 Disember 2009 - Kursus Pola 666 Angka Kekayaan
.
Ada cara ekspress untuk anda kaya - banyak rahsia dan tips dari tarikh lahir anda sendiri! Siapa kata susah nak kaya? Yang berkata sedemikian adalah kerana tidak tahu tekniknya! Apabila anda mendapat "energi" kekayaan yang betul, duit masuk dalam hidup anda macam air hujan!
.
Antara pencapaian saya: RM200 ribu - tahun 2006, RM75 ribu - Jun 2009, RM83 ribu - Julai 2009 walaupun lahir tanpa energi kekayaan tetapi ilmu metafizik dalam pola-pola banyak membantu. Tak payah jampi, tak payah tangkal, tak payah susah... anda sendiri boleh buat, anda adalah pencetus energi kekayaan anda sendiri - kuasa di dalam jiwa anda! Puan Siti Soleha penjual nasi lemak berpendapatan RM1 ribu sebulan boleh dapat RM50ribu dalam masa sebulan - hanya tukar arah kekayaan sahaja!!! (tambahlah sedikit doa dan tawakal selepas dapatkan ilmu dan berusaha serta berikhtiar).
.
Pagi:
Kenali pola 6
Kenali status, tahap dan kapasiti kewangan
Teknik kekayaan seperti nombor siri wang bagus
Arah kekayaan
Teknik gabungan kekayaan
Memilih tarikh kekayaan.
Petang:
Tips Minda Jutawan dari Prof Dato Dr. Ibrahim Ahmad.
.
Pengumuman: Prof Dato Dr Ibrahim mencari seorang pembantu peribadi (PA) untuk bekerja dengan beliau di HQ Gombak. Anda ada ciri dan berminat? Emailkan resume anda ke qmas304@streamyx.com.
.
Jika anda berminat untuk makan malam bersama Prof Dato Dr Ibrahim pada 12 Disember jam 8 malam di Johor Bahru - dijemput semua bekas peserta kursus Mindpower serta stokis Aura Seri dan juga orang awam yang berminat, sila hubungi Syah di 0192181886.
.
Aktiviti/kursus seterusnya;
1. Seminar Graf Hayat percuma di Skudai pada 23 Jan 2010.
2. Kursus Teknik Energy Enhancing (Gemstone) pada 2 Jan 2010 di KL.
3. Kursus SEFARI (Super Elite Fast Track Rich Exclusive) di Hotel GoodHope, Skudai pada 10 Jan 2010.
3. Kursus Pola 696 Usahawan Asas di Muar, Johor pada 31 Jan 2010.
4. Kursus Pola 696 Usahawan Asas dan Pola 666 Kekayaan di Pulau Pinang pada 20 dan 21 Febuari 2010.
5. Kursus Potensi Juara Jualan dan Pola 666 Kekayaan pada Febuari 2010 di Tawau, Sabah.
6. Lawatan Makan Angin sambil cari peluang di Kota Kinabalu pada Febuari 2010.
7. Kursus Gabungan Diri Dengan Kuasa Alam di Pulau Redang pada Mac 2010 bersama saya dan Prof Dato Dr Ibrahim.
8. Program Pola 67 Amal Jariah untuk organisasi kebajikan di KL pada Mac 2010.
9. Konvensyen Sains Metafizik 2010 dan Makan Malam Alumni Penuntut Sains Metafizik.
10. Lawatan Makan Angin sambil cari peluang di Sydney, Australia pada awal 2011.
11. Program Umrah pada akhir 2010.
.
Kursus Potensi Juara Jualan di Meru, Klang pada 3 Disember 2009:
.
Kursus dihadiri oleh 18 orang (satu rekod untuk bilik yang muat 20 orang sahaja!) yang mempelajari teknik meningkatkan jualan menggunakan tarikh lahir serta nombor-nombor seperti plet kereta, nombor handphone serta ketahui prestasi bulanan. Modul ini pernah dipelajari oleh Encik Nor Edie sekitar April 2009 yang kemudiannya berjaya mendapat RM500 ribu jualan. Teknik sales ini juga membantu Puan Wan Nea untuk capai RM5 juta sales target dalam unit trust. Tapi modul kali ini menampilkan teknik terbaru iaitu kenali prospek dari nama dan juga teknik prestasi harian serta memilih tarikh untung.
.


.
Peserta kursus sedang khusyuk mengira... yang 5 orang baris depan datang dari Kuantan! Manakala yang datang naik keretapi dari Ipoh berada di barisan belakang. Juga dari Lembah Klang - Cheras, KL, Rawang, dll.
.
Inilah dia barisan pejuang sales-sales yang akan berjaya achieve sales RM2 juta untuk tahun 2010 nanti ! Amin...









SUPRISE! Satu kejutan yang disengajakan dengan kehadiran Prof Dato Dr Ibrahim Ahmad yang dijemput khas untuk memberikan tips minda dan motivasi kejayaan. Prof sedang demo teknik rod browsing untuk mengukur tenaga positif. Bila ditambah produk Aura Seri, makin bertambah tenaga positifnya!
.
Ujilah kekuatan tenaga positif anda, kadang tu cakap je positif tapi dalam jiwa tu siapa tahu?.




.


$alam Kecemerlangan,
Eddy Ro$yadie
Rakan Konsultan Kekayaan Perniagaan dan Kehidupan anda.






































































posted by eddy Rosyadie Mohd Samsury @ 12:50 AM   0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

About Me


EDDY ROSYADIE MOHD SAMSURY

(Perancang pengurusan Hala
Tuju Hidup)
Penulis Kolumunis `Mingguan Wanita `Penulis buku `CJP`
Email:
qmas304@streamyx.com

http://eddyrosyadi.weebly.com

Previous Post
Archives
ADMIN BLOG EDDY


ARY
Phone :012 902 6972
my facebook

محمد أشعري عبد الرزاق

Reka Lencana Anda
CONSULTANT 

Zaini ahmad 
     019-2676727
Azli Shah            012-3127296
Nor Azlina            019-3869011
Dr Aniza              019-2438151
 

FORUM CHAT

Template by

image link to web design website

Provided by website design company .

 

widgeo.net

Site Meter
Blogger Templates